به گزارش ایرنا، عدالت در برقراری ارتباطات در حالی یکی از حقوق اساسی انسانها و جزو حقوق عمومی مردم محسوب میشود که این مهم در زمره نیازهای اولیه همچون آب، برق، گاز و جاده قرار دارد. در این زمینه دولتها بویژه در سالهای گذشته نیز با این نگاه که هیچ تفاوتی میان مناطق شهری و روستایی نیست و همه مردم باید به یک اندازه از امکانات بهرهمند شوند به سوی توسعه ارتباطات روستایی رفتند.
شاید کمتر کسی از وسعت کاری که دولت در سیستان و بلوچستان برای توسعه ارتباطات روستایی و بهره مندی از اینترنت پرسرعت انجام شده، خبر داشته باشد. با آغاز فعالیت دولت سیزدهم بیش از پنج هزار روستای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند که بیشترین سهم اتصال روستاها به شبکه ارتباطی متعلق به سیستان و بلوچستان بود.
از چند سال قبل، توسعه اینترنت روستایی و اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات در دستور کار دولتها قرار گرفت، تعداد زیادی از روستاها در سالهایی که گذشت به اینترنت متصل شدند.
سیستان و بلوچستان با راهاندازی ۷۷۸ روستا بیشترین بهرهمندی در طرح اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات را دارد
روستاهایی که برای اتصال به اینترنت در صف بودند، از نظر جغرافیایی روستاهای سخت و مشکلی به حساب میآمدند که اغلب آنها برای اتصال به اینترنت نیازمند ایجاد زیرساختهایی بودند که برخی از آنها جزو تکالیف وزارت ارتباطات نبود.
اما در نهایت وزارت ارتباطات دولت قبل توانست بیش از پنج هزار روستای بالای ۲۰ خانوار را به اینترنت متصل کند، روستاهایی که بخش عظیمی از آنها از برق و جاده نیز محروم بودند و بهواسطه اتصال به اینترنت، این زیرساخت نیز برایشان مهیا شد.
بنا بر آخرین آمار، سیستان و بلوچستان با راهاندازی ۷۷۸ روستا بیشترین بهرهمندی در طرح اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات را دارد.
روستاهایی که با اتصال خود به اینترنت پرسرعت بی تردید از مزایایی همچون معرفی جاذبههای روستایی، فروش آنلاین تولیدات محلی و عرضه بدون واسطه صنایع دستی به بازارهای دوردست بهره مند می شوند که در این میان بازگو کردن این خدمات دولت که با هدف حرکت به سوی آرمان عدالت اجتماعی انجام می شود، خالی از لطف نیست.
اگر چه با وجود پیشرفتهای روزافزون و نیاز جامعه به فناوریهای نوین هنوز در بسیاری از نقاط سیستان و بلوچستان شاهد عدم آنتن وسرویس دهی اینترنت، نامناسب توسط اپراتورهای همراه هستیم و مشکلات زیرساختی درحوزه ارتباطات این موضوع به یک معضل بزرگ تبدیل شده؛ اما خدمات ارائه شده در این زمینه باعث شد تا شاخص دسترسی به اینترنت پرسرعت در روستاهای این استام به ۸۵ درصد برسد.
۸۵ درصد؛ شاخص دسترسی به اینترنت پرسرعت در روستاهای سیستان و بلوچستان
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: شاخص دسترسی به اینترنت پر سرعت روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از ۵۹ درصد قبل در سالهای گذشته به ۸۵ درصد ارتقا یافت.
منصور بیجار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساخت ۳۷ سایت جدید اپراتور همراه اول در راههای سیستان و بلوچستان، ۵۸ سایت جدید اپراتور ایرانسل در راهها و تامین و نصب تجهیزات انتقال جهت تامین پهنای باند ۴۱۵ سایت و مرکز مخابراتی از مهمترین اقدامات در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان در سالهای اخیر بوده است.
وی ادامه داد: همچنین اجرای یکهزار و ۳۱۸ کیلومتر فیبرنوری زمینی به منظور تامین بستر انتقال ارتباطات و بهبود پایداری ارتباطات ۱۶ شهر و ۵۱۶ روستا با جمعیتی بیش از ۳۳۲ هزار و ۳۶ نفر در ۱۵ راه در استان اجرا شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ساخت ۱۳۰ سایت جدید با تامین پوشش مکالمه و اینترنت ۳۹۰ روستا، ارتقای تکنولوژی ۱۴۳ سایت موجود در روستایی جهت تامین اینترنت پر سرعت ۴۳۰ روستا به همراه هوشمند سازی ۲ هزار و ۱۶۷ مدرسه با اعتبار ۲۱ هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال از دیگر اقدامات در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان بوده است.
وی خاطر نشان کرد: هم اینک ۱۰۰ درصد نقاط شهری سیستان و بلوچستان دارای پوشش اینترنتی هستند.
نظر شما