ایمن سازی مدارس آذربایجان شرقی نیازمند ۲۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است

تبریز- ایرنا- مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی از ناایمن بودن ۲۰ درصد از مدارس استان خبر داد و گفت: برای ایمن و مستحکم سازی این مدارس نیازمند ۲۵۰ هزار میلیارد ریال هستیم.

به گزارش ایرنا، فرهاد فرهودی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت بازگشایی مدارس و تحویل پروژه های آموزشی، اظهار کرد: اگر این رقم تامین و تخصیص یابد نوسازی مدارس این توانایی را دارد تا ظرف ۱.۵ سال آینده، همه این مدارس را نوسازی و مستحکم سازی کند.
وی با بیان اینکه بیشترین مدارس ناایمن در تبریز واقع هستند گفت: تعدد فضاهای آموزشی و همچنین عدم تمایل خیران به ساخت مدرسه در این شهر به دلیل برخی مشکلات دست و پاگیر، از دلایل بالابودن رقم مدارس ناایمن در این شهر است.

۳۱۶ کلاس درس به آموزش و پرورش تحویل شد

فرهودی با بیان اینکه اول مهر باشکوهی خواهیم داشت، افزود: در ۶ ماهه اول امسال هر سه روز یک باب مدرسه افتتاح و تحویل آموزش و پرورش شده که شامل ۶۱ پروژه آموزشی با ۳۱۶ کلاس درس است و برای ساخت این مدرسه ها ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی ادامه داد: یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از این هزینه ها از سوی خیران تامین و پرداخت شده و بقیه توسط دولت هزینه شده است.

ایمن سازی مدارس آذربایجان شرقی نیازمند ۲۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است

۱۹۹ طرح آموزشی نیمه تمام در آذربایجان شرقی وجود دارد

مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی از وجود ۱۹۹ طرح آموزشی نیمه تمام در استان خبر داد و گفت: از مجموع ۵۱۲ طرح نیمه تمام که در استان وجود داشت ۳۱۳ طرح شامل یکهزار و ۳۶۸ کلاس درس تکمیل و به آموزش و پرورش تحویل شده است.

فرهودی نقش خیران در تکمیل این طرح ها را مهم توصیف کرد و افزود: به منظور پاسداشت خدمات خیران مدرسه ساز، جشنواره خیران مدرسه ساز استان ۲۶ مهر در تالار پتروشیمی تبریز برگزار می شود و قبل از این روز نیز در شهرستان های میانه، سراب، بناب، مرند و میانه نظیر این مراسم برگزار خواهد شد.

وی افزود: همچنین در این روز مدرسه کریم آذربایجان به عنوان نماد خیران مدرسه ساز از سوی دولت با زیربنای هزار و ۸۰۰ مترمربع افتتاح می شود.

تحقق ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی تعهد خیران در مدرسه سازی استان

فرهودی به تعهدات خیران مدرسه ساز در سال های اخیر اشاره و اظهار کرد: تعهد خیران در سال گذشته ۹ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال بود که این رقم در ۶ ماه نخست امسال به ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال رسیده و بیش از تعهد سال گذشته است.

وی تحقق این ارقام در استان را نشانه همراهی خیران با نوسازی مدارس و توجه آنان به امر مدرسه سازی عنوان کرد و افزود: در سایه این همراهی ها و همکاری ها و همچنین حمایت های دولت و تلاش کارکنان اداره کل نوسازی، میانگین سرانه آموزشی بیش از کشوری است.

فرهودی بیان کرد: متوسط سرانه آموزشی کشور در حال حاضر ۵.۲۸ مترمربع است در حالی که این رقم در استان ۵.۶۱ متر مربع بوده و این رقم در پایان پنج سال آینده به ۶.۱ مترمربع افزایش می یابد.

خرید یکهزار و ۱۵۰ میلیارد ریال تجهیزات برای مدارس

فرهودی از خرید یکهزار و ۱۵۰ میلیارد ریال تجهیزات برای مدارس استان در سال گذشته منتهی به مهرماه خبر داد و گفت: از این رقم ۸۱۰ میلیارد ریال امسال خریداری شده و ۴۰۰ میلیارد ریال آن برای تجهیز هنرستان ها هزینه شده است.

وی ادامه داد: در سال‌جاری برای هنرستان های استان ۱۱ دستگاه سی ان سی با ۲۱۰ میلیارد ریال هزینه کرد خریداری شده و ۹ دستگاه توزیع شده است.

وی افزود: همچنین ۱۰ درصد از کل هزینه را صرف تجهیز مدارس استثنایی و خرید تجهیزات برای این مدارس کرده ایم و در ۶ ماه دوم نیز توجه ویژه ای به این مقوله خواهیم داشت.

۳۸۰ میلیارد ریال برای طرح شهید عجمیان هزینه شده است

مدیرکل نوسازی آذربایجان شرقی از اجرای طرح شهید عجمیان در مدارس که یک طرح مشارکتی است خبرداد و گفت: بار اصلی تامین اعتبار این طرح با نوسازی مدارس بوده و با مشارکت گروه های جهادی، خیران مدرسه یار و انجمن اولیا و مربیان اجرا می شود.

فرهودی ادامه داد: برای اجرای این طرح ۳۸۰ میلیارد ریال برای بهسازی و شاداب سازی هزار و صد مدرسه با هفت هزار کلاس درس هزینه شده و می شود و تاکنون ۵۲۸ مدرسه در قالب این طرح بهسازی شده اند.

وی همچنین از اعتبار ویژه یک هزار و ۶۲۰ میلیارد ریالی دولت برای تعمیرات مدارس استان خبر داد و افزود: این اعتبار تا شهریور ماه برای آماده سازی مدارس شامل سرویس های بهداشتی، شیرآلات، آسفالت، ایزوگام و رنگ کاری هزینه می شود.

قرار نیست همه مدارس کانکسی را جایگزین کنیم

فرهودی با بیان اینکه ۳۱۹ مدرسه کانکسی(اتاقکی) در استان وجود دارد، گفت: قرار نیست همه این مدارس را با ساختمان آموزشی جایگزین کنیم زیرا تعداد نفرات این مدارس سال به سال متفاوت بوده و کم و زیاد می شود.

وی ادامه داد: این مدارس در قالب طرح شهید پناهی ساماندهی می شود و طبق آمار، از مرداد سال ۱۴۰۱، حدود ۶۶ مدرسه مستقل بالای ۱۰ نفر در استان ثبت شده است که فقط شامل یک کانکس(اتاقک) هستند و ساختمان دیگری وجود ندارد.

فرهودی گفت: تاکنون ۶۱ مورد از این ۶۶ مورد مدرسه کانکسی جایگزین شده، ۲ مورد معارض دارد و از سه مورد باقی مانده نیز در روستای بیگلری کندی چاراویماق عدم نیاز زده شده، در میوه رود خاروانا به دلیل شیب روستا امکان ساخت مدرسه وجود ندارد و در روستای قرمزی باغ چاراویماق نیز به دلیل شیب دار بودن و رانش زمین، دولت اجازه ساخت نمی دهد.

شهرداری ها قانون بر و کف را در ساخت فضاهای آموزشی قبول کنند

فرهودی با بیان اینکه نوسازی مدارس مسئول طراحیف اجرا و نظارت در امر مدرسه سازی است و زمین را از آموزش و پرورش تحویل می گیرد، گفت: مشکلی که بین شهرداری و آموزش و پرورش وجود دارد و شهرداری قانون بر و کف ( مجوز ساخت بنا )را قبول ندارد و برای ساخت مدرسه، عوارض پروانه ساخت دریافت می کند و آموزش و پرورش توان پرداخت این هزینه ها را ندارد.
وی ادامه داد: شهید رحمتی استاندار قبلی آذربایجان شرقی با ورود به این موضوع، در جلسه شورای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی به تمام شهرداری ها ابلاغ کرد که برای ساخت مدرسه، نباید هزینه پروانه ساخت اخذ شود اما ظاهرا این مشکل هنوز برطرف نشده است.

به گزارش ایرنا، حدود ۷۵۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در آذربایجان شرقی مشغول فراگیری علم هستند.

حدود پنج هزار و ۵۰۰ فضای آموزشی دولتی و ۲ هزار و ۷۰۰ مدرسه غیردولتی در آذربایجان شرقی وجود دارد و این استان از نظر تعداد فضاهای آموزشی در رتبه پنجم کشور قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha