به گزارش شامگاه چهارشنبه ایرنا از ریانووستی، دستور ولادیمیر پوتین ساعاتی قبل در پایگاه اطلاعرسانی رسمی قوانین حقوقی روسیه منتشر شد.
وی در این سند، پیشنهاد وزارت امور خارجه روسیه را که با سازمانها و سازمانهای دولتی فدرال ذینفع برای امضای توافقنامه مشارکت راهبردی جامع بین فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران به توافق رسیده است، پذیرفته است.
رئیسجمهور روسیه در این سند با امضای این موافقتنامه در بالاترین سطح موافقت کرده است.
در این سند، جزئیات مرتبط با پیشنویس موافقتنامه ذکر نشده است.
در آخرین دیدار مقامات رسمی تهران و مسکو، دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران سهشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ در دیدار «سرگئی شویگو» دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه با اشاره به سوابق سازنده روابط دو کشور تصریح کرده بود که دولت چهاردهم همکاریها و اقدامات در حال انجام در مسیر ارتقای سطح روابط دو کشور را با جدیت دنبال خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه نیز ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۳ در دیدار علیاکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در نشست مقامات بلندپایه امنیتی کشورهای عضو گروه بریکس به سنپترزبورگ سفر کرده بود، تأکید کرد که روسیه از مسیر مواصلاتی ایران حمایت میکند.
رئیسجمهور روسیه در این دیدار روابط دو جانبه این کشور با جمهوری اسلامی ایران را راهبردی توصیف کردو افزود: خصلت روابط ایران و روسیه آن است که ما متحدیم.
پیش از این، وزیر امور خارجه روسیه گفته بود: مسکو و تهران کار بر روی آمادهسازی موافقتنامه جامع همکاریهای روسیه و ایران را در آینده بسیار نزدیک تکمیل خواهند کرد.
سرگئی لاوروف ۱۲ شهریور ۱۴۰۳ در نشستی با استادان و دانشجویان دانشگاه روابط بین الملل امگیمو وابسته به وزارت امور خارجه روسیه افزود: این موافقتنامه که تنها جزئیات فنی آن باقی مانده است، همه ابعاد مشارکت دو کشور را در بر میگیرد.
وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد:این موافقتنامه، گام نمادینی در روابط ما با دولت جدید ایران خواهد بود.
سفیر ایران در مسکو درباره موافقتنامه جامع همکاریهای بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه نیز به ایرنا گفته بود: طی دو سال و نیم گذشته، کار زیادی برای نهایی کردن این موافقتنامه صورت گرفت و رفتوآمدهای بسیاری بین مقامات دو کشور انجام شد؛ در نهایت، مسئولان حقوقی وزارتخانههای امور خارجه دو کشور، این سند را پاراف کردند.
کاظم جلالی افزود: اکنون منتظر هستیم که هر دو طرف، مسائل پروتکلی را انجام دهند و در مرحله بعد، نوبت به امضای وزیران امور خارجه خواهد رسید.
سفیر ایران در روسیه یادآور شد که این تفاهمنامه در گام بعدی، برای طی روند قانونی باید به تصویب مجالس دو کشور برسد.
نظر شما