به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، تقاضای استعفای عبدالکریم حسینزاده نماینده نقده و اشنویه از سمت نمایندگی در جلسه صحن علنی امروز چهارشنبه - چهارم مهرماه - مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گرفت و برخی از نمایندگان در مخالفت با استعفای نماینده نقده و اشنویه دیدگاههای خود را مطرح کردند.
پیش از این دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور در تاریخ ۵ شهریورماه در حکمی حسینزاده را به سمت معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور منصوب کرد و وی برای حضور در این جایگاه باید نظر موافق نمایندگان برای استعفاء را جلب کند.
نباید شان نمایندگی زیر سوال برود
حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری در مخالفت با تقاضای استعفای حسین زاده گفت: مقام معظم رهبری فرمودند مجلس را سکویی برای رفتن به جایگاههای دیگر نکنید، خودشان مخالف رفتن بودند، جناب رئیس جمهور ایشان را انتخاب کردند؛ اما تعداد نمایندگانی که از مجلس برای دولت رفته اند غیر متعارف است، فکر می کنم این عدم توجه به شانیت مجلس و نمایندگی مردم است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جایگاه نماینده بسیار ارزشمند است، ادامه داد: جایگاه نماینده و شأن نمایندگی مردم که افتخار وکالت مردم را دارد و منتخب مردم است نباید زیر سوال برود، بار امانتی که بر دوش ما گذاشته اند برای سمتهای دیگر که افراد شایسته در بیرون مجلس برای این جایگاه ها کم نیستند؛ اگر قرار این باشد که بار امانت را به زمین بگذاریم جسارت به شأن مردم است، باید امانت داری را حفظ کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس افزود: حق مردمی که به نماینده رأی داده اند آن هم در یک منطقه مرزی باید حفظ شود، بار امانت آن ها باید به سر منزل مقصود برسد، شاید حسین زاده عنوان کند بنده در جایگاه دولتی قرار میگیرم و از اعتبارات دولتی به حوزه انتخابیه خود رسیدگی میکنم اما سوال اینجاست آیا این تبعیض قابل توجیه است؟ قرار نیست کسی که در جایگاهی قرار گرفت اعتبارات را برای حوزه انتخابیه خود صرف کند لذا به اعتقاد بنده بار امانت مردم بر زمین می ماند.
ذوالنوری در ادامه تاکید کرد: نیاز به انتخابات از مجلس برای جایگاههای حساس نبود، حسین زاده در بخش خصوصی و شهرسازی فعالیت داشته است حداکثر مشاور استاندار بودهاند، کسی که در این جایگاه قرار میگیرد اگر بخواهد به جغرافیای مناطق محروم آشنا شود حداقل چند سال زمان نیاز دارد و آشنایی و پراکندگی با مناطق محروم زمان بر است. ایشان باید تجارب کار کلان و مسئولیت در مشاغل راهبردی را داشته باشند، کسانی که در این جایگاه قرار میگیرند باید حداقل سابقه استانداری داشته باشند، باید به نظام مسائل محروم آشنا باشند، ما نمیتوانیم اشراف و آشنایی یک منطقه را تعمیم دهیم به سایر مناطق کشور.
استعفای نماینده نقده و اشنویه آسیب به حوزه انتخابیه است
مهرداد لاهوتی در مخالفت با تقاضای استعفای نماینده نقده و اشنویه در مجلس، گفت: بر اساس اصل ۶۳ قانون اساسی نمایندگان باید به مدت ۴ سال انتخاب شوند، برگزاری انتخابات میلیاردها تومان هزینه دارد و همگی به پروسه انتخابات و پیچیدگی که یک انتخابات دارد آشنا هستیم، این چهارمین نماینده ای است که از مجلس به جایگاه های دولتی دعوت میشود و چه بخواهیم چه نخواهیم این حوزه بدون نماینده خواهند ماند که آسیب به کل این منطقه است.
چگونگی توزیع عادلانه منابع به بخش روستا را حسین زاده بیان نکرد
مصطفی پوردهقان در مخالفت با تقاضای استعفای عبدالکریم حسین زاده از سمت نمایندگی مجلس شورای اسلامی، گفت: مخالفتم با استعفای وی به این دلیل است که وی یک فرد فنی و متخصص در حوزههای عمرانی است با این حال رئیس جمهور تصمیمی گرفتهاند و ما هم تعهد دادهایم که با رئیس جمهور همراه باشیم.
وی با بیان اینکه حسین زاده در صورت موافقت نمایندگان با استعفایش باید تعهداتی را به نمایندگان مجلس بدهد، گفت: در حال حاضر وضعیت فعلی روستاها نامناسب است. مردم روستاها از فقر، محرومیت، تبعیض در توزیع اعتبارات در بخش معادن و صنایع رنج میبرند و از همه مواهب طبیعی که در کنارشان است استفاده نمیکنند و از این موضوع گلایهمند هستند.
پوردهقان ادامه داد: انتظار داشتیم در برنامههای آقای حسین زاده در رابطه با توزیع صحیح و عادلانه منابع به بخش روستا مطالبی را بشنویم چرا که در حال حاضر مناطق روستایی از قوانین دست و پا گیر رنج میبرند.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی از روستاها همچنان با بروکراسی اداری مواجه هستیم گفت: انتظار داریم آقای حسین زاده در صورت قبول سمت جدید به قبیل موضوعات به صورت محوری بپردازند.
حسین زاده از ظرفیت بالای خود در مجلس استفاده کند
احمد مرادی در مخالفت با تقاضای استعفای حسین زاده اظهار داشت: وی از افراد خوش نام، فعال و مورد وثوق مردم در حوزه انتخابیه، بین همکاران و بین مردم در سراسر کشور است. اما مخالفت بنده حقیر و همکاران با استعفای وی به این دلیل است که وی ظرفیتهای زیادی داشته و میتوانند توانمندیهای خود را در مجلس به کار گیرد.
نماینده مردم بندرعباس تاکید کرد: البته مسوولیتی که در مناطق محروم برعهده وی گذاشته شده میتواند منشا خیری برای مردم باشد.
موافقت با استعفای حسین زاده، تنزل شان نمایندگی است
هادی قوامی در مخالفت با این استعفاء عنوان کرد: جایگاه نمایندگی براساس قانون همتراز با وزیر است، و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم در هیات دولت و هیات وزیران حق رای ندارد و اگر ایشان به عنوان وزیر پیشنهاد میشد شان نمایندگی حفظ میشد و اگر با استعفایش موافقت کنیم شان نمایندگی تنزل مییابد.
وی ادامه داد: باید هر منطقهای را به فراخور استعدادش رشد دهیم و تبعیض نباشد، اما نابرابریها زیاد شده و ۶۳ درصد نقدینگی در استان تهران است، ایشان چه برنامهای برای حل این مشکل دارد، همچنین ۴۰ درصد جمعیت کشورمان در کلان شهرها است و بیشترین پزشکان و امکاناتمان در کلان شهرها و پایتخت قرار دارد. چه برنامهای برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم دارد.
قوامی یادآور شد: ۲ درصد کشور یعنی عشایر و روستاییان ۲۵ درصد پروتئین کشور را تولید میکنند چه برنامهای برای حمایت از این قشر وجود دارد و تولید در مناطق محروم و روستاها مورد توجه نیست و متولی درستی ندارد و چنانچه فردی را بخواهیم برای این معاونت انتخاب کنیم باید آن را ارتقا داد تا بتواند موثر و حق رای داشته باشد.
نماینده مردم اسفراین خاطرنشان کرد: حسین زاده شخصیت دلسوزی است و از مناطق محروم است اما باید برنامه جامعی برای رفع مشکلات مناطق محروم داشته باشد و شاخصها را ارتقا دهد.
نظر شما