به گزارش ایرنا، امیر سرتیپ دوم خلبان محمدتقی جدیدی روز چهارشنبه در گردهمایی وتجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت در سالن نشستهای مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول افزود: پادگانهای چهارم شکاری دزفول در روزها و ماههای ابتدایی جنگ نقش محوری در توقف و عقب راندن ماشین جنگی دشمن داشتند به همین دلیل این پایگاه یکی از کانونهای اصلی حملات دشمن بود.
وی یکی از دلایل موشکباران دزفول در دوران دفاع مقدس را پشتیبانی مردم این شهر از پایگاه مهم و راهبردی چهارم شکاری دانست و ادامه داد: مردم دزفول برای امدادرسانی و پشتیبانی از پایگاه چهارم شکاری هرچه داشتند به میدان آوردند و این حمایت همه جانبه موجب دلگرمی خلبانان و کادر پرواز بود.
این دارنده مدال فتح بیان کرد: ایثار و پشتیبانی مردم دزفول از خلبانان و کادر پرواز پایگاه چهارم شکاری به حدی زیاد بود که کادر پرواز به پشتوانه و دلگرمی این حمایت مردمی، جانانه بیش از توان و ظرفیت خود را به میدان آورد.
وی با بیان اینکه هفته دفاع مقدس یادآور رشادتهای بزرگمردان ایران اسلامی است، افزود: ایثارگری و از خود گذشتگی مردم دزفول در ذهن و دل تک تک رزمندگان حاضر در این شهر در دوران دفاع مقدس حک شده است.
دزفول در دوران دفاع مقدس بزرگی کرد
این خلبان بازنشسته نیروی هوایی با اشاره به خدمت هشت ساله خود از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۶۲ در پایگاه چهارم شکاری دزفول ادامه داد: تمام افتخار خود را مدیون مردم دزفول هستم و خود را وام دار این خاک و مردم آن میدانم.
وی با تجلیل از ایستادگی و مقاومت مردم دزفول در دوران دفاع مقدس بیان کرد: دزفول در دوران دفاع مقدس بزرگی کرد و این کرامت و پشتیبانی مردم دزفول در تاریخ ماندگار شد.
امیر سرتیپ دوم خلبان جدیدی با بیان اینکه این وطن با جانفشانی فرزندان خود به کشوری قدرتمند در دنیا تبدیل شده است، گفت: با افتخار اعلام میکنم با وجود کهولت سن در صورت دست درازی دشمن به خاک پاک و مقدس ایران، اگر لازم باشد دوباره لباس رزم بر تن کرده و جان خود را فدای این کشور میکنم.
توانمندی امروز کشور ریشه در دوران دفاع مقدس دارد
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول نیز در این آیین با بیان اینکه توانمندی امروز کشور ریشه در مقاومت دوران دفاع مقدس دارد، گفت: جهاد تبیین فریضهای واجب، قطعی و فوری است که توجه به روایتگری درست بر همه لازم است.
سرهنگ پاسدار بهروز حکمت پور امیدآفرینی و تبیین دستاوردهای نظام را مورد تاکید قرار داد و افزود: هجمه رسانهای و تبلیغی سنگینی علیه جمهوری اسلامی وجود دارد که شکستن این هجمه رسانهای و جنگ شناختی توجه به جهاد تبیین است.
وی ادامه داد: نگاه امیدآفرین و تاکید بر توانمندی جوان ایرانی در گره گشایی از مسایل از جمله محورهای مهم در به شکست کشاندن جنگ شناختی دشمن است.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول دفاع مقدس را گنجینهای ناتمام دانست و بیان کرد: دشمن با راه انداختن جنگ همه جانبه رسانهای، اقتصادی، تبلیغی و سیاسی به دنبال ناامیدکردن جوانان و نسلهای جوان از آینده کشور است که تبیین دستاوردهای کم نظیر نظام اسلامی در عرصههای مختلف ضروری است.
رونمایی از ۶ کتاب حوزه دفاع مقدس دزفول
به گزارش ایرنا، در این آیین از ۶ کتاب جدید حوزه دفاع مقدس دزفول رونمایی شد؛ کتاب «پرواز در آتش» به نویسندگی رحمت الله رجبی و فرامرز محمدی نژاد، کتاب «ستارگان بیغروب» نوشته محمدرضا کوهپایه دار، کتاب «شهیدانه» به نویسندگی عاطفه قصاب پور، «ماموریت در پنج ضلعی» نوشته مصطفی آهوزاده، «یوسف کنعان آمد» نوشته غلامحسین سخاوت و همچنین کتاب «هشت» به نویسندگی سیده مهسا غفاری از جمله آثار رونمایی شده در این آیین بود.
همچنین در این آیین تاریخ شفاهی جمعی ۹ نفر از رزمندگان، جانبازان و آزادگان دزفول در دوران دفاع مقدس از جمله تاریخ شفاهی درویش علی بابایی، حسنعلی چاییده، حمید مهرانیان، عبدالعظیم پویا، منصور ظفری، محمد مشکات، سید عزیز الله آزرنگ، محمود سلمان پور و حجت الاسلام عالمی رونمایی شد.
رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی عملکرد شبکه بهداشت و درمان دزفول در دوران دفاع مقدس از دیگر بخش های این آیین بود. کادر درمان دزفول در دوران دفاع مقدس بیش از ۴۰ هزار عمل جراحی زیر موشکباران شهر دزفول انجام دادند.
در این آیین همچنین از بیش از ۱۰۰ نفر از رزمندگان و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس دزفول با اهدای لوح تجلیل شد. پخش زنده سخنرانی رهبر معظم انقلاب در جمع رزمندگان از دیگر بخشهای این آیین بود.
به گزارش ایرنا به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت اما هرگز تسلیم نشد. اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد، ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما در هشت سال جنگ هم نتوانست مقاومت و پایداری مردم دزفول در هم شکند.
شهرستان دزفول در طول دوران دفاع مقدس بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ شهید تقدیم میهن اسلامی کرد. به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی، به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد. همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.
نظر شما