به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، آنتونی بلینکن پس از بازدید روز چهارشنبه خود از کییف که در آن مقامهای اوکراینی لغو محدودیتها برای شلیک موشکهای غربی به عمق خاک روسیه را خواستار شدند، به لهستان، متحد سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) سفر میکند.
بر اساس این گزارش، رئیس دستگاه دیپلماسی ایالات متحده در این سفر قرار است با آندژی دودا رئیسجمهوری لهستان، دونالد تاسک نخستوزیر و رادوسلاو سیکورسکی وزیر امور خارجه این کشور دیدار کند.
رئیس اداره سیاست بینالملل در دفتر دودا اعلام کرد که امنیت جبهه شرقی لهستان نیز در گفتوگو با بلینکن برجسته خواهد شد و همچنین همکاری در زمینه «انرژی هستهای غیرنظامی» از جمله ساخت اولین نیروگاه اتمی لهستان در دستور کار قرار خواهد گرفت.
طبق این گزارش، حمله روسیه به اوکراین، دفاع را به اولویت اصلی اعضای شرقی ائتلاف ناتو تبدیل کرده و در همین راستا، لهستان به دنبال تقویت مرزهای مشترک خود با بلاروس و روسیه است.
وزرای امور خارجه آمریکا و انگلیس روز گذشته (چهارشنبه) در سفر به کییف از ارایه بسته جدید یک میلیارد و ۴۹۸ میلیون دلاری برای حمایت از اوکراین خبر دادند که از این میزان ۷۱۷ میلیون دلار سهم واشنگتن و ۷۸۱ میلیون دلار سهم لندن است.
بلینکن اعلام کرد که کمکها برای اوکراین شامل ۳۲۵ میلیون دلار برای بخش انرژی، ۲۹۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه از جمله برای تامین آب آشامیدنی سالم و ۱۰۲ میلیون دلار برای اقدامات مینزدایی میشود.
آندری سیبیها وزیر امور خارجه اوکراین در کنفرانس خبری مشترکی با حضور بلینکن و دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس در کییف گفت: این مساله مهمی است که هر گونه محدودیت بر استفاده از تسلیحات آمریکایی و انگلیسی علیه اهداف مشروع نظامی روسیه برداشته شود.
به گزارش ایرنا، در حالی که نیروهای اوکراینی روز سهشنبه ۶ اوت (۱۶ مرداد) با عبور از مرز روسیه وارد خاک این کشور شدند و منطقه «کورسک» را هدف حمله گسترده قرار دادند، نیروهای روس حملات خود از جمله در منطقه «دونتسک» را شدت بخشیده و در عین حال تلاش میکنند حمله غافلگیرانه فرامرزی اوکراین به کورسک را دفع کنند.
از سوی دیگر، همزمان با پیشروی مداوم روسیه در منطقه «دونباس»، گزارشها نشان میدهد که ارتش این کشور در حال نزدیک شدن به منطقه مهم «پوکروفسک» است که نقش بسیاری در ارسال تدارکات برای نیروهای اوکراینی دارد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ که ولادیمر پوتین رئیس جمهوری روسیه آن را «عملیات ویژه» خواند، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما