حفاظت از محیط‌زیست طبیعی مبتنی بر دانش و حفاظت هوشمند خواهد بود

تهران - ایرنا - معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: حفاظت از محیط‌زیست طبیعی مبتنی بر دانش و حفاظت هوشمند خواهد بود و این می‌تواند به کمک حفاظت از مناطق چهارگانه بیاید.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، شینا انصاری در جلسه تکریم و معارفه معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تقدیر از عملکرد حسن اکبری، معاون سابق این مجموعه، بیان داشت: توانمندسازی و جانشین پروری یکی از نکاتی است که باید در حوزه معاونت محیط زیست طبیعی نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اهمیت تقویت نیروی انسانی به ویژه در معاونت طبیعی، افزود: تقویت تعاملات بین‌المللی در حوزه تنوع‌زیستی و حیات‌وحش از برنامه های اصلی ما برای محیط زیست‌ طبیعی باشد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: تغییر و تحولات در معاونت‌های سازمان بیشتر به دلیل استفاده از ظرفیت سرمایه‌های انسانی سازمان در حوزه‌های مختلف است و این به منزله ضعف یا عملکرد نادرست در این حوزه ها نیست.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: حفاظت از محیط‌زیست نیازمند جلب مشارکت عمومی است و در حقیقت حلقه مفقوده محیط‌زیست، نبود مشارکت واقعی مردم در امر حفاظت است.

انصاری گفت: جوامع محلی و بخش خصوصی دو ظرفیت ویژه برای توسعه امر حفاظت در حوزه تنوع زیستی و حیات وحش است اما این مساله نافی جایگاه نظارتی و حاکمیتی سازمان نخواهد بود.

وی افزود: توافق‌سازی و وفاق ملی به عنوان شعارهای اصلی دولت باید در سطح حاکمیت، قوای سه گانه و جامعه انجام گیرد چون در حوزه محیط زیست نیازمند مشارکت آحاد مختلف مردم هستیم و برای تحقق این موضوع باید به آموزش و فرهنگسازی توجه ویژه داشته باشیم.

برای حفاظت از تنوع‌زیستی کشور تقسیم قدرت خواهیم کرد

همچنین معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم گفت: تقسیم قدرت، سهم دادن به دیگران و جلب مشارکت عمومی می‌تواند راه را برای حفاظت از محیط‌زیست به ویژه در حوزه تنوع‌زیستی و حیات‌وحش باز کند.

حمید ظهرابی افزود: تقسیم قدرت و سهم دادن به دیگران در حوزه محیط‌زیست در حقیقت نوعی نقش دادن به مردم در موضوع حفاظت از تنوع‌زیستی و حیات‌وحش است که در این دوره به صورت جدی دنبال خواهد شد.

وی افزود: افراد ذی نفع و تاثیرگذار باید در امر حفاظت نقش داشته باشند و برای اینکه این ادعا محقق شود باید مردم را از منافع امر حفاظت بهره مند کنیم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه محیط زیست طبیعی نیازمند استفاده از ظرفیت متخصصین است، تاکید کرد: مواجهه با مسائل محیط زیست طبیعی باید بر پایه علم و دانش باشد و در این زمینه حتی می‌توانیم از دانش بومی مناطق نیز بهره‌مند شویم.

ظهرابی گفت: تمرکز بر روی فعالیت‌های علمی، تخصص‌گرایی و سهم دادن به مردم در مشارکت‌پذیری راهبرد اصلی ما در معاونت طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست خواهد بود.

حسن اکبری، معاون سابق محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به اقدامات انجام گرفته در سال های اخیر در حوزه محیط‌زیست طبیعی به ویژه توجه به نقش جوامع محلی در توسعه حفاظت مشارکتی، بیان کرد: اقداماتی را در سال های اخیر آغاز کردیم که امیدواریم با انتصاب شایسته آقای ظهرابی که فردی توانمند، شناخته شده و صاحبنظر در این حوزه هستند، امکان ادامه این فعالیت ها وجود داشته باشد.

وی گفت: از تمامی همکارانی که در طول این مدت ما را یاری کردند تشکر می کنم و امیدواریم با نگاه ویژه ریاست عالی سازمان و معاون جدید محیط زیست طبیعی شاهد بهبود شرایط تنوع زیستی و حیات وحش کشور باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha