به گزارش ایرنا از مجمع کارآفرینان ایران، «محسن پاکنژاد» با اشاره به توان بخش خصوصی در اجرای مگاپروژه های ملی افزود: بخش خصوصی و مجموعه هایی مانند مجمع کارآفرینان ایران که علاقه مند به تشکیل کنسرسیوم هستند، می توانند در توسعه صنایع بالا و پایین دستی صنعت نفت موثر باشند و در صورت اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بنده، این امکان و مسیر برای بخش خصوصی در دسترس خواهد بود.
وی گفت: وقتی صحبت از تولید نفت خام می کنیم به راحتی بر روی کاغذ تعریف می شود، اما نخستین مانعی که با آن روبهرو می شویم موضوع تامین منابع مالی است.
پاکنژاد با اشاره به اینکه راهکار تامین منابع مالی از طریق سرمایه گذاری خارجی با مشکل مواجه است، بیانداشت: دل خوش کردن به بعضی از کشورها برای سرمایه گذاری در حجم وسیع قابل اتکا نیست. بنابراین باید به توان داخلی متکی شویم و از دارایی هایی که در کشور وجود دارد استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی یکی از مهمترین دارایی های کشور در بخش تامین منابع مالی است، ادامهداد: منابع مالی صنایع خصوصی که مصرف کننده عمده انرژی هستند، می تواند به سمت افزایش تولید گاز هدایت شود که هم تامین کننده خوراک سوختشان باشد و هم به رفع ناترازی گاز در کشور کمک کند.
وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به اینکه این سرمایه گذاری به صورت محدود و موردی انجام شده است، گفت: مجتمع فولاد مبارکه اصفهان رقمی در حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار در توسعه میادین گازی سرمایه گذاری کرده و ۱۵ میلیون مترمکعب گاز تولید می کند و این میزان می تواند در زمستان و در شرایط کمبود گاز کمک حال باشد.
وی به موضوع قراردادهای نفتی اشاره و با بیان اینکه با مدل قراردادهایی که در ایران وجود دارد جذابیت سرمایه گذاری ایجاد نمی شود، خاطرنشان کرد: در صورتی که مجلس به من اعتماد کند این مزیت ایجاد خواهد شد که در مواقع کمبود گاز، صنایعی که در این پروژه ها سرمایه گذاری کرده اند با قطعی گاز مواجه نشوند.
پاکنژاد با تاکید بر اینکه تغییر دادن این رویه ها و عبور از سدهایی که در ساختارهای تصمیم گیری وجود دارد گاهی بسیار دشوار است و گرفتاری های خاص خود را دارد، برای نمونه به میزان تولید و مصرف بنزین در کشور اشاره کرد و گفت: برای اینکه تولید بنزین افزایش یابد، مهمترین نقش بخش خصوصی صاحب سرمایه کمک به ساخت پتروپالایشگاه است، زیرا ساخت این پتروپالایشگاهها می تواند در افزایش تولید بنزین کشور کمک کند.
وی با بیان اینکه بخشی که صحبت از حضور پیشران های اقتصادی در آن می شود صنعت نفت است، افزود: اینجا نقش برای بخش خصوصی بهویژه در ساختارهایی که تحت عنوان دانش بنیان ها مطرح می شود می تواند بسیار موثر باشد.
وزیر پیشنهادی نفت گفت: زنجیره ای از راهکارها که با اهداف سرمایه گذاری متوسط و کم قابل اجرا خواهد بود در دستور کار قرار خواهد گرفت، مثل استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، انرژی باد و یا مواردی که در کشور ما مسکوت مانده است و آنطور که حوزه سرزمینی ما اقتضا می کند نتوانستیم از این ظرفیت ها به خوبی بهره مند شویم.
وی تاکید کرد: رفتن به خط مقدم جنگ اقتصادی و انجام برخی از کارها مستلزم بسیاری از تدابیر و راهکارهای دشوار است و از اکنون هم نمی توان گفت که بهطور قطع می توان به اهداف مورد نظر رسید.
نظر شما