دست های پر سخاوت خیران نیکوکار بومی و غیربومی انقلابی در وضعیت فضاهای آموزشی کهگیلویه و بویراحمد ایجاد کرده که این امر حکایت از سایه پرمهر این هموطنان برای بر سر آینده سازان استان دارد.
خدماتی که باعث شد آموختن الفبای زندگی برای دانش آموزان مناطق محروم کهگیلویه وبویراحمد در فضایی ایمن و استاندارد دیگر رویایی دست نایافتنی نباشد بلکه واقعیتی شیرین باشد.
اینجا خیران نیک اندیش لذت زندگی را در تحقق رویای کودکان مناطق محروم یافته اند و مدارسی ساخته اند تا در نجوای برآمده از کلاس های درس به آرامشی وصف ناشدنی دست یابند.
هرچند استفاده از اعتبارات دولتی یکی از مرسوم ترین راهکارهای توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی محسوب می شود اما نیاز به اعتبارات کلان باعث شده که ارتقای فضاهای آموزشی نیازمند همراهی خیران نیک اندیش باشد.
اگرچه هنوز هم برخی از مدارس کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در مناطق دور دست نیازمند اعتبار برای مقاوم سازی یا تجهیزاتی چون سرویس های بهداشتی هستند اما بهره برداری از ۲۵۰ فضای دانش آموزی استان در سال های اخیر حکایت از ثمربخش بودن تلاش های مسئولان برای بهره مندی از تمام ظرفیت های موجود به منظور بهبود فضاهای آموزشی دارد.
کمک ۱۰ هزار میلیارد ریالی خیران به مدارس
مدیرکل نوسازی مدارس کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به جشنواره خیران مدرسه ساز در شهر یاسوج که آبان ماه پارسال برگزار شد گفت: شهروندان نیک اندیش ۱۰ هزار میلیارد ریال برای احداث و ارتقای فضاهای آموزشی استان کمک کردند.
سید رضا حسینینیک اظهار کرد: در جشنواره خیران مدرسه ساز کهگیلویه و بویراحمد که آبان ماه سال ۱۴۰۲ در شهر یاسوج برگزار شد۱۰۰ خیر نیکوکار بومی و غیربومی جذب و یکهزار میلیارد ریال برای مدرسه سازی در کهگیلویه وبویراحمد تعهد کردند که همه این تعهدات عملیاتی شده است.
وی افزود:براساس یکی از تفاهم نامه های بسته شده با خیران مدرسه ساز تکمیل و احداث ۱۳فضای آموزشی در استان پیش بینی شد.
حسینی نیک عنوان کرد: از این تعداد عملیات اجرایی ۱۰ مدرسه آغاز شد که همه این زیرساخت ها مهر امسال به آموزش و پرورش تحویل داده می شود.
وی خاطرنشان کرد: در این تفاهم نامه تکمیل سه آموزشگاه نیمه تمام از جمله مدرسه ۹ کلاسه روستای چهاربیشه در گچساران و محله رادک در شهر دوگنبدان تعهد شد که با بهره برداری از این طرح ها دانش آموزان مناطق کم برخوردار از فضای آموزشی مناسب بهره مند شدند .
مدیرکل نوسازی مدارس کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:موسسه خیران مدرسه ساز مهر گیتی همچنین مدارسی در دره صالحی سپیدار ،میان بخش لوداب ،چگنوا و سرتنگ بیدک و آب الوان را تعهد کرد که این مدارس هم مهر امسال بهره برداری می شود.
حسینی نیک خاطرنشان کرد: به همت خیران همچنین مدارس ۹ کلاسه دهدشت، ۹ کلاسه باشت و خوابگاه شهر دیشموک پس از سال ها انتظار مهر ماه امسال تکمیل،تجهیز و آماده پذیرش دانش آموز می شود.
وی ابراز کرد:همچنینی مجمع خیران مدرسه ساز در مناطق اکبرآباد، نره گاه،مزدک،مادوان احداث مدارس را آغاز کردند که در مهر ۱۴۰۳ تحویل آموزش و پرورش داده می شود.
وی تاکید کرد:در جشنواره خیران مدرسه ساز که تابستان امسال در تهران برگزار شد نیز سه هزار میلیارد ریال اعتبار با نیک اندیشان تفاهم نامه بسته شد.
حسینی نیک تاکید کرد: براساس یکی از این تفاهم نامه ها احداث ۳۰ مدرسه سه کلاسه در نقاط مختلف استان تعهد شده است.
وی بیان کرد: برای هوشمندی سازی مدارس ۲ قرارداد با موسسه های خیران مدرسه ساز مهر گیتی برای ۲۰۰ مدرسه و موسسه قلم چی ۵۰۰ آموزشگاه بسته شده است.
حسینی نیک تصریح کرد:کمپین خرید کیف و نوشت افزار برای دانش آموزان مناطق محروم از سوی خیران نیک اندیش آغاز شده و بر اساس آن قرار است سه هزار بسته تهیه و بین دانش آموزان کم بضاعت به صورت رایگان توزیع شود.
احداث ۲۵۰ فضای آموزشی طی سه مهر
البته دولت هم در کنار خیران برای توسعه فضاهای آموزشی تلاش کرده و آن طور که مدیرکل نوسازی مدارس کهگیلویه و بویراحمد می گوید:۲۵۰ فضای آموزشی در طی سه مهر به کمک دولت و با همراهی خیران تحویل شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس کهگیلویه و بویراحمد میزان اعتبار هزینه شده برای این طرح ها را ۱۰ هزار میلیارد ریال برآورد کرد.
وی تاکید کرد:جمع آوری مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز از خدمات مهم دولت برای بهبود فضای آموزشی در استان است.
حسینی نیک تصریح کرد: ساخت ۳۸۵ چشمه سرویس بهداشتی در ۱۳۰ مدرسه استان طی یک سال گذشته تاکنون آغاز شد که دهه فجر امسال تحویل می شود.
وی خاطرنشان کرد: تامین یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تجهیزات آموزشی و ۳۰۰ میلیارد ریال ایزوگام و آسفالت کمک زیادی به ارتقای وضعیت فضاهای آموزشی استان داشته است.
حسینی نیک عنوان کرد:افزایش فضاهای ورزشی به میزان ۳۰ هزار متر مربع در قالب ۵۰چمن فوتبال درون مدرسه ای و تعمیرات فضاهای۵۰۰ کلاس درس از خدمات مهم صورت گرفته در حوزه مدارس است.
وی با اشاره به خرابی های به بار آمده پس از زلزله ۲۹ بهمن سال ۱۳۹۹ در شهر سی سخت تاکید کرد: پس از وقوع این حادثه ۳۳ مدرسه به تعمیرات اساسی، مقاوم سازی و تخریب و نوسازی نیاز داشت.
حسینی نیک تصریح کرد:یکهزار و۸۰۰ میلیارد ریال برای جبران خسارت های ناشی از زلزله شهرستان دنا به مدارس هزینه شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر براساس طرح شهید عجمیان شاداب سازی مدارس با مشارکت ۱۰۰ گروه جهادی متشکل از یکهزار نفر در پنج نقطه استان در حال انجام است.
ضرورت ادامه همراهی خیران و دولت برای ارتقای فضاهای آموزشی
اگرچه گام های ارزشمندی طی سه سال اخیر برای بهبود فضاهای آموزشی در کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفته اما وجود ۳۸۰ مدرسه سنگی،نیمه تمام ماندن خوابگاه های دانشگاه فرهنگیان و کمبود فضاهای آموزشی در مرکز استان ضرورت ادامه همراهی خیران مدرسه ساز و دولت برای توسعه فضاهای آموزشی را بیش از پیش نمایان کرده است.
آن طور که مدیرکل نوسازی مدارس کهگیلویه و بویراحمد می گوید : براساس برآوردهای کارشناسی صورت گرفته ۴۰ هزار میلیارد ریال برای ایمن سازی، بهبود فضاهای آموزشی و ساخت زیرساخت های جدید در استان نیاز است که این آمار همت خیران نیکوکار و تلاش بیشتر دولت را برای آینده بهتر می طلبد.
نظر شما