در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
امید اجتماعی و افزایش تابآوری؛ شاه کلید مقابله با مشکلات زندگی
شرکت کنندگان در نخستین همایش علمی پیشگیری از خودکشی، ارتقای امید اجتماعی و افزایش تاب آوری افراد در برابر مشکلات زندگی را دو راهکار اجتماعی برای مقابله با این پدیده دانستند.
خودکشی یکی از مشکلات ناشی از اختلال در سلامت روان است که به دلیل ناتوانی فرد در مدیریت رفتارهای شخصی و زندگی اجتماعی روی می دهد؛ افراد از هر جنسیت، سن و قومیت اگر کنترل مناسبی بر رفتارهای خود نداشته باشند، ممکن است با بروز کوچکترین مشکل در زندگی فردی و اجتماعی در معرض خطر خودکشی قرار گیرند.
روانشناسان علوم رفتاری افسردگی و سایر اختلالات روانی یا اختلال سوء مصرف مواد را از علل اصلی بروز رفتارهای پرخطر در حوزه خودکشی می دانند و نکته قابل تامل اینکه حتی شنیدن اخبار مربوط به مرگ خودخواسته یا خودکشی می تواند دیگران را به این رفتار مذموم ترغیب کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
حدود ۵۰ میلیون نفر مخاطب اخبار و رویدادهای آموزش و پرورش هستند
مدیرکل دفتر وزارتی آموزش و پرورش بر تعامل سازنده حوزه روابط عمومی برای رفع نیازهای مخاطبان تأکید کرد و گفت: حدود ۵۰ میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم مخاطب اخبار، رویدادها و اقدامات این وزارتخانه هستند.
اسماعیل بحریزاده در نشست معارفه رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی این وزارتخانه با بیان اینکه یکی از تکالیف و مأموریتهای مهم، ارائه تصویر مطلوب از عملکرد و اقدامات آن است، اظهار داشت: ضرورت دارد روابط عمومی وزارتخانه، محصولات و خدمات آموزش و پرورش را به خوبی تبیین و ارائه کند.
وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش از پردامنهترین و گستردهترین میزان مخاطب در میان سایر دستگاهها برخوردار است، افزود: تعداد زیاد مخاطبان اخبار و رویدادهای این دستگاه نشان میدهد حساسیت این حوزه بسیار بالاست از این رو باید با تمام توان مأموریتهای محوله را به درستی به سرانجام برسانیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کلاهبرداری ۶۰ میلیارد تومانی با ترفند خرید محصولات کشاورزی
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی فراجا گفت: کارآگاهان کلاهبرداری را که با شیوه خرید محصولات کشاورزی ۶۰ میلیارد تومان از شهروندان اخاذی کرده بود، دستگیر کردند.
سرهنگ عبدالله چولکی اظهار داشت: در پی شکایت ۱۳ نفر از شهروندان در یکی از شهرهای شمالی علیه شخصی به هویت معلوم با ترفند کلاهبرداری به شیوه خرید محصولات کشاورزی پیگیری آن در دستورکار کارآگاهان مبارزه با جعل و کلاهبرداری قرار گرفت.
وی افزود: در تحقیقات اولیه مشخص شد؛ متهم با توجه به اینکه سابقه چندین سال کار در میدان میوه و تره بار این شهرستان را داشت با جلب اعتماد حجرهداران و فروشندگان محصولات باغی، اقدام به خرید محصولات به صورت غیرنقدی میکرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
هزینه خرید لوازمالتحریر از نمایشگاهها برای خانوادهها چقدر تمام میشود؟
نزدیک شدن به ماه مهر و بازگشایی مدارس جنب و جوشی در میان خانواده ها به وجود آورده است و همه سعی دارند با توجه به وسعت مالی، برای فرزندان خود سنگ تمام بگذارند که نمایشگاههای ایراننوشت و زنگ مهر این امکان را برای آنان فراهم کرده است.
تکاپوی خرید لوازم التحریر و کوله پشتی این روزها کاملا مشهود است و با وجود اینکه مدت زمان زیادی به مهرماه باقی نمانده است، مسئولان و دست اندرکاران چند روزی است با برپایی نمایشگاه هایی به کمک خانواده ها آمده اند تا با عرضه تولیدات داخلی ضمن حمایت از تولیدکنندگان، شرایطی فراهم کنند تا والدین با توجه به بضاعت مالی برای فرزندانشان وسایل مورد نیاز با کیفیت و قیمت مناسب را خریداری کنند..ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تزریق ۸.۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تامین نقدینگی صنعت دارو
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به پرداخت ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه برای تامین نقدینگی صنعت دارو ،گفت: ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان نیز از سوی سازمان مذکور تخصیص یافته که امیدواریم به زودی پرداخت شود.
سید حیدر محمدی افزود : ارز دارو در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵ میلیارد تومان بخشی از آن برای تامین واکسن کرونا و بخشی نیز برای دارو و تجهیزات پزشکی بود که در سال ۱۴۰۱ این میزان تغییری نداشت و سال گذشته سهمیه ارزی ۴ میلیارد دلار بود که در سال ۱۴۰۳ به ۳.۵ میلیارد تومان کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه اصلاح سیاست ارزی، نیاز به نقدینگی و تسهیلات ارزی و ریالی دارد که مطالبات حوزه دارو نیز باید از سوی سازمان های بیمه گر پرداخت شود. همچنین شرکت های دارویی اذعان دارند که مشکل اصلی تامین نقدینگی است که خوشبختانه با دستور رئیس جمهور ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه ها، شرکت های دارویی و پخش پرداخت شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۲۴ هزار معلم جدید در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی جذب میشوند
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۲۴ هزار معلم جدید در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی از میان افرادی که مرحله مصاحبه و گزینش را طی کردهاند، جذب میشوند.
علی فرهادی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا درباره برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی اظهار کرد: اولویت اصلی ما، جذب ۲۴ هزار معلم جدید از میان افرادی است که مرحله مصاحبه و گزینش را طی کردهاند اما در رقابت با سایر داوطلبان پذیرش نشدند.
وی ادامه داد: این روش یک مزیت دارد و آن اینکه دیگر نیازی به تشکیل مجدد کانونهای ارزیابی و مصاحبه و بررسی علمی افراد نیست.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ضرورت همکاری اورژانس و پلیس برای کاهش مرگ و میر حوادث ترافیکی و جادهای
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر همکاری اورژانس و پلیس برای انجام پژوهش در جهت کاهش مرگ و میر حوادث ترافیکی و جادهای در کشور تاکید کرد.
محمدرضا ظفرقندی در مراسم چهل و نهمین سالروز تاسیس اورژانس ۱۱۵ که در هتل المپیک برگزار شد، افزود: اورژانس با مردم، پلیس و کادر درمان سر و کار داشته و نیاز به مشارکت و هماهنگی برای خدمت بهتر و کاهش آسیب ها و مرگ و میر ها دارد.
وی با تاکید بر آموزش اورژانس با دانش های روز دنیا، ادامه داد: باید آموزش دهیم تا پرسنل اورژانس هنگام رسیدن بر سر بالین بیمار ، کمک های اولیه را سریعتر انجام دهند تا بتوانیم بسیاری از افراد دچار حوادث ترافیکی، جاده ای و سکته های مغزی را نجات دهیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
بیمه سلامت ماهانه به بیش از هشت میلیون نسخه الکترونیکی رسیدگی میکند
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: این سازمان به بیش از هشت میلیون نسخه الکترونیکی در ماه رسیدگی میکند.
محمد مهدی ناصحی گفت: نسخه نویسی الکترونیکی در کشور به جایی رسیده که بیش از ۹۸ درصد نسخ الکترونیکی که در حوزه سلامت نوشته یا نسخه پیچی می شود به صورت الکترونیکی پرداخت می شود .از این رو در حوزه بستری و سرپایی نسخه نویسی الکترونیکی در حوزه بیمه های پایه بیمه سلامت و تامین اجتماعی جایگاه خود را تثبیت کرده است.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: امروزه سازمان بیمه سلامت بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در سال دارد، یعنی در ماه ۸ تا ۹ میلیون نسخه الکترونیکی صادر، رسیدگی و پرداخت می شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کمبود نیرو و فرسودگی ناوگان چالشهای اورژانس کشور/سختی کار پرسنل نیاز به توجه ویژه دارد
رئیس سازمان اورژانس کشور کمبود نیرو و فرسودگی ناوگان نقلیه را مهمترین چالشهای اورژانس ۱۱۵ برشمرد و گفت: سختی کار پرسنل اورژانس نیاز به توجه ویژه دارد و امیدواریم که وزیر بهداشت در اختصاص سختی کار به این همکاران، پیگیریهای لازم را انجام دهند.
جعفر میعادفر در مراسم چهل و نهمین سالگرد تاسیس اورژانس ۱۱۵ که در سالن اجتماعات هتل المپیک برگزار شد با اشاره به تلاشهای شبانهروزی پرسنل اورژانس افزود: همکاران فوریتهای پزشکی، سربازان گمنام حوزه سلامت هستند که در تمام عرصههای خدمترسانی به مردم، پیشگام و حاضرند.
وی اظهار داشت: آنها با افتخار جامه سپید را میپوشند و در کنار مردم به ویژه در مواقع بحرانی، بلایا و حوادث طبیعی، نقش مهمی ایفا میکنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آلودگی هوا، احتمال دیابت بارداری را افزایش میدهد
نتایج تجزیه و تحلیل روشمند ۱۲ مطالعه بزرگ که مجموعا جمعیتی قریب به سه میلیون نفر را مورد بررسی قرار داده بودند، نشان داد آن دسته از زنانی که در معرض انواع آلایندهها از جمله ذرات معلق، دی اکسید گوگرد و گاز ازن قرار گرفته بودند احتمال ابتلایشان به دیابت بارداری بیشتر بوده است.
دیابت بارداری به شرایطی گفته میشود که افزایش قند خون برای اولین بار، در طی دوران بارداری دیده شود. با توجه به عوارضی که دیابت برای جنین و مادر باردار میتواند داشته باشد، پیشگیری و کنترل دیابت در طی دوران بارداری ضروری است. احتمال بروز این عارضه که شاهد شیوع بیش از پیش آن طی سالیان اخیر بوده ایم، تحت تاثیر برخی عوامل نظیر اضافه وزن، سابقه خانوادگی و نیز برخی بیماریها بیشتر میشود.
مرکز تحقیقات تولید مثل وابسته به پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم اخیرا طی پژوهشی به بررسی اثر آلایندههای هوا بر بروز این عارضه پرداخته است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کدام سواحل دریای خزر آلودهتر است؟
آلودگی دریای خزر چند سالی است که مطرح شده و بررسیها نشان میدهد استانهای مازندران و گیلان به ترتیب مقام اول و دوم را دارند، چون این استانها بیشترین جمعیت و گردشگر را دارد و از طرف دیگر ورودی پسابهای شهری، صنعتی و کشاورزی هم مزید بر علت است.
این روزها نوسانات تراز آب دریای خزر در صدر اخبار مرتبط با این پهنه آبی قرار دارد در حالی که چالش های دیگری هم برای بزرگترین دریاچه جهان وجود دارد که نه تنها اهمیت آن از نوسان تراز کمتر نیست که گاها بیشتر هم خواهد بود، یکی از مهمترین آن آلودگی سواحل دریای خزر است که از جانب کشورهای اطراف متوجه آن می شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده شرکت کروز/تعیین هیات کارشناسی
قاضی پرونده شرکت کروز آخرین روند رسیدگی به این پرونده را تشریح کرد و گفت: هیات سه نفره کارشناسی شامل یک کارشناس رسمی در رشته امور گمرکی، یک کارشناس رسمی در رشته اقتصاد و بازرگانی، یک کارشناس در رشته حسابرسی و حسابداری از ۱۹ شهریور به مدت دو ماه فرصت دارند تا پرونده را بررسی کنند.
قاضی ابوالقاسم صلواتی در حاشیه حضور خود در یکی از نواحی دادسرای تهران اظهار داشت: پرونده کروز دارای ۲۱۸ صفحه کیفرخواست است که از دادسرای ناحیه ۳۲ اقتصادی صادر شد و این پرونده ۶۶ جلد و ۱۸ متهم دارد که ۷ نفر از متهمان آن، کارمندان گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) هستند.
وی یادآور شد: نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده کروز در تاریخ ۲ بهمن ۱۴۰۰ با قرائت کیفرخواست و با حضور ۱۸ متهم پرونده و وکلای آنها آغاز شد و قرائت کیفرخواست در هفت جلسه به اتمام رسید.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.
نظر شما