رفع مشکلات جامعه با شکل‌گیری ارتباط سازمان‌یافته میسر است

تهران - ایرنا - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای رفع مشکلات جامعه، ‌نیازمند ارتباط سازمان‌یافته هستیم و هر وقت بتوانیم به این سمت حرکت کنیم حتما به موفقیت می‌رسیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «احمد میدری» روز شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ در دیدار با فعالان اجتماعی و مدیران سازمان‌های مردم نهاد افزود: درخواست من برای برگزاری این جلسه به این دلیل است نه تنها بهزیستی و رفاه اجتماعی بلکه هیچ حوزه‌ای را بدون حضور مردم نمی‌توان بهبود بخشید.

وی ادامه داد: در همه جهان نیز این قاعده حاکم است. شرط برقراری رابطه ‌ این است که صبر داشته باشیم و دیگران را نیز به صبر دعوت کنیم. بین دولت و جامعه نیز باید این ارتباط شکل گیرد تا پس از آن به رستگاری و شکوفایی دست یابیم.

میدری تاکید کرد: عدم ارتباط و تعامل تنها ضعف یک نفر نیست. همیشه دوست داریم ضعف را در طرف مقابل بیابیم، اینکه خود را مقصر بدانیم و برای رفع مشکلات قدم برداریم، کمی برای‌ ما سخت است. زمانی که در دولت نبودم در میزگردی شرکت کردم و درباره رابطه با موسسات مردم نهاد صحبت کردم. موسسات می‌خواهند خود را مطالبه‌گر بدانند، اما حمایت‌طلبی شاید ترجمه درست‌تری باشد.

وی گفت: دیوار بی‌اعتمادی از جامعه به دولت نیز منتقل شده است. بین موسسات خیریه نیز شکاف وجود دارد. اینکه چطور می‌توان شکاف و بی اعتمادی را از بین برد نکته ای است که باید آن را دنبال کنیم. در سیستم اداری نیز کارمندان شریفی وجود دارند که مشغول کار هستند اما ناهماهنگی‌هایی وجود دارد که باید درست شود.

وزیر تعاون افزود: نشان دادن ابعاد مختلف فقر باعث می‌شود جلوی بسیاری از اتلاف منابع گرفته شود. باید به کمک یکدیگر نشان دهیم که چه واقعیت‌های تلخی در جامعه وجود دارد که نیاز به تغییر دارند.

میدری تصریح کرد: برای رفع مشکلات جامعه، ‌نیازمند ارتباط سازمان‌یافته هستیم و هر وقت بتوانیم به این سمت حرکت کنیم حتما به موفقیت می‌رسیم. سرنوشت کشورها وابسته به ارتباط سازمان یافته است. امروز در جمع سازمان‌های مردم نهاد هستیم تا یک ارتباط سازنده را شکل داده و برای چهار سال آن را ادامه دهیم.

در این مراسم فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، مشاور هیات مدیره کانون هموفیلی ایران، مدیرعامل کانون کشوری مثبت زندگی ایرانیان، مدیرعامل موسسه توانبخشی امید فردا، رئیس هیات مدیره کانون مثبت زندگی کشوری، مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنیا، مدیرعامل انجمن اتیسم ایران، مدیرعامل انجمن معلولین ضایعات نخاعی استان تهران، کارشناس بهزیستی، مشاور شبکه ملی موسسات نیکوکاری، مدیرعامل تعاونی مسکن اعضای سازمان مردم نهاد، مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان، مدیرعامل کودکان فرشته ایرانیان، بنیانگذار موسسه مهر و ماه و دیگران مسئولان حوزه‌های اجتماعی مردنهاد حضور داشتند.

تلاش برای بهبود زندگی کودکان کار
وزیر تعاون تاکید کرد: بی‌پرده صحبت کردن در جلسات اینچنینی باعث می‌شود بتوانیم مسائل را حل کنیم. مشکلات در سطح افقی حل نمی‌شوند و به سطح عمودی می‌رسند که در این مرحله دیگر قابل حل نیستند؛ به این معنی که ارتباط انجمن‌های معلولین باید با معاونت توانبخشی سازماندهی شود، آن‌هم نه صرفا در تهران، بلکه در شهرها و شهرستان‌های دیگر. برخی از مسائل در سطح یک معاونت در شهرستان قابل حل است و نیاز به حضور وزیر و تجمیع مطالبات ندارد.
وی تصریح کرد: بسیاری بر این موضوع تاکید داریم که کودکان کار باید حذف شود. من نیز به این موضوع معتقد هستم. اما باید بدانیم ما کودکانی داریم که غیر ایرانی هستند و درصد آن‌ها هم مشخص نیست. اما می‌توانیم برای بهبود زندگی‌شان قدم برداریم. آموزش‌شان بدهیم و برای‌شان طرح درمان بگذاریم تا زندگی‌شان بهبود پیدا کند. برخی می‌گویند اینها ایرانی نیستند. خب نباشند «کودک» که هستند. باید درباره چیزی که «ممکن» است صحبت کنیم نه وضعیتی که وجود دارد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که دکتر پزشکیان درباره دانشجویان گفتند این بود که تعداد دانشگاه‌های ما زیاد است. هیچکدام از دانشگاه‌های ما بهینه نیست. اگر به جامعه نگاه کنیم نیز می‌بینیم که این مسئله به تمام جامعه سرایت کرده است. ما ۲۷ خط هوایی در کشور داریم، در ترکیه که چند برابر ما پرواز هوایی دارد بین ۵ تا ۷ خط فعال است. 
تغییرات بزرگ نیاز به حضور سمن‌ها دارد
میدری افزود: برخی از مسائلی که اینجا مطرح شد به تغییرات بزرگ نیاز دارد که سمن‌ها می‌توانند به شکل ویژه‌ای به حل آن کمک کنند. مانند عدم پرداخت به موقع هزینه داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و تجهیزات. ما بیش از سه و نیم میلیارد دلار تجهیزات و دارو وارد می‌کنیم. حدود ۱۰ سال قبل این عدد ۸۰۰ میلیون دلار بود. ۲۵ هزار دارو اختراع شده که دولت‌ها و کشورها بین ۲ تا ۵ هزار قلم را به رسمیت می‌شناسند اما ما چنین برخوردی نداریم. برای برابری در بخش سلامت راه حلی نداریم جز اینکه سیستم ارجاع را در ایران به وجود بیاوریم. این مسئله همیشه مطرح بوده و حتی در برنامه هفتم توسعه نیز وجود دارد، اما همیشه در زمان اجرا به دلایل مختلفی منحرف و باعث شده در بحث برابری در سلامت مانند برابری در آموزش عقب‌نشینی کنیم.
برابری در سلامت نیاز به نیروی مردمی دارد 
وی تصریح کرد: در دنیا همیشه این برابری وجود نداشته و برای آن تلاش شده است. برابری در سلامت بعد از جنگ جهانی اول و دوم به وجود آمده است. زمانی که جنگ زنانه شد و همه آمدند و گفتند باید در سلامت همگی برابر باشیم. برای برابری سلامت باید نیروی مردمی در کار باشد. 
قدردانی از وزیر تعاون برای فراخوان انتخاب رئیس سازمان بهزیستی 
در مراسم امروز، «محمد جودی» مدیر برابری معلولان از اینکه وزیر تعاون برای انتخاب رییس سازمان بهزیستی یک فراخوان منتشر کرده است، تشکر و قدردانی کرد چرا که به اعتقاد او انتخاب رئیس سازمان در زندگی معلولان نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha