بخشی از کشور با ادامه روند تغییر اقلیم، قابل زیست نخواهد بود

تهران - ایرنا - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: اگر روند تغییر اقلیم و اثرات سوء آن بر طبیعت را ادامه دهیم قطعا بخشی از کشور دیگر قابلیت زیست نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، صدیقه ترابی روز دوشنبه در مراسم روز جهانی حفاظت از لایه ازن افزود: پیامدهای تغییر اقلیم در دنیا غیر قابل انکار است اما در برخی کشورها مانند ایران بیشتر مشهود است.

وی اظهارداشت: تغییر اقلیم و گرمایش جهانی موجب شده تا دمای برخی کشورها تا ١.١ دهم افزایش یابد اما این افزایش در ایران به ٢ درجه رسیده است بنابراین ایران نسبت به جهان گرمتر شده است، با توجه به این گرمایش بارش های ما کاهش و تبخیر افزایش یافته است.

وی ادامه داد: همچنین منابع آبی کاهش یافت و موجب شد تغییرات زیادی در محیط زیست ما ایجاد شود از این زندگی برای ما سخت تر شده است، به عنوان مثال تابستان امسال به حدی گرم بود که حتی کولرها هم جوابگو نبود.

ترابی تاکید کرد: برای اینکه چالش ها و اثرات ناشی از تغییر اقلیم را کاهش دهیم باید با سازمان‌های بین‌المللی همکاری کنیم که یکی از آنها اجرای برنامه حفاظت از لایه ازن است که ایران در این زمینه پیشرفت خوبی داشته است. 

وی اظهارداشت: در راستای اجرای برنامه‌های بین‌المللی یک سوال مطرح است اینکه چرا کشورهای توسعه یافته برای کاهش اثرات تغییر اقلیم در کشورهای دیگر سرمایه گذاری می کنند، جواب این است چون با مرزهای سیاسی نمی توانیم اثرات تخریب محیط زیست را کنترل کنیم از این رو کشورهای توسعه یافته برای سلامتی خودشان در کشورهای دیگر سرمایه گذاری می کنند. 

وی افزود: اما یک مسأله وجود دارد و آن اینکه وقتی  ایران ٣۵ سال پیش اعلام کرد که آمادگی همکاری برای کاهش گازهای مخرب لایه ازن را دارد پس چرا باید در این روند تحریم ها بر این موضوع تأثیرگذار باشد در حالیکه کره زمین مربوط به همه ما است و مشکلات آن متوجه همه کره زمین و اهالی آن می شود. 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: اگر فکری برای این روند نکنیم قطعا مشکلات سلامتی زیادی برای انسان به وجود خواهد آورد، باید ابرچالش ها را بشناسیم و برای رفع آنها برنامه ریزی کنیم می دانیم که مشکلات یک شبه به وجود نیامدند تا یک شبه از بین بروند. 

وی افزود: اقدامات دولت ها در طول زمان لایه حفاظت از ازن را تخریب کرد، در واقع کارهای توسعه ای به ویژه در کشورهای توسعه‌یافته موجب انتشار گازهای گلخانه ای و تخریب لایه ازن شد اما بعد از این متوجه شدند که باید آنرا ترمیم کنند از این برنامه های بین المللی خود را آغاز کردند که در این راستا پروتکل مونترال شکل گرفت. 

ترابی ادامه داد: هر چیزی در طبیعت کامل است اما ما انسانها آنرا تخریب کردیم و حالا باید آنرا درست کنیم از این رو باید بدون توجه به مسائل مختلف کشورها کنار هم قرار گیرند و کارهای مشترک را پیش ببرند تا اثر کاهش تخریب لایه ازن و با تغییر اقلیم به همه جهانیان برگردد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha