محمدرضا عباسی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تخم چشمزده ماهی قزلآلا یک محصول راهبردی در تامین گوشت سفید و پرورش آبزیان بهشمار میرود و استان اصفهان از جمله کانونهای تولید آن در کشور است.
وی اظهار کرد: نخستین محموله تخم چشمزده ماهی قزلآلا صادراتی استان به خارج از کشور مربوط به سال قبل بود و از آن زمان تاکنون چهار نوبت صادرات داشتیم.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان ادامه داد: صادرات چند باره در حالی تحقق پیدا کرده است که پیشتر هر ساله میلیونها تخم چشمزده از کشورهای مختلف وارد میشد.
عباسی خاطرنشان کرد: تولید این محصول تا حد زیادی سبب کاهش وابستگی به واردات، خروج ارز از کشور و نقص در تولید و پرورش ماهی پروار شده است.
وی گفت: مرکز اصلاح نژاد و مرکز دانش بنیان «نگین شایان» شهرستان فریدونشهر در غرب اصفهان از جمله فعالان اصلی استان و کشور است و همه ساله محصولاتی از این دست را به خارج صادر میکند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان افزود: مجموعه نامبرده سال قبل بیش از ۱۰۰ میلیون قطعه تخم چشمزده تولید کرد و از ابتدای امسال تاکنون نیز بیش از ۵۰ میلیون قطعه از این محصول را تولید کرده و در اختیار مراکز پرورش آبزیان کشور قرار داده است.
به گزارش ایرنا، به تخمهای لقاح یافته ماهی قزلآلا که به اندازه کافی رشد کرده و آماده جابهجایی است، تخم چشمزده گفته میشود.
استان اصفهان سالانه بیش از ۱۰ هزار تُن ماهی خوراکی تولید میکند.
نظر شما