به گزارش ایرنا، حادثه انفجار معدن طبس ساعت ۲۱ شب ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ به دلیل تصاعد آنی گاز متان در یکی از تونلهای معدن زغالسنگ شرکت معدنجو رخ داد که در زمان حادثه ۶۹ کارگر در بلوک سی و بی این معدن زغالسنگ در طبس مشغول کار بودند.
«کوروش یزدان» مدیرعامل شرکت معادن زغالسنگ کرمان روز سه شنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در پی وقوع حادثه تلخ در معدن زغالسنگ طبس، دستور مستقیم برای اعزام دو تیم ۶ نفره تخصصی امداد و نجات (تیمهای تخصصی HSE) با تجربه از این شرکت بهمنظور پشتیبانی از عملیات امداد و انتقال دانش فنی و تجربیات عملیاتی خود به سایر تیمهای امدادی، در کوتاهترین زمان ممکن به محل حادثه صادر شد.
وی افزود: این تیمها مجهز به پیشرفتهترین تجهیزات امداد زیرزمینی و با تمرکز بر عملیاتهای پیچیده نجات در معادن زغالسنگ هستند؛ این ۱۲ خبره حوزه امداد و نجات از ساعات آغازین این حادثه عازم استان خراسان جنوبی شدند و نسبت به یاری رساندن و بیرون آوردن اجساد مطهر کارگران عزیز و محبوسین تونل کمک کردند. این عملیات که نیازمند مهارت بالا و هماهنگی دقیق است، با هدف کاهش تلفات و افزایش ایمنی برای تیمهای عملیاتی در شرایط خطرناک معدن صورت میگیرد.
مدیرعامل معدن زغالسنگ کرمان افزود: تخصص این تیمها در عملیاتهای امداد زیرزمینی و شرایط بحرانی معادن زغالسنگ، بهویژه در اعماق زمین، یکی از عوامل کلیدی در بهبود اثربخشی عملیاتهای نجات و کاهش ریسکهای احتمالی در این نوع حوادث است.
یزدان با بیان اینکه کمک و یاری رساندن در این حادثه وظیفه انسانی همه ما بود، تصریح کرد: در تدارک راهاندازی مرکزی آموزشی و تخصصی ایمنی معادن در حوزه استان کرمان هستیم. مقدمات راهاندازی این مرکز در یکی از معادن استان در اسرع وقت آغاز خواهد شد و سعی میکنیم هم همکاران در زغالسنگ کرمان را آموزش بدهیم هم از این طریق بستر آموزش برای معادنکاران کل کشور را مهیا کنیم.
وی افزود: در این مرکز مهارتها مربوط به امداد و نجات در معادن به صورت تئوری و عملی آموزش داده خواهد شد؛ با توجه به ضرورتی که وجود دارد، چنین مرکزی در کشور راهاندازی نشده است؛ به همین دلیل شرکت زغالسنگ کرمان به صورت خودجوش در تدارک آن است تا در کمترین زمان ممکن این مرکز را فعال کند.
به گزارش ایرنا، در این حادثه که در معدن شرکت معدنجو رخ داد، ۲ بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفتند که تعدادی از نیروها را دچار خفگی کرده است. معدن مذکور ۲۵۰ متر زیر زمین بوده و ۷۰۰ متر طول دارد. از دقایق نخست این حادثه ۴۰ امدادگر تخصصی از معدن ذغال سنگ مشغول امداد رسانی هستند. ۶۹ نفر در ۲ بلوک مشغول کار بودند که ساعت ۲۱ شب ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ دچار حادثه شدند. حوضه زغالدار طبس با وسعت بییش از ۳۰ هزار کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی ۷۵.۲ میلیارد تن زغال سنگ کک شو و حرارتی، غنی ترین و بزرگترین ناحیه زغالی ایران محسوب میشود. خراسان جنوبی دارای ۱۲ شهرستان بوده و طبس در غرب استان واقع شده که ۲۷۰ کیلومتر تا بیرجند مرکز استان فاصله دارد.
بر اساس آخرین آمار اعلامی استانداری خراسان جنوبی، شمار جانباختگان حادثه معدن معدنجو طبس تا صبح روز سه شنبه سوم مهر به ۳۸ نفر رسیده است و ۱۱ نفر دیگر همچنان در معدن محبوس هستند.
نظر شما