به گزارش ایرنا، در حالی که همه کارشناسان بر تقویت زیرساخت های فرهنگی برای کاهش آسیب های اجتماعی تاکید می کنند به نظر می رسد وجود رفع چنین کمبودهایی نیازمند توجه جدی متولیان امر است.
شهرستان گچساران نخستین بار سال ۱۳۰۲ به کمک تاسیسات نفتی در روستای آب شیرین صاحب سینما شد و هم اکنون هیچ سالن سینمایی ندارد و نبود سینما در شهرستان نفت خیز گچساران پس از سالها به صورت زخمی کهنه بر پیکر فرهنگ و هنر این شهر نمایان است.
دومین سینمای گچساران سال ۱۳۳۸ تاسیس شد اما ۲۳ سال پیش به دلیل فرسوده بودن تعطیل شده است.
گلایه مندی مردم از تعطیلی تنها سینمای گچساران
جوانان هنرمند گچساران در این زمینه می گویند: بسته شدن این مکان فرهنگی بسیاری از فرصت ها را از جوانان فرهنگ دوست این شهرستان سلب کرده و زیبنده شهر با فرهنگ گچساران نیست که تنها سینمای این شهر بیش از ۲ دهه تعطیل باشد و از مسوولان فرهنگی خواستند برای بازگشایی این سینما چاره اندیشی کنند.
یکی از جوانان ساکن شهر دوگنبدان با اشاره به این که این شهر نیم قرن دارای سینما بود، افزود: تعطیلی ۲۳ ساله سینمای دوگنبدان همچنان بر سوال های بی پاسخ جوانان گچسارانی افزوده است.
یک جوان ۱۷ ساله ساکن شهر دوگنبدان گفت: با دیدن تبلیغ فیلم های سینمایی روز که از تلویزیون پخش می شود به شهرستان های مجاور می رویم تا فیلم مورد علاقه خود را مشاهده کنیم.
محرومیت فرهنگی بام نفتی ایران
گچساران به عنوان بام نفت ایران شناخته شده ، اما همچنان رنگ محرومیت در بسیاری از بخش های عمرانی و فرهنگی در آن مشهود است.
سینما به عنوان یکی از ابزارهای غنی سازی اوقات فراغت در توسعه فرهنگی کشور مطرح بوده در حالی که گچساران با دارا بودن جمعیت قابل توجه از جوانان بیکار همچنان در بسیاری از مولفه های توسعه فرهنگی پایدار ازجمله امکانات فرهنگی استاندارد محروم مانده است.
یک از جوانان گچسارانی در این زمینه می گوید: تنها مکان فرهنگی این شهر سینما قدس بوده که این مکان حدود ۲۳ سال پیش تعطیل شده و فرزندانمان باید برای گذران اوقات فراغت خود به کجا پناه ببرند و این شهر از داشتن مجتمع های فرهنگی و دیگر اماکن فرهنگی هم بی بهره است.
یک بانوی هنرمند گچسارانی با انتقاد از تعطیلی تنها سینمای شهرگچساران گفت: بسته شدن تنها سینمای شهر دوگنبدان موجب شده تا جوانان این شهر برای پرکردن اوقات فراغت خود به سینما به پرسه زدن در خیابانهای شهر بپردازند که این خود یک معضل است.
وی ادامه داد: تقویت بنیان خانواده و کاهش گرایش به برنامه های ماهواره ای تنها در صورت وجود جایگزین های مناسب فرهنگی امکان پذیر است.
احمد زاده تصریح کرد: مردم این شهرستان چه گناهی کردند که باید از کمترین امکانات فرهنگی بویژه سینما در این شهرستان محروم باشند و از مسوولان انتظار می رود برای پر کردن خلاء زیرساخت های فرهنگی در شهر دوگنبدان چاره اندیشی کنند.
به گفته برخی کارشناسان فرهنگی سینما مظهر فرهنگ هر جامعه است و می تواند در رفع بسیاری از مشکلات اجتماعی و فرهنگی جامعه نقش مهمی دارد.
آنها معتقدند گرایش و جذب جوانان به فرهنگ دینی و اصیل جامعه نیازمند توسعه ورونق مراکز فرهنگی بویژه سینما است.
وضعیت تنها سینمای گچساران
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران می گوید: زمین سینما قدس شهر دوگنبدان سال های اخیر پس از تخریب و مراحل قانونی مناقصه به بخش خصوصی واگذار شد و این سرمایه گذار در حال احداث یک مجموعه ۲ طبقه شامل سینما و امکانات رفاهی است.
اورنگ نارکی گفت: در شهریور سال ۱۳۹۶ عملیات اجرایی سینمای شهرستان گچساران با سرمایهگذاری بخش خصوصی با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال آغاز شده و هم اکنون عملیات اجرایی این طرح راکد است.
مجتمع پردیس هنری گچساران دارای فضای سینمایی است
فرماندار گچساران با بیان اینکه عملیات اجرایی طرح پردیس هنری گچساران سال ۱۳۹۴ آغاز شد ،گفت: مجتمع فرهنگی هنری پردیس هنری گچساران هم اکنون با ۵۸درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت است.
روانبخش دیهم خوب با اشاره به اینکه پردیس هنری این شهرستان در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع و با زیربنای۶ هزار و ۳۰۰ مترمربع در حال ساخت است تاکید کرد که بهره برداری از این طرح دغدغه هنرمندان برای کمبود فضای فیزیکی را برطرف می کند.
وی با یادآوری اینکه پردیس هنری گچساران شامل بخشهای مختلفی از جمله سالن موسیقی، سالن همایش و برنامههای عمومی، سالن پلاتو، نگارخانه، گالری، موزه، سینما، گیم نت، کافی نت، سالن کنفرانس، کتابخانه تخصصی، مجموعه اداری، و سالن اجتماعات است گفت: این طرح پاسخگوی بخش عمده ای از نیاز فعالیت های فرهنگی و هنری در حوزه های مختلف است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران با اشاره به اینکه عملیات اجرایی طرح پردیس هنری این شهرستان که از سال ۹۴ آغاز شد غیرفعال است، گفت: این طرح نیازمند یکهزارو ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل و بهره برداری است.
ضرورت تکمیل طرح های فرهنگی در گچساران
شهر گچساران با جمعیت ۱۵۶ هزار نفری و داشتن پتانسیل های بالای هنری در زمینه سینما و تئاتر همچنان به عنوان شهر بدون سینما در کشور معروف است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران ابراز کرد: هیچ مکان تخصصی برای تمرین یا ارائه محصولات هنری به مخاطبان در این شهرستان وجود ندارد.
وی بیان کرد: هم اکنون تنها ۲ فضای کوچک در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران به عنوان سالن آمفی تئاتر و نگارخانه وجود دارد که پاسخگوی نیاز هنرمندان این شهرستان نیست.
به گفته کارشناسان حوزه هنر چنین پروژهای در کشور بینظیر است و قطعاً فراهم ساختن زیرساختهای مناسب فرهنگی و هنری در شهرستان مهمترین خواسته هنرمندان گچسارانی است و میتواند تضمینکننده آینده آنها باشد.
نظر شما