هفته وحدت فرصتی برای تبیین لزوم همبستگی هر چه بیشتر شیعه و سنی

اراک - ایرنا - هفته وحدت از ۱۲ ربیع‌الاول سالگرد میلاد پیامبر اسلام (ص) بنابر روایات اهل سنت تا ۱۷ ربیع‌الاول ولادت حضرت محمد (ص) بنابر روایات شیعه است؛ هفته‌ای که با تدبیر ویژه‌ بنیانگذار انقلاب اسلامی به یکی از اثرگذارترین ایام در ایجاد وحدت و دوستی هرچه بیشتر بین مسلمانان جهان و به خصوص ایران تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، اختلاف بین روایات اهل سنت و شیعیان درباره روز میلاد پیامبر اکرم (ص)، بهانه‌ای شد که حضرت امام خمینی(ره)، بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی فاصله بین این دو تاریخ را به عنوان "هفته وحدت" اعلام کنند.

یکی از زیباترین و والاترین واژه‌ها، واژه وحدت و برادری است. برادری و وحدتی که پیامبر رحمت در استمرار رسالت دیگر انبیای عظام برای جوامع بشری به ارمغان آورد. پیامبر اکرم(ص) مهاجرین و انصار را به میثاق اخوت و عقد برادری فرا خواند و بدین سان گل بانگ وحدت برای نخستین بار در فضای مدینه طنین افکند و دل و جان قرون و اعصار را نوازش داد و عطر دل انگیز آن مسلمانان را مدهوش خویش ساخت. سنگ زیرین بنای اتحاد و همبستگی اسلامی نهاده شد و ارزش‌های متعالی اسلامی و برادری و اتحاد، جانشین ارزش‌های پوچ و خیالی جاهلی شد.

آری پیامبر گرامی اسلام با استناد به آیات قرآن، جوامع اسلامی رابه اعتصام به حبل متین الهی و پرهیز از تفرقه و تشکیل امت واحده در سایه عبودیت اللّه، دعوت کرد. مسلمانان نیز در پرتو عمل به این دعوت و حرکت در طریق وحدت، متحد شدند و بر دشمنان چیره شدند و دیری نپایید که شاهد فتح و پیروزی را در آغوش کشیدند.

هفته وحدت فرصتی برای تبیین لزوم همبستگی هر چه بیشتر شیعه و سنی

مستکبران و استعمارگران همواره با نقشه‌ها و توطئه‌های شوم خویش و به وسیله مزدوران خود در کشورهای اسلامی، مانع شکل گیری وحدت سیاسی جوامع مسلمان شده و با مطرح ساختن فرقه‌های ساختگی، به ستیز با اندیشه وحدت و تقریب برآمده‌اند.

اما به لطف خداوند متعال، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره)، بار دیگر اندیشه تقریب بین مذاهب و وحدت سیاسی جوامع اسلامی را احیا کرد و با دعوت همه مسلمانان به اتحاد، سربلندی و عزت مؤمنان را در جهان فراهم آورد.

هفته وحدت درایت امام راحل در جهت خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان

نایب‌رئیس مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: دشمنان اسلام همواره به دنبال ضربه زدن به این دین مبین بوده و سعی داشته‌اند با تفرقه افکنی میان مذهب اسلام به ویژه برجسته کردن اختلاف میان شیعه و سنی آنان را دچار آشوب کنند.

آیت‌الله «قربانعلی دری نجف‌آبادی» افزود: رهبر کبیر انقلاب با درایت و دوراندیشی برای خنثی کردن توطئه‌های دشمنان برضد اتحاد مسلمانان با طرح مسئله شیعه و سنی سعی در حل اختلاف میان آنان داشت و یک هفته اختلاف نظر در میلاد پیامبر اعظم (ص) را به نام هفته وحدت اعلام کردند.

وی اضافه کرد: اکنون عصر اطلاعات و فناوری است و با ترویج گفتمان‌های غالب و رایج جهان به جای پرداختن به اختلافات بر روی اشتراکات توجه کرد و همدلی و اتحاد بیشتر بین شیعه و سنی را مد نظر قرار داد.

هفته وحدت فرصتی برای تبیین لزوم همبستگی هر چه بیشتر شیعه و سنی

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اظهار کرد: با توجه به شرایط دنیای اسلام، هرچه همدلی، اخوت و برادری میان ملت‌های مسلمان بیشتر شود زمینه بالندگی، رشد مشترک فکری و اعتقادی در جوامع اسلامی فراهم می‌آید. ‌

آیت‌الله دری نجف‌آبادی اضافه کرد: قرآن و سنت نبوی(ص) از سرمایه‌های اصلی مسلمانان و اساس تمدن اسلامی است و مذاهب اسلامی باید از این سرمایه به بهترین وجه استفاده کنند و در سایه وحدت با پیروی از سیره نبوی و تمسک به حبل‌الله امورشان را پی بگیرند.

وی اظهار کرد: ایجاد اختلاف و تفرقه میان شیعه و سنی از اهداف اصلی دشمنان به خصوص آمریکا علیه جهان اسلام است تا با ایجاد شکاف در صف مسلمانان به اهداف شوم خود دست یابد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اضافه کرد: مسلمانان باید در مقابل توطئه‌های دشمنان اسلام به خصوص استکبار جهانی و اسرائیل غاصب هوشیار باشند و با زمان شناسی و بصیرت اسلامی، اجازه تفرقه افکنی به آنها را ندهند.

پیامبر اعظم (ص) کانون وحدت مسلمانان است

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک نیز گفت: پیامبر گرامی اسلام و خاندان پاکش کانون و محور اصلی حفظ و تقویت وحدت مسلمانان جهان هستند و هر مسلمانی که خود را پیرو راستین پیامبر و اهل بیتش می داند باید نسبت به وحدت مسلمانان توجه ویژه داشته باشد.

حجت الاسلام «سیداحمد میرمهدی» افزود: سربلندی و عزت مسلمانان موجب شکست دشمنان و جلوگیری از تفرقه افکنی در اردوگاه اسلام می‌شود، بنابر این وحدت باید بیشتر مورد توجه اندیشمندان، دولت‌ها و ملت‌های کشورهای مسلمان قرار گیرد.

وی ادامه داد: تقویت وحدت و برادری شیعه و سنی، تنها راه حفظ امنیت در کشور ایران و دیگر کشورهای جهان است و در این راستا آحاد ملت مسلمان باید احساس مسئولیت کرده و در مسیر خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان حرکت کنند.

مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک ادامه داد: سربلندی و عزت مسلمانان موجب شکست دشمنان و جلوگیری از تفرقه افکنی در اردوگاه اسلام می‌شود، بنابراین وحدت باید بیشتر مورد توجه اندیشمندان، دولت‌ها و ملت‌های کشورهای مسلمان قرار گیرد.

حجت‌الاسلام میرمهدی اضافه کرد: هفته وحدت فرصت خوبی برای بسط و گسترش زمینه های تفاهم و تعامل هر چه بیشتر میان علما، نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام است.

وی اظهار کرد: تنها دشمنان دین، نظام و کشور از تفرقه و اختلاف سود می‌برند و اگر اتحاد و وحدت قوی در بین مسلمانان جهان به معنای واقعی محقق شود دشمنان به نسل کشی در کشورهای اسلامی از جمله یمن نمی پرداختند.

حفظ وحدت وظیفه تمام مسلمانان است

رئیس ستاد اقامه نماز استان مرکزی نیز گفت: اختلاف سلایق، دیدگاه‌ها و نظریات در میان تمام مردم دنیا وجود دارد و مردم اکثر نقاط دنیا با همین اختلاف نظرها در کنار یکدیگر زندگی می کنند، بنابراین مسلمانان نیز که مقابل یک قبله عبادت می کنند، از یک کتاب مقدس الگو می گیرند و پیرو راستین یک پیام‌آور الهی هستند نیز می توانند با احترام به ویژگی‌های یکدیگر با انسجام و یکپارچگی اقتدار اسلام ناب محمدی(ص) را حفظ کنند.

حجت‌الاسلام «علی رودبارانی» بیان کرد: تمام تلاش مزدوران آمریکایی و اسرائیلی ایجاد تفرقه و اختلاف میان مسلمانان برای دست‌یابی به منافع خودشان است، اما متاسفانه برخی از دولت‌های مسلمان نسبت به این مهم آگاهی لازم را ندارند و با دامن زدن به این توطئه‌ها و فاصله‌ها؛ وحدت اسلامی را خدشه‌دار می‌کنند.

وی اضافه کرد: هر چه مسلمانان شیعه و سنی در جهان اسلام به خصوص ایران اسلامی منسجم‌تر،، متحدتر و برادرانه‌تر زندگی کنند امنیت، توسعه و پیشرفت بیشتری در جهان اسلام حاکم می‌شود.

هفته وحدت فرصتی برای تبیین لزوم همبستگی هر چه بیشتر شیعه و سنی

وحدت مسلمانان خار چشم دشمنان است

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز گفت: اکنون وحدتی را که مورد نظر بنیانگذار انقلاب اسلامی بود در بین دولت‌های مسلمان به خوبی ایجاد شده اما این مهم نیاز به تقویت دارد که باید تمامی مسلمانان در این مسیر نقش آفرینی کنند.

حجت‌الاسلام «هادی خلیلی» افزود: مسلمانان شیعه و سنی می‌توانند در هفته وحدت قدرت و اقتدار خود را به منصه ظهور گذاشته تا دشمنان اسلام بدانند وحدت این امت تحت هیچ شرایطی آسیب نمی‌بیند.

وی بیان کرد: تقویت وحدت و یکپارچگی موجب تغییر رفتار استکبار و کشورهای سلطه‌گر شده و می‌تواند گامی برای پایان جنگ و پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین باشد.

۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha