بدرقه با ناله و نفرین

۱۹ شهریور ۱۴۰۳، ۷:۳۷
کد خبر: 85590652
بدرقه با ناله و نفرین

ساری- ایرنا- انتشار فیلمی کوتاه از یک مادر دامدار اهل بندپی بابل که در زمان چرای دام در اراضی جنگلی با حجم انبوهی از زباله‌های رها شده مواجه شد و با فریاد بلند به زبان مازندرانی می‌گوید زباله‌ها دام‌هایش را تلف کرد و مسافرانی را که بدون جمع کردن زباله‌های‌شان جنگل را ترک می‌کنند نفرین می‌کند، یک بار دیگر نارضایتی و گلایه مازندرانی‌ها از بی‌توجهی مسافران را به تصویر کشید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در ۲۴ ساعت گذشته فیلمی از یک بانوی دامدار اهل بابل در شبکه‌های اجتماعی به سرعت دست به دست می‌شود که عصا به دست و در حال چرای دام در جنگل با حجم انبوهی از زباله‌های پلاستیکی مواجه شد و با فریادی بلند از مسافران بابت این‌که زباله‌ها را در جنگل رها کرده‌اند گلایه می‌کند. این مادر دامدار جنگل‌نشین در این فیلم به زبان مازندرانی می‌گوید: «این مسلمانی نیست که به خاطر زباله‌های شما دام‌های ما تلف شوند.» این دامدار از شدت عصبانیت و ناراحتی افرادی که زباله‌ها را در طبیعت رها کرده‌اند و عامل تلف شدن دام‌هایش شدند را نفرین می‌کند.

حضور میلیونی مسافرانی که همزمان با هفته های پایانی تعطیلات تابستان به مازندران سفر می کنند به مراتب بیشتر از دیگر روزهای سال است.

هفته گذشته حجم انبوهی از مسافران سرازیر جاده‌های شمال شدند که در همه شهرها و روستاهای مازندران مملو از مسافرانی بود که از شهرهای مختلف کشور خود را به این خطه از شمال رسانده بودند.

به رسم ادب و میزبانی مازندرانی ها قبل از شروع تعطیلات هفته قبل، زباله های کنار جنگل و مسیر تردد خودروها را جمع آوری کردند تا مسافران از شکوه طبیعت این استان در سفر خود لذت ببرند. تعدادی از مسافران که دغدغه محیط زیست داشتند سعی کردند هیچ زباله ای را در اراضی جنگلی یا مراتع این استان در طبیعت رها نکنند اما بسیاری از مسافران بدون رعایت این حساسیت حجم انبوهی از زباله ها را در دل طبیعت رها کردند و مازندران را ترک کردند.

بدرقه با ناله و نفرین

اراضی جنگلی و مرتعی مازندران که از ده‌ها سال گذشته تا کنون در اختیار دامداران و جنگل‌نشینان قرار دارد. این زباله‌پرانی سبب شد بسیاری از دام‌های سبک و سنگین جنگل‌نشینان با خوردن زباله و پلاستیک‌ها تلف شوند و این امر خسارت‌های زیادی را برای دامداران به همراه داشت.

شهرستان بابل دارای ۴۸ هزار هکتار عرصه جنگلی و ۳۲ هزار هکتار مرتع است که بسیاری از این اراضی با صدور پروانه در اختیار دامداران قرار دارد که برای چرای دام از آن استفاده می‌کنند.

انتشار فیلم‌های مختلف از شهرهای مازندران نشان از آن دارد که این مشکل زباله‌پرانی فقط در شهرستان بابل نبوده و بسیاری از شهرهای مازندران به خصوص جاده‌های کنار جنگل از غرب تا شرق استان مملو از زباله‌هایی شد که در طبیعت رها شد.

بسیاری از شهروندان و فعالان محیط زیست با استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی از مسافران خواستند که زباله‌ها را در طبیعت رها نکنند. چون این امر آسیب‌های جدی به محیط زیست و اقتصاد خانواده‌ها و دامداران منطقه وارد خواهد کرد.

بدرقه با ناله و نفرین

این شهروندان بیان کردند یکی از جدی ترین چالش مازندران که دامن همه شهرهای استان را گرفت حجم زیاد زباله های است که مکان مناسبی برای مدیریت پسماند آنها در اراضی مازندران وجود ندارد.

تعدادی از شهرهای مرکزی مازندران با صرف هزینه های سنگین زباله ها را جمع آوری کرده و به استان دیگر منتقل می کنند که این اقدام روزانه هزینه های چند صد میلیونی را برای شهرداری ها و شهروندان به همراه دارد.

دام‌ها تلف می‌شوند

یکی از دامداران جنوب بابل در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تا کنون چندین راس دام سبک مانند گوسفند و دام سنگین گاو به خاطر خوردن پلاستیک‌های پفک جان خود را از دست دادند.

حبیب فیروزجایی گفت: همه اقتصاد خانواده ما با چند راس گاو و گوسفندی تامین می شود که در دل طبیعت چرا می‌کنند و معیشت زندگی ما روستائیان به همین دام‌ها وابسته است.

بدرقه با ناله و نفرین

این دامدار بابلی ادامه داد: نفرین مادر بابلی که با صدای بلند از خدا خواست تا رهاکنندگان زباله در طبیعت را نابود کند حرف دل همه ما دامداران است. زباله‌پرانی در دل طبیعت و بی‌توجهی به پیامدهای این سوءرفتار به نقطه اوج خود رسیده و بسیاری از مسافران این حساسیت را درک نمی‌کنند.

فیروزجایی افزود: قیمت برخی از دام‌های سنگینی که به خاطر خوردن پلاستیک تلف می‌شوند حدود یک میلیارد ریال است و این خسارت‌ها برای دامداران و جنگل‌نشینان بسیار سنگین است.

وی اظهار کرد: اهالی روستاهای جنوب بابل به صورت خودجوش سالی چند مرتبه زباله‌های طبیعت را جمع می‌کنند. بعد از تعطیلات چند روزه یا تعطیلات پایان هفته دوباره زباله‌پرانی در طبیعت تکرار می‌شود.

 «نفرین»؛ بدرقه مادر جنگل نشین برای زباله پرانی مسافران

این دامدار بابلی تصریح کرد: بسیاری از اهالی روستاهای بالادست جنگل‌نشین بابل به غیر از دامداری شغل دیگری ندارند. از همه مسافران و گردشگرانی که از سراسر کشور به این مناطق سفر می‌کنند درخواست می‌کنم زباله‌های خود را از طبیعت جمع کنند و این زباله‌ها را در منطقه جنگلی رها نکنند که سبب تلف شدن دام‌های بومیان خواهد شد.

مسافران میلیونی

بر اساس گزارش‌های اعلام شده در تعطیلات هفته گذشته چندین میلیون مسافر وارد مازندران شدند که این امر سبب ترافیک سنگین در جاده‌های مازندران شد. حجم ورود مسافر به این استان در حدی بود که جادهای خروجی این خطه از شمال بعد از گذشت ۲ روز از تعطیلات همچنان شاهد ترافیک سنگین است.

تعطیلات اخیر و سیل ورود مسافران به مازندران و عبور زائرانی که قصد سفر به مشهد و حضور در آیین سوگواری شهادت امام رضا(ع) ‌داشتند از این استان، آمار ۲ میلیون و ۴۰۵ هزار و ۶۰۰ تردد خودرویی در محورهای ارتباطی استان طی ۱۰ روز اخیر ثبت کرد.

آمار ارائه شده از سوی رئیس مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران بر این موضوع صحه می گذارد که در بازده زمانی هفتم تا ۱۶ شهریورماه تعداد ورودی خودرو به این استان یک میلیون و ۲۳۵ هزار و ۳۷۸ است.

در این پیوند رئیس مدیریت راه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران اظهار کرد: در این مدت، خروج یک میلیون و ۱۷۰ هزار و ۲۲۲ خودرو از جاده های مازندران ثبت شده است.

علی صادقی گفت: در مجموع تعداد تردد ورودی و خروجی خودروها در این مدت ۱۰ روزه در جاده های مازندران ۲ میلیون و ۴۰۵ هزار و ۶۰۰ خودرو است.

 «نفرین»؛ بدرقه مادر جنگل نشین برای زباله پرانی مسافران

به گزارش ایرنا، بنا بر آمارها ۲۷ سایت زباله در جنگل‌های مازندران وجود دارد که روزانه صدها تن وارد این مناطق جنگلی می‌شود.

میزان تولید زباله در مازندران روزانه دست‌کم سه هزار تن است که این میزان در روزهای تعطیل و با حضور مسافران و گردشگران به بیش از ۲ برابر افزایش می‌یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha