بازگشت ۱۶ هزار متر مربع اراضی کشاورزی کجور نوشهر به چرخه تولید

ساری- ایرنا- ۱۶ هزارمتر از اراضی کشاورزی بخش کجور با جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز و تفکیک اراضی زراعی و باغی به چرخه تولید بازگشت.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری مازندران، عباس پوریانی روز سه شنبه با اشاره به برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در شمال کشور، گفت: از ابتدای امسال تاکنون تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز و بازگشت به وضع سابق اراضی کشاورزی به صورت جدی پیگیری و اجرا شد که در این مورد نیز تفکیک و دیوار کشی انجام شده بود که با جدیت حوزه قضایی کجور به تخریب آن اقدام شد.

وی به قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها، اشاره و خاطرنشان کرد: در راستای دستور قضایی صادره و با اجرای احکام قضایی با حضور کارکنان اراضی مدیریت جهاد کشاورزی و همراهی نیروی انتظامی در روستای عالیدره اراضی کشاورزی به چرخه تولید بازگشت.

رئیس کل دادگستری مازندران تاکید کرد: در راستای اجرای سیاست‌های دادگستری استان و سند تحول قضایی، مقابله با پدیده زمین‌خواری و همچنین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی و باغات در دستور کار است و این رویه ادامه خواهد داشت.

هموطنان می‌توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

بازگشت ۱۶ هزار متر مربع اراضی کشاورزی کجور نوشهر به چرخه تولید

برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha