تدوین قوانین بر پایه هوش مصنوعی مانع آسیب در آینده می‌شود

تهران-ایرنا- معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، تنقیح قوانین را نیاز امروز جامعه دانست و گفت: تدوین قوانین برپایه هوش مصنوعی سبب عدم تغییر قوانین، اثربخشی آن و جلوگیری از آسیب در سالیان آینده خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، شهرام دبیری روز سه شنبه - ۲۰ شهریورماه - در آیین رونمایی از سامانه آزمایشی تنقیح قوانین با هوش مصنوعی در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: امروز هوش مصنوعی در فعالیت‌های علمی، هنری، پزشکی، اجتماعی، مسائل علوم انسانی و تنقیح قوانین بسیار مفید است و بسیاری از فعالیت‌ها از این طریق انجام می شود.

وی نگاه علمی به حوزه تنقیح قوانین را نیاز امروز جامعه به ویژه تصمیم‌گیری در مجلس دانست و افزود: اگر قرار است قانونی برای جامعه وضع شود که تغییر نکند و اثربخش باشد و در سالیان آینده دچار آسیب نشویم، ضروری است از ظرفیت هوش مصنوعی در این حوزه استفاده کرد. البته این سامانه نیاز به تکمیل دارد و باید بر اساس علم روز این کار را دنبال کرد.

معاون امور مجلس رئیس جمهور با بیان اینکه هوش مصنوعی در تنقیح قوانین به اخذ تصمیمات علمی و کارشناسی کمک شایانی خواهد کرد، گفت: باید از ظرفیت مرکز پژوهش های مجلس برای تدوین لوایح ارزشمند بهره برد و مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم که همزمان کار خود را آغاز کردند، می توانند تعامل ارزنده ای در این مسیر ایفا کنند.

سامنه هوشمند تنقیح قوانین سبب رسیدن به قانون جامع می‌شود

همچنین مهدی عبدالملکی معاون قوانین مجلس نیز در ادامه این مراسم گفت: با استفاده از سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین می‌توانیم به قانون جامع دست پیدا کنیم و این سامانه به عنوان دستیار در اختیار نیروی انسانی قرار خواهد گرفت.

وی اظهار کرد: البته ممکن است این سامانه با اشکالاتی مواجه شود، اما باید بدانیم در ابتدا مثل ربات است، اما در آینده نتایج مهمی خواهد داشت.

تنقیح قوانین در حوزه‌های مختلف با هوش مصنوعی قابل استخراج است

در ادامه، حجت الاسلام محمدامین کیخای‌فرزانه درباره روند ایجاد سامانه، گفت: هوش مصنوعی امروز می‌تواند در قانون‌گذاری موثر باشد و برای سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین کارهای کارشناسی و پژوهشی تخصصی انجام شده است.

مدیر گروه حقوق خصوصی پژوهشگاه قوه قضائیه با بیان اینکه رسیدن به قانون جامع هدفگذاری شده است،تاکید کرد تنقیح قوانین در حوزه‌های مختلف قابل استخراج است و در این مسیر بیش از ۲۰ نفر در ۳ سال برای این سامانه زحمت کشیدند که قابلیت واگذاری به قوای سه‌گانه را دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha