عضو مجلس خبرگان: شهریار در اواخر عمرش به عرفان دست یافت

مراغه- ایرنا- نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه به برخی از خصوصیات اخلاقی شهریار از جمله تواضع و مردمی بودن این شاعر پرآوازه اشاره، و بیان کرد: شهریار در اواخر عمرش به عرفان خاصی دست یافت. 

به گزارش ایرنا آیت‌الله محمدتقی پورمحمدی شامگاه چهارشنبه در آیینی با عنوان «شب شهریار» که به همت انجمن ادبی اوحدی مراغه برگزار شد، افزود: اشعار مرحوم شهریار متنوع بود و اگر سالروز وفات شهریار به عنوان روز ملی شعر و ادب فارسی نامگذاری شد، دلیل آن جامعیت و تنوع اشعار این شاعر است.

وی با بیان اینکه شهریار علاوه بر زبان مادری به زبان‌های فرانسه، فارسی و عربی تسلط داشت، اضافه کرد: توصیف احساسات و عواطف در اشعار شهریار به اوج رسید و اشعارش برای جوانان بسیار پندآموز است.

آیت‌الله پورمحمدی به رویای صادقه مرحوم آیت‌الله مرعشی نجفی درباره شهریار هم اشاره و بیان کرد: آیت‌الله مرعشی نجفی در خواب دیده بودند که حضرت امیرالمومنین(ع) در محفلی با حضور شعرای عرب و فارس‌زبان حضور دارند و حضرت می‌فرمایند: کجاست شاعر ما؟

وی به نقل از مرحوم مرعشی نجفی ادامه داد: شهریار را در آن حین می‌آورند و حضرت امیر(ع) می‌فرمایند که شعرت را بخوان؛ استاد شهریار نیز شعری درباره حضرت علی (ع) می‌خواند.

وی افزود: پس از آن مرحوم مرعشی نجفی شهریار را به قم دعوت کرده و سئوال می‌کند که شعر «علی ای همای رحمت» را چه موقع سروده‌اید؟ که شهریار پاسخ می‌دهند این شهر را سروده‌ام اما هنوز برای کسی نخوانده‌ام.

وی ادامه داد: طبق گفته مرحوم آیت‌الله مرعشی این خواب همان شبی رخ داد که شهریار شعر «علی ای همای رحمت» را در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان سروده بود.

امام جمعه مراغه همچنین شعر معروف «شیعیان دیگر هوای نینوا دارد حسین / روی دل با سرزمین کربلا دارد حسین» از استاد شهریار را که در آستانه محرم خوانده می‌شود، قرائت کرد و ادامه داد: شهریار در خصوص مسایل متنوع اشعار بسیار زیبا و پندآموز دارد.

وی به اطلاعات دینی و مذهبی استاد شهریار هم اشاره و بیان کرد: این شاعر پرآوازه از استعداد ذاتی خودش در سرودن شعر به خوبی بهره گرفت و اشعاری چون «حیدربابا» را سرود که بعدها به ۹۰ زبان زنده دنیا ترجمه شد.

آیت‌الله پورمحمدی به محفلی که در دوران مرحوم آیت‌الله ملکوتی در دانشگاه تبریز تشکیل شده بود هم اشاره کرد و ادامه داد: آیت‌الله ملکوتی در آن جلسه انگشتر خود را از دست خود در آورد و به شهریار تقدیم کرد.

وی با بیان اینکه شهریار شخصیتی جامع و دردآشنا بود، افزود: شهریار در جواب این هدیه آیت‌الله ملکوتی، شعری به زبان ترکی سرود که بسیار خواندنی و قابل توجه است.

به گزارش ایرنا آیین «شب شهریار» با بیش از یک ساعت تاخیر و تعداد محدودی از مردم در سالن عبدالقادر مراغی برگزار شد؛ آیینی که با تذکر امام جمعه مراغه مبنی بر وقت‌شناسی هم همراه شد.

عضو مجلس خبرگان: شهریار در اواخر عمرش به عرفان دست یافت

آیت‌الله پورمحمدی این را بیان کرد که برنامه باید در شان شهریار باشد و اگر قرار است با حضور جمع قلیل برگزار شود، می‌توان آن را در فضای کوچک‌تری برگزار کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha