به گزارش ایرنا از هلالاحمر، در اطلاعیه شماره ۶ ستاد اربعین هلالاحمر آمده است: جمعیت هلالاحمر همچون سنوات گذشته به عنوان متولی اصلی ارائه خدمات امداد و نجات به زائران حسینی در جادههای داخلی کشور و تنها متولی ارائه خدمات سلامت و امدادی به زائران در ایام اربعین حسینی در عراق فعالیت دارد.
بر این اساس عملیات اربعین هلال احمر از تاریخ ۱۶ مردادماه آغاز شده و تا ۹ شهریور ادامه خواهد داشت که از روز ۱۶ مردادماه تا امروز ٢ شهریور، در داخل کشور ٢۶ هزار و ٣١٢ زائر از خدمات امدادی هلالاحمر بهرهمند شدند؛ از این تعداد، هفت هزار و ۷۱۷ نفر خدمات اسکان اضطراری و ١٧ هزار و ۴٠٧ نفر خدمات سلامت و درمان در محل دریافت کردند و یک هزار ١۶٩ نفر نیز به مراکز درمانی انتقال داده شدند.
همچنین تا امروز ٢ میلیون و ۵٠ هزار و ۶٠٩ مورد خدمات داوطلبانه درمانی و سلامت در کشور عراق به زائران ارائه شده که شامل ویزیت زائران بیمار، خدمات پاراکلینیک، انتقال بیماران به مراکز درمانی، نسخ دارویی و مراقبت از سلامت زائران بوده است. در مجموع در داخل کشور و همچنین خاک عراق ٢ میلیون و ٧۶ هزار و ٩٢١ نفر از این خدمات هلال احمر برخوردار شده اند.
بر اساس این اطلاعیه، در مدت اجرای عملیات امدادی و درمانی هلالاحمر در اربعین، تاکنون ۲۰۵ زائر بیمار، مصدوم و یا فوتی به کشور بازگردانده شدهاند. همچنین از مجموع خدمات ارائه شده، ۴۹ هزار و ۵۹۵ خدمت درمانی به زائران گرمازده ارائه شده است.
این اطلاعیه خاطرنشان کرده است: بیش از ۱۱ هزار متر مربع تونل هوای سرد برای پیشگیری از گرمازدگی زائران در مرزهای مهران، شلمچه و چذابه تعبیه شده است.
طبق اطلاعیه شماره ۶ ستاد اربعین هلالاحمر، تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر بیماری واگیردار در بین زائران دریافت نشده است اما با توجه به گرمای شدید هوا در عتبات عالیات، بیشترین علت مراجعه زائران به مراکز درمانی هلالاحمر، مشکلات گوارشی ناشی از گرما، گرمازدگی، تاول پا و ضعف و خستگی عضلانی بوده است.
این اطلاعیه توصیه کرده است که زائران همچنان به گرمای هوا در عتبات عالیات توجه داشته و زیارت خود را به ساعات شب موکول کنند. نوشیدن مایعات فراوان به پیشگیری از گرمازدگی کمک میکند.
زائران در صورت بروز مشکل گرمازدگی و یا سایر علائم بیماریها میتوانند به مراکز درمانی هلالاحمر در نجف، طریقالحسین(ع) و کربلا مراجعه کنند.
اکنون ۲ هزار داوطلب دارای تخصص پزشکی و درمانی در قالب طرح طبیب دوار در مسیر پیاده روی نجف تا کربلا در حال خدمت به زائران هستند و ۶ هزار نفر کادر درمانی و امدادی داوطلب نیز با تمام دارو، تجهیزات و خودروهای آمبولانس و نجات موردنیاز در عراق در حال خدمت به زائران هستند.
نظر شما