۹ شهریور ۱۴۰۳، ۰:۱۰
کد خبرنگار: 881
کد خبر: 85579334
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

افزایش خطر بیماری روانی پس از عفونت شدید کووید

۹ شهریور ۱۴۰۳، ۰:۱۰
کد خبر: 85579334
افزایش خطر بیماری روانی پس از عفونت شدید کووید

تهران - ایرنا - با وجود پایان همه گیری کرونا در جهان، این بیماری همچنان بروز و ظهور دارد و هر از چندگاهی محققان از تبعات ابتلای شدید به کووید - ۱۹ سخن می گویند و اینکه خطر ابتلا به بیماری روانی نیز به دلیل کرونا وجود دارد.

به گزارش ایرنا، تحقیقات نشان می دهد افراد واکسینه نشده که مبتلا به نوع شدید کووید - ۱۹ می شوند، ممکن است با افزایش خطر ابتلا به مشکلات سلامت روان روبرو شوند.

تحقیقات قبلی کووید را با افزایش خطر ابتلا به بیماری های روانی مرتبط دانسته بود اما یک مطالعه جدیدتر که در مجله JAMA Psychiatry منتشر شده است، نشان می‌دهد که خطر افسردگی بالاترین خطری است که این گروه از مبتلایان به کووید - ۱۹ را درگیر می کند.

بر اساس گزارش وبگاه وب‌مد، این تحقیق که بر روی داده های بهداشتی بیش از ۱۸ میلیون بزرگسال ثبت شده در کلینیک های مراقبت های اولیه در انگلستان صورت گرفته، نشان داده است که خطر افسردگی به دلیل ابتلا به کووید شدید پس از بستری شدن در بیمارستان تا ۱۶ برابر بیشتر از خطر قبل یا بدون کووید بوده است.

این مطالعه سه گروه را مورد تحلیل قرار داده است: افراد واکسینه نشده در روزهای اولیه همه‌گیری، زمانی که واکسن‌ها هنوز در دسترس نبودند (ژانویه ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۱) افراد واکسینه نشده در دوران واریانت دلتا، زمانی که واکسن ها به طور گسترده در دسترس بودند (ژوئن تا دسامبر ۲۰۲۱) افراد واکسینه شده در دوره واریانت دلتا، زمانی که واکسن ها به طور گسترده در دسترس بودند (ژوئن تا دسامبر ۲۰۲۱).

محققان دریافتند که در روزهای اولیه همه‌گیری، قبل از اینکه واکسن‌ها در دسترس باشند، همه افرادی که مبتلا به کووید تشخیص داده شده بودند، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماری‌های روانی بودند؛ مشابه نرخ خطر در میان افراد واکسینه نشده در اواخر همه‌گیری زمانی که واکسن‌ها در دسترس قرار گرفتند.

نویسندگان این تحقیق بر این باورند که «واکسیناسیون ممکن است اثرات نامطلوب COVID-۱۹ بر سلامت روان را کاهش دهد». شرایطی که آنها به دنبال آن بودند عبارت بودند از افسردگی، اضطراب عمومی، اختلال استرس پس از سانحه، اختلالات خوردن، اعتیاد، آسیب رساندن به خود، اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و خودکشی.

طبق این تحقیق این آسیب های روانی در چهار هفته اول پس از تشخیص کووید بیشتر بود و افرادی که برای کووید واکسینه شده بودند، کمتر به این بیماری های روانی مبتلا می شدند، اگرچه اغلب پس از تشخیص کووید همچنان در معرض خطر بیشتری بودند.

همچنین افرادی که به دلیل کووید در بیمارستان بستری شده بودند، بیشترین خطر را داشتند. در صورت داشتن مورد شدید کووید، خطر افزایش یافته در افراد واکسینه نشده تا یک سال ادامه داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha