به گزارش ایرنا، این روزها یک ایران کوچک را میتوان در مهران کوچکتر دید و زائران اربعین از هر قوم و شهر و دیاری از کشور پهناور ایران خود را به مهران رساندهاند تا شاید زیارت مولا روزیشان شود.
پلاک خودروهای شخصی و عمومی متعلق به استانهای مختلف گویای حضور هموطنان از هر گوشه و کنار ایران در استان ایلام و به ویژه شهر مرزی مهران است.
از ابتدای ماه صفر شروع مسافرتهای اربعین زائران به مهران آغاز شد و در این مدت بیش از یک میلون نفر توانستند از مرزهای سیاسی و جغرافیایی ایران و عراق بگذرند و خود را به بهشت خداوند در روی زمین برسانند.
این روزهای پایانی مانده به اربعین موج بازگشت زائران به کشور در مقایسه با میزان رفت آنها به کشور عراق بیشتر شده است اما با این وجود هرچند تا رسیدن به اربعین کمتر از ۲۴ ساعت فرصت مانده است اما هنوز هستند کسانی که شوق وصال کوی دوست در وجودشان فوران می کند.
هنوز تعدادی از زائران می خواهند در سریعترین زمان ممکن خود را به بهشت کربلا برسانند و در روز اربعین مهمان خوان گسترده کرم آقا باشند.
البته تعداد متقاضیان خروج از کشور به نسبت میزان ورود آنها کمتر شده است اما با این وجود افرادی که هنوز موفق به عبور از کشور نشدهاند تمامی تلاش خود را به کار بستهاند تا هرچه زودتر از دروازه مهران رد شده و به سوی کربلای مملو از زائر خود را برسانند.
هرچند طبق برنامهریزیهای کشور و همکاری دولت عراق علاوه بر مرز مهران پنج مرز شلمچه و چذابه در خوزستان، خسروی در کرمانشاه، تمرچین در آذربایجان غربی و باشماق در کردستان برای تردد زائران در نظر گرفته شده است اما همواره سهم مرز مهران به تنهایی، تردد بیش از ۵۰ درصد زائران از این گذرگاه زمینی است.
نکته جالب توجه اینکه برخی از زائرانی که از مهران عبور میکنند، متعلق به این استانهای دارای مرز تردد با عراق هستند اما به علت نزدیکی مسافت مهران تا کربلا و نجف به جای تردد از مرز استان خود از مهران عبور میکنند.
در بازگشت هم بیشتر زائران به جای بازگشت از همان مرزی که خروج کردهاند، ترجیح میدهند از مهران که فاصله نزدیکتری با عتبات عالیات به ویژه شهرهای مقدس نجف و کربلا دارد به کشور بازگردند.
به همین روی است مهران که در حالت عادی گنجایش حدود ۲۷ هزار نفر جمعیت را دارد اما در ایام پیک اربعین بیش از سه میلیون زائر ایرانی را پذیرش میکند.
شهر مهران عملا به یک پارکینگ بزرگ و مملو از ماشین زائرانی تبدیل میشود که از اقصی نقاط کشور خود را به این نقطه مرزی رساندهاند.
علاوه بر زائران، دستگاههای امدادرسان و خدماتی نظیر شهرداری، فوریتهای پزشکی، پلیس و دیگر دستگاههای مرتبط با اربعین از استانهای مختلف کشور در مهران حضور دارند و عملا مهران در ایام اربعین به یک ایران کوچک بدل شده است.
در ایام اربعین میتوان از هر گویش و زبان و قومیتی را در مهران مشاهده کرد که یا قصد سفر به عراق را دارند یا از زیارت عتبات عالیات بازگشتهاند و یا منتظر جواز خروج خود از مرز هستند.
اکنون که در واپسین ساعات مانده به اربعین قرار داریم تکاپوی بسیاری از زائران برای رسیدن به عتبات عالیات جالب توجه است.
هرچند مسئولان به کرات گفتهاند زائران با مدیریت سفر خود، زیارت عتبات عالیات را به روزها و ساعات پایانی مانده به اربعین موکول نکنند اما هستند بسیاری از زائران که به دلایل مختلف در این اوقات پایانی مانده به اربعین سعی دارند خود را به کربلا برسانند.
با این وجود موج برگشت زائران از عراق به نسبت زواری که قصد سفر به کربلا و نجف را دارند بیشتر شده است و این آمد و رفت زائران در ۲ سوی مرز مهران و زرباطیه کماکان ادامه دارد اما هر لحظه بر میزان بازگشت زوار افزوده میشود.
بر اساس آخرین آمار طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۹ هزار و ۸۸ نفر در شبانه روز گذشته از مرز مهران( ورود و خروج ) تردد کردند.
از این تعداد ۲۵ هزار و ۲۵۹ نفر از مرز مهران خارج و ۱۷۳ هزار و ۸۲۹ نفر نیز وارد کشور شدهاند.
نظر شما