مافیای ارز ارزان با تجهیزات پزشکی داخلی مخالف است/سهم ۹۰درصدی هیات امنای ارزی از خریدها

تهران - ایرنا - رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی کشور گفت: نباید اجازه داد که مافیای قدرت‌طلب و طرفداران ارز ارزان که تاکنون با تخریب تولید داخلی به منافع خود رسیده‌اند، با ابزار رسانه‌ای فضای بازار را مختل کنند.

به گزارش ایرنا، هیات امنای صرفه‌جویی‌ارزی در معالجه بیماران، در سال ۱۳۶۴ در اوج تحریم‌ های استکبار جهانی، به پیشنهاد زنده یاد دکتر عباس شیبانی، برای مقابله با تبعات انسانی این تحریم‌ها، دفتری تحت عنوان هیات امنای تبصره لایحه ارزی (یا به اختصار هیات امنای ارزی) در وزارت بهداری آن زمان شکل گرفت که وظیفه آن رسیدگی به وضعیت بیماران نیازمند به اعزام به خارج، تخصیص ارز مساعدتی به این بیماران و در صورت امکان، فراهم سازی زمینه درمان آنان در داخل کشور بود.

برای تداعی بهتر وضعیت کشور در زمان تاسیس دفتر هیات امنای تبصره لایحه ارزی به تعدادی از وضعیت‌های پزشکی که بیماران مبتلا به آنها، نیاز به اعزام به خارج از کشور داشتند، شامل درمان سنگ کلیه، درمان کاتاراکت (آب مروارید) و انجام آنژیوگرافی برای تشخیص بیماری‌های قلبی بود و اکنون خدمات گسترده ای در زمینه تامین تجهیزات پزشکی مراکز درمانی و کمک به بیماران نیازمندان ارایه می دهد.
با توجه به اهمیت فعالیت هیات امنای صرفه جویی ارزی خبرنگار حوزه سلامت ایرنا گفت و گوی با عبدالرضا یعقوب زاده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی انجام داد که به شرح زیر است:

نقش هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در حمایت از تولید داخلی چگونه بوده است؟

هیات امنای صرفه‌جویی ارزی طی پنج سال گذشته نشان داده که یکی از حامیان اصلی تولید داخلی، به‌ویژه در حوزه تجهیزات پزشکی است. این نهاد با پایبندی به قوانین حمایتی از تولید داخل، فرصت‌های زیادی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا فراهم کرده است.

حدود ۹۰ درصد از تجهیزات بیمارستانی خریداری‌شده توسط هیات امنا از تولیدات داخلی بوده این رویکرد باعث کاهش وابستگی کشور به واردات و صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی شده و در عین حال، این حمایت‌ها به ایجاد اشتغال و توسعه صنایع دانش‌بنیان داخلی کمک شایانی کرده است.

به تازگی انتقادهایی به عملکرد هیات امنای ارزی مطرح شده است. نظر شما در این خصوص چیست؟

متأسفانه، برخی از افراد که در سال‌های اخیر به دلیل حمایت هیات امنا از تولیدات داخلی منافع خود را از دست داده‌اند، سعی در تخریب این نهاد دارند. این افراد با انتشار تهمت‌ها و اخبار کذب تلاش می‌کنند تا چهره مردمی این هیات را خدشه‌دار کنند.

این حملات بیشتر از سوی کسانی است که با استفاده از ارز ارزان به دنبال منافع شخصی خود هستند؛ در حقیقت، این گروه‌ها با ابزارهای رسانه‌ای و شبکه‌سازی سعی در اعمال فشار بر مدیران تصمیم‌گیر دارند تا خواسته‌های غیرقانونی خود را دیکته کنند.

نظرتان در مورد تخصیص ارز ارزان به تجهیزات پزشکی چیست؟

ما و همه تولیدکنندگان این کشور، به هیچ وجه موافق افزایش هزینه‌های درمان نیستیم و همواره تلاش کرده‌ایم تا بار مالی اضافی بر دوش مردم نیفتد اما در عین حال نمی‌توانیم موافق حراج کردن منابع ارزی کشور برای منفعت‌طلبی عده‌ای خاص باشیم.

متأسفانه این افراد اغلب پشت نام مردم پنهان می‌شوند و به اسم حمایت از جامعه، ارزهای دولتی را برای منافع شخصی خود استفاده می‌کنند. این منابع ارزشمند باید به‌طور شفاف و کارآمد صرف بهبود وضعیت درمان و رفاه عمومی شوند.

مافیای ارز ارزان با تجهیزات پزشکی داخلی مخالف است/سهم 90درصدی هیات امنای ارزی از خریدها

معتقدیم که با اصلاح سیاست‌های تخصیص ارز، می‌توان نه تنها کالاهای درمانی را با قیمتی مناسب‌تر به دست مصرف‌کنندگان نهایی رساند، بلکه از وقوع فساد و سوءاستفاده‌هایی که تاکنون رخ داده، جلوگیری کرد.

برای مثال، پیشنهاد ما این است که به جای دادن ارز ارزان به گروه‌های خاص، این منابع به شکلی مدیریت شود که هم سلامت مردم حفظ شود و هم از سوءاستفاده‌هایی مانند چای دبش جلوگیری شود.

به‌عنوان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، چه انتظاری از مسئولان دارید؟

انتظار ما این است که مسئولان نظارتی و امنیتی با دقت بیشتری به این مسائل توجه کنند و با شفافیت بیشتری به مدیریت منابع ارزی بپردازند. نباید اجازه داد که مافیای قدرت‌طلب و طرفداران ارز ارزان که تاکنون با تخریب تولید داخلی به منافع خود رسیده‌اند، با ابزار رسانه‌ای فضای بازار را مختل کنند.

امیدواریم که با بازنگری در قوانین حمایتی از تولید داخل، زمینه برای حمایت بهتر از تولیدکنندگان داخلی و مصرف‌کنندگان فراهم شود. در نهایت، این اصلاحات به نفع کل کشور خواهد بود و نه فقط گروهی خاص.

آیا پیشنهادی برای بهبود وضعیت فعلی دارید؟

این اتحادیه پیشنهادی ارایه کرده که با اجرای آن می‌توان کالاهای مورد نیاز بخش درمان را با قیمتی مناسب‌تر از وضعیت فعلی به مصرف‌کننده نهایی رساند. این طرح همچنین از فسادهای مرتبط با واردات و تخصیص ارز جلوگیری خواهد کرد.

امیدواریم مسئولان با بازنگری در نحوه تخصیص ارز و توجه به تجارب سایر کشورها، مسیر اصلاحات لازم را طی کنند تا هم تولید داخلی تقویت شود و هم رفاه عمومی تضمین شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha