مسیح اله محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بهره گیری از روش های نوین در کشت و تولید اکثر محصولات زراعی در دستور کار قرار دارد، افزود: کشت محصولات با روش های نوین موجب کاهش مصرف بذر از یک سوم تا یک ششم در هکتار می شود.
وی اظهار داشت: افزایش قابل توجه عملکرد، بهره وری مصرف و کاهش سه برابری مصرف آب، کاهش ۲۵ درصدی طول دوره رشد و به دنبال آن افزایش بهره وری استفاده از زمین در تناوب کشت، کاهش عملیات داشت و سایر هزینه های کارگری و نهاده، برداشت به موقع محصول و تامین بازار از مزیت های کشت نشایی نسبت به کشت مستقیم بذر است.
محمدی تاکید کرد: کشت نشایی محصولات زراعی می تواند از جهاتی یک انقلاب کشاورزی به حساب آید.
سالانه ۲ میلیون و ۲۸۹ هزار تن انواع محصولات زراعی، ۵۸۰ هزار تن محصولات باغی، ۲۴۹ هزار تن فراورده های دامی و ۱۸ هزار تن آبزی با بیش از ۱۰۰ هزار نفر بهره بردار در ۸۳۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان انجام میشود.
برخی از محصولات کشاورزی تولیدی در زنجان علاوه بر تامین مصرف استان به دیگر استانهای کشور نیز صادر می شود.
زنجان در تولید محصول زیتون رتبه اول، سیر رتبه دوم، عدس رتبه سوم و لوبیا و فندق رتبه چهارم کشور را دارد.
نظر شما