به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم استاندار کرمانشاه با بیان اینکه آزادگان نام خود را به عنوان قهرمانان سربلند وطن جاودانه کردند اظهار کرد: برگزاری این چنین آیین هایی نقش مهمی در یادآوری خاطره رشادت ها و شجاعت های آزادگان در دوران اسارت و انتقال آن به نسل های آینده دارد.
محمدطیب صحرایی با اشاره به تردد سهل و توام با امنیت زایران اربعین از مرز خسروی و دیگر مرزهای کشور ادامه داد: اگر امروز شاهد این امنیت پایدار در مرزها و کشورمان هستیم مدیون ایثار و جانفشانی رزمندگان اسلام و آزادگان سرافرازی است که در طول هشت سال دفاع مقدس جانانه از این مرز و بوم حفظ و حراست کردند.
وی با بیان اینکه خدمت به آزادگان را افتخاری برای خود می داند یادآور شد: همه مردم و مسوولان باید قدر آزادگان سرافراز را دانسته و در قبال آنها مسوولانه برخورد و تمام تلاش خود را برای حل مشکلات آنها بکار گیرند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه نیز در این مراسم از آزادگان به عنوان قهرمانان تاریخ ساز و قابل احترام ملت ایران یاد کرد و گفت: آزادگان که در راه خدا جهاد و بر آرمان حق خود ایستادگی کردند به نوعی سال ها سفیران عزت و افتخار ایران اسلامی در دوران اسارت بودند.
خسرو شهیدی هدف از برگزاری اجلاسیه شهدای غریب در اسارت را ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان یکی از رسالت های اصلی بنیاد شهید اعلام کرد و افزود: وظیفه ذاتی این نهاد در بحث فرهنگی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال این ارزش ها به نسل جوان و نوجوانان است.
وی بیان کرد: از مجموع ۴۱ هزار و ۱۹۲ آزاده سرافراز در کشور یک هزار و ۷۷۶ آزاده به استان کرمانشاه تعلق دارند که از این تعداد ۳۲ نفر در دوران اسارت به فیض شهادت نایل آمده و ۱۰ نفر نیز که جزو جانبازان بالای ۷۰ درصد به شمار می رفتند پس از طی دوران اسارت در میهن اسلامی مان به درجه رفیع شهادت رسیدند.
شهیدی مردمی سازی برنامه های ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را از اهداف مهم سال جاری این نهاد در راستای عمل به تاکیدات مقام معظم رهبری دانست و بیان کرد: هم اکنون استان کرمانشاه در مجموع یک هزار و ۳۱۷ آزاده دارد که در بخش های مختلف جامعه در حال فعالیت و حفظ و حراست از دستاوردهای نظام و انقلاب هستند.
در ادامه این مراسم از کتاب " پناه بر خدا " در زمینه بیان خاطرات یکی از آزادگان از دوران اسارتش که توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس منتشر شده رونمایی شد و سپس از تعدادی از خانواده های معظم شهدای آزاده در اسارت استان کرمانشاه نیز با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۲۲ هزار جانباز و هزار و ۷۵۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.
بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلعالفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.
نظر شما