جواد اصغری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به شدت تاکید داریم که شهروندان برای مبارزه با این حشره از سمپاشی استفاده نکنند.
وی بیان کرد: نصب توری برای درب ها و پنجرهها، بستن درزها و شکاف ورودیهای پنجره و درب به منازل و کم کردن نور سفید به دلیل جذابیت بالای این رنگ برای «سنک» از جمله راهکارهای مبارزه با ورود و افزایش جمعیت این حشره است.
مدیر حفظ نبابات جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه استفاده از جارو برقی در صورت تجمع سنک در منابع نوری منزل مفید است، اظهار کرد: همچنین استفاده از کارتهای رنگی و چسب دار و نیز چراغ های حشره کش به ویژه در اماکن عمومی برای کنترل این حشره بسیار مفید است.
وی اظهار کرد: روش دیگر مبارزه با این حشره، استفاده از تله های آبی است به این شکل که ظرف بزرگی شامل مایع ظرف شویی و آب در زیر منبع نوری قرار داده شود تا جذب این حشرات به آب موجب گرفتاری آنان شود.
اصغری گفت: در هماهنگی های انجام شده، روش های مذکور در سطح کلان توسط دستگاههای متولی در سطح شهر اجرا خواهد شد.
حشره «سنک» آفت کشاورزی نیست
وی با بیان اینکه این حشره برای انسان مشکل ساز نیست، گفت: این حشره به هیچ وجه آفت کشاورزی نیست و به اشتباه به عنوان آفت پنبه و یونجه از آن یاد شده است که این امر می تواند در استفاده از راههای اشتباه در مبارزه شهروندان موثر باشد، بنابراین باید مردم نسبت به این مهم آگاه شوند.
مدیر حفظ نبابات جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: این حشره متعلق به مراتع است که چرایی و چگونگی حضور آن در این جمعیت فراوان در سطح شهرها در حال بررسی است و انتقال آن توسط باد از کشور ترکمنستان به شهرهای خراسان رضوی، نیازمند بررسی دقیق و اعلام نتایج واقعی است.
اصغری با اشاره به اینکه این حشره به هیچ وجه علاقمند به زندگی با انسان نیست، ادامه داد: به جد تاکید داریم که مردم اخبار را از رسانه ها و منابع معتبر پیگیری کنند، زیرا اطلاعات اشتباهی از این حشره و راههای مبارزه با آن در فضای مجازی در حال نشر است که موجب سوء استفاده افراد سودجو از این وضعیت می شود.
به گزارش ایرنا، برای نخستین بار حشره «سنک» نزدیک به سه هفته قبل در شهر سرخس مشاهده شد.
نظر شما