مهدی ابراهیمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هزار و ۲۵۵ نفر از این تعداد مرد و مابقی زن هستند.
وی اضافه کرد: بیش از ۳۰ چهارراه در مشهد شناسایی شده که حضور متکدیان در قالب گلفروش، اسپند دودکن، تمیز کردن شیشه و غیره بیشتر از سایر معابر است.
معاون اجتماعی و مشارکت های سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد افزود: در این چهارراه ها مردم بیشتر از سایر معابر به متکدیان کمک می کنند و رابطه کمک مردم و حضور بیشتر متکدیان معنادار است.
ابراهیمی اضافه کرد: در بین متکدیان، مردِ زن نما، مردمعلول نما و زنان با عروسک به جای نوزاد دیده می شود که با این شگردها از احساسات نوع دوستی مردم و زائران سوء استفاده می کنند.
وی ادامه داد: مهم ترین معضل متکدیان مشهد، اعتیاد و طردشدن از خانواده است و در مرحله ساماندهی به رغم تمایل دستگاهها و نهادهای حمایتی امکان ارائه خدمات اجتماعی بسیار سخت است.
معاون اجتماعی و مشارکت های سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد افزود: متکدیان علاقه ای به شغل و کار ندارند و درآمد تکدیگری و زباله گردی را بیشتر از کارگری می دانند.
ابراهیمی گفت: همچنین متکدیان سالمند معتاد بالای ۶۵ سال شرایط نگهداری در خانه سالمندان و شرایط قانونی پذیرش در مراکز درمان اعتیاد وابسته به بهزیستی را ندارند و این مهم از چالش ها است.
وی افزود: طبق مصوبه شورای عالی اداری مصوب سال ۱۳۷۸، وظیفهی شناسایی، جمع آوری و انتقال متکدیان به مرکز رسیدگی به آسیب دیدگان اجتماعی و تامین و تجهیز مرکز به عهده شهرداری ها است و ساماندهی به عهده سازمان های اجتماعی است.
معاون اجتماعی و مشارکت های سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد تاکید کرد: برای کاهش تکدیگری نیازمند کمک و مشارکت مردم و زائران هستیم، در غیر این صورت چرخه باطل جمع آوری و حضور مجدد آنان برای تکدیگری ادامه خواهد داشت.
ابراهیمی با بیان اینکه در مناسبت های مذهبی متکدیان از سایر استان ها و شهرها مقصدشان مشهد و اطراف حرم است، افزود: از این رو در دهه آخر صفر گشت های جمع آوری متکدیان سه شیفت در منطقه ثامن فعال شده اند.
بیش از چهار هزار و ۷۰۰ متکدی پارسال در سطح شهر مشهد شناسایی و به مرکز رسیدگی به آسیبدیدگان اجتماعی منتقل شدند که ۷۵ درصد این افراد مرد، ۱۹ درصد زن و ۶ درصد هم کودکان کمتر از ۱۸ سال بودند.
تکدیگری به عنوان یک آسیب اجتماعی و نیز جرم شناخته میشود از این رو طبق قانون، متکدیان در معابر شهری توسط شهرداری و با همکاری نیروی انتظامی شناسایی و جمعآوری می شوند.
نظر شما