یک میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی با بومی‌سازی انواع «پی‌ال‌سی» و کارت‌های افزایشی

تهران- ایرنا- متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به بومی‌سازی کنترل‌کننده منطقی برنامه‌پذیر موسوم به پی. ال. سی‌ها، کارت‌های افزایشی، کنترلر بوستر پمپ و چنج اور با یک‌سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شده‌اند که از خروج حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، پی‌ال‌سی یا کنترل‌گر منطقی برنامه‌پذیر: به زبان ساده دستگاهی است با قابلیت برنامه‌ریزی منطقی که می‌توان داده‌هایی را به عنوان ورودی به دستگاه تغذیه کرد، پردازش انجام داد و در نهایت خروجی‌هایی را کنترل کرد یا نمایش داد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره این فناوری توضیح داد: این شرکت دانش بنیان، نخستین تولید کننده انواع پی.ال.سی (کنترل کننده منطقی قابل برنامه‌ریزی) با قابلیت برنامه نویسی در نرم افزارهای مختلف و کنترلرهای صنعتی در ایران است. نرم افزار WPLSoft امکان برنامه نویسی تمام سری های مختلف دلتا پی ال سی مثل سری DVP با این نرم افزار وجود دارد. نرم افزار ISPSoft آخرین نرم افزار رسمی ارائه شده از سوی شرکت دلتا بعد از WPLSoft است که محصولات این مجموعه هم از سال ها قبل با عنوان دیگری به بازار عرضه می‌شد که با تغییر نام شرکت از اواخر سال ۱۴۰۰، فصل جدیدی از فعالیت شرکت آغاز شده است.

مهدی مشهدی گفت: شرکت تولیدکننده محصولات مرتبط با اتوماسیون است و این محصولات را جهت تسهیل در بکارگیری از آن، سازگار با محصولات معتبر جهانی طراحی کرده و در این صورت کاربر نیازی به آموزش بیشتر جهت کار با این محصولات ندارد. خط تولید این محصولات که جایگزین کامل و مناسبی برای نمونه‌های خارجی هستند در مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت قرار دارد. همچنین محصولات دی.جی.پی شامل پی.ال.سی ها، کارت‌های افزایشی،کنترلر بوستر پمپ و چنج اور هستند که در بخش‌های اتوماسیون کاربرد دارند و جزء جدایی ناپذیر صنایع مختلف محسوب می شوند.

به گفته وی محصولات این شرکت، نمونه مشابه داخلی ندارد و در مقایسه با مشابه خارجی در بعضی محصولات از نظر کیفی نه تنها برابری که در برخی موارد حتی بالاتر عمل می‌کند. همچنین از نظر قیمت هم به طور میانگین یک سوم نمونه مشابه خارجی است. پی.ال.سی یعنی یک قطعه کنترل کننده که برنامه پذیر است و می‌توان برنامه‌های مختلف و متنوع کنترلی را بروی آن نوشت. به عبارت دیگر، پی ال سی یک نوع رایانه خاص است که برای کارکردی قابل اطمینان در شرایط صنعتی خاص مثل دماهای بسیار بالا، رطوبت، خشکی و گرد و خاک طراحی شده است. پی ال سی‌ها با این هدف طراحی می‌شوند که بتوانند فرآیندهای صنعتی مثل خط مونتاژ در یک کارخانه تولیدی، فرآیندهای موجود در کارخانه‌های سنگ معدن یا تصفیه‌ خانه‌های فاضلاب و غیره را خودکار کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha