۲۸ شهریور ۱۴۰۳، ۱۱:۲۷
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 85600333
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

بیماری درختان پارک جنگلی قُرُق گرگان تحت کنترل است

۲۸ شهریور ۱۴۰۳، ۱۱:۲۷
کد خبر: 85600333
بیماری درختان پارک جنگلی قُرُق گرگان تحت کنترل است

گرگان- ایرنا- رییس اداره جنگل‌کاری، پارک‌ها و ذخیره‌گاه‌های جنگلی، منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: بیماری درختان پارک جنگلی قرق گرگان با ورود کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری و قطع و خروج درختان آسیب‌دیده، تحت کنترل قرار گرفته است.

رسول مقسم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد :درختان گرفتار بیماری زغالی در گونه‌ بلوط و فیتیله نارنجی در گونه ممرز پارک جنگلی قرق از آذر پارسال شناسایی شده بود و بعد از بازدید کارشناسان گیاه پزشکی سازمان جنگل‌ها و مراتع و صدور مجوز، بلافاصله عملیات کنترل بیماری آغاز شد.

وی ادامه داد: در این پارک ۷۲۰ درخت مبتلا به بیماری شناسایی شد که ۱۴۸ درخت که امکان درمان آن‌ها وجود نداشت با نظارت کارشناسان مرتبط قطع و تنه آن‌ها از پارک خارج شد.

وی خاطرنشان کرد: بقیه درختان با درصد بیماری کمتر از طریق طرح آبیاری با ترکیب بیولوژیک و سمپاشی بدرمان شدند.

بیماری درختان پارک جنگلی قُرُق گرگان تحت کنترل است

پیشتر کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان به خبرنگار ایرنا گفته بود: علت اصلی درختان مبتلا به آفت (زغالی) در این پارک، خشکسالی بوده و عملیات مقابله و پیشگیری توسط این واحد از آذر سال قبل آغاز شده بود.

مریم یوسفی افزود: قطع درختان بیمار و دارای پوسیدگی بالای ۷۰ درصد در پارک جنگلی قرق به خاطر پیشگیری از انتشار بیماری به سایر درختان پارک و حتی انتقال به سایر مناطق جنگلی از سوی گردشگران با دریافت مجوز، انجام شده است.

پارک جنگلی قرق در فاصله ۲۴ کیلومتری شهر گرگان و در نزدیکی شهر فاضل آباد شهرستان علی‌آباد و در دسترس تردد زائران امام هشتم (ع) و گردشگران شمال کشور قرار دارد.

این پارک طبیعی دارای جنگل‌های هیرکانی و در محیط جلگه‌ای قرار دارد، مکان آن در سال ۱۳۴۸ از سوی مرحوم حسین سعیدی آشتیانی بنیانگذار پارک‌های جنگلی ایران تهیه و عملیات احداث از سال ۱۳۵۰ آغاز شد.

مساحت این پارک جنگلی به ۶۵۰ هکتار می‌رسد و درختان آن بیشتر از گونه های انجیلی و ممرز است.

در این پارک گونه‌های جنگلی دیگر شامل بلوط، نمدار، توسکای قشلاقی، افرا، خرمندی و آزاد و پوشش درختچه‌ای و گیاهی همانند سایر رویشگاه‌های جلگه‌ای ایران وجود دارد.

علاوه بر این، ۹ راس مرال‌ در پارک جنگلی قرق در وسعت ۲ هکتار وسعت نگهداری می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha