به گزارش ایرنا، بیش از ۱۰۰ اثر به دبیرخانه هشتمین دوره جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی کردی ارسال شده است و این دوره از جشنواره در چهار رده سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان الف و جوانان ب برگزار می شود.
در مجموع ۴۴ اثر اجرا و با هم به رقابت می پردازند به نحوی که در رشته مقام خوانی و مقام نوازی تنبور در رده رسنی نونهالان ۹ نفر، نوجوانان ۱۰ نفر، جوانان الف ۹ نفر و جوانان ب ۶ نفر و همچنین در رشته بداهه نوازی تنبور هم در ۲ رده سنی نوجوانان پنج نفر و جوانان هم پنج نفر با اجرای خود به رقابت می پردازند.
این جشنواره مختص تنبور نیست و برنامه های متعدد جنبی برای آن در نظر گرفته شده است؛ همچنین در این جشنواره گروه های مختلف موسیقی مانند ۲ زله و شمشال و آواهای اصیل و باستانی مور و هوره را اجرا خواهند کرد.
پاسداری و حفظ موسیقی باستانی تنبور و دیگر آواهای کهن کرُدی، شناسایی، معرفی، تشویق و راهنمایی استعدادهای جوان، سپاسگزاری و قدردانی از استادان پیشکسوت تنبور و سایر موسیقیهای کهن کُردی، تشویق و آگاهیبخشی به خانوادهها در جهت حفظ فرهنگ و هنر بومی خود از اهداف این جشنواره اعلام شده است.
خانه تنبور، یک مرکز فرهنگی هنری غیردولتی است که به همت «علی اکبر مرادی» از اساتید موسیقی و چهره ملی ایران اهل کرمانشاه در مدت زمانی به طول ۱۰ سال در روستای بانزلان گوران بنا نهاده شده است. روستای بانزلان در ایل گوران و بخش گهواره و شهرستان دالاهو و در استان کرمانشاه قرار دارد.
هدف از تأسیس این خانه، معرفی، آموزش، شناسایی و حفظ و نگهداری ساز تنبور و فرهنگ مرتبط با آن است؛ خانه تنبور ۲۲ شهریورماه سال ۱۳۹۶ با حضور هنرمندان برجسته موسیقی از سراسر ایران افتتاح و همزمان نخستین جشنواره کهن آواهای تنبور در آن برگزار شد.
شهرستان دالاهو با حدود ۴۰هزار نفر جمعیت در ۱۰۰ کیلومتری غرب کرمانشاه واقع شده است.
نظر شما