نخبه همدانی با اختراع پاتن سرطان ریه فاتح فستیوال مخترعان در آمریکا شد+ فیلم

همدان- ایرنا- "مصطفی شاملویی" نخبه همدان با اختراع پاتن درمان سرطان ریه رتبه اول جهان را در فستیوال بین المللی و تخصصی اختراعات و نوآوری های آمریکا (SVIIF ۲۰۲۴) کسب کرد.

این نخبه همدانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: فستیوال بین المللی و تخصصی اختراعات و نوآوری های آمریکا (SVIIF ۲۰۲۴) در ۲۰۲۴ میلادی برابر با مرداد ماه ۱۴۰۳ توسط فدراسیون بین المللی مخترعان (IFIA) و با حمایت سازمان مالکیت های فکری ملل متحد (WIPO)، موسسه مخترعان کشور آمریکا (UIA) در منطقه سیلکون ولی (مرکز نمایشگاهی سانتا کلارا) برگزار شد.

شاملویی افزود: در این فستیوال مخترعان، دانشگاه های معتبر کشور آمریکا و موسسات علمی و تحقیقاتی بیش از ۳۰ کشور از جمله استرالیا، کانادا، بحرین، بلغارستان، چین، کرواسی، چک، دانمارک، مصر، فرانسه، ایسلند، ایرلند، کره جنوبی، فلیپین، لهستان، کامرون، اسپانیا و سوئد حضور داشتند.

وی اضافه کرد: با توجه به حمایت سازمان های مهم بین المللی درحوزه اختراعات و همچنین برگزاری در منطقه سیلکون ولی که از مهم ترین قطب های نوآوری و فناوری تحول آفرین جهان است، این عرصه جهانی یکی از برترین و معتبرترین نمایشگاه های اختراعات در دنیا محسوب می شود.

این نخبه علمی بیان کرد: پس از تایید طرح اولیه با عنوان تولید پاتن سرطان ریه و ارسال آزمایش ها به دانشگاهی در کالیفرنیا، دعوت نامه ای برای حضور یک تیمی ۱۱ نفری از اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با سرتیمی بنده ارسال شد.

شاملویی افزود: یک هزار و ۲۰۰ نفر از ۴۰ کشور جهان در فستیوال بین المللی و تخصصی اختراعات و نوآوری های کشور آمریکا شرکت کرده بودند و تنها در رشته پزشکی ۲۰۰ طرح پزشکی ارایه شد که در درمان سرطان ریه رتبه اول جهانی را کسب کردیم.

وی اظهارکرد: فرآورده نانوداروی HOCl با قابلیت رهایش کنترل شده در موضع تومور برای درمان سرطان ریه به‌طور ویژه در صنایع پزشکی و دارویی کاربرد دارد.

این جوان نخبه گفت: سرطان ریه به عنوان یکی از شایع‌ترین انواع سرطان‌ها، ۱۴ درصد از موارد جدید سرطان در سطح جهانی را تشکیل می‌دهد بنابراین با توجه به اهمیت هیپوکلروس اسید (HOCl) در درمان سرطان و مزایای بالقوه تحویل آن به صورت استنشاقی، توسعه یک سیستم دارورسانی جدید که بتواند HOCl را به‌طور پایدار و با رهایش پیوسته و کنترل شده ارائه دهد و عوارض جانبی را به حداقل برساند، از اهمیت زیادی برخوردار است.

شاملوی افزود: این نانوذره دارای ساختاری دولایه داخلی شامل آلژینات به همراه پرفلوروپنتان (PFP) که به‌عنوان عامل تغییر فاز عمل می‌کند و هیپوکلریت کلسیم (Ca(OCl)₂) به عنوان منبع آنیون هیپوکلریت (OCl⁻) در هسته آلژینات نانوذره قرار دارد.

وی اضافه کرد: فرآیند تولید این نانوذره از یک روش ۲ مرحله‌ای شامل نانوامولسیون و پوشش‌دهی با استفاده از تکنیک ژلاتین یونی (Ionic gelation) بهره می‌برد.

نخبه همدانی ادامه داد: پس از تحویل استنشاقی نانوذره به ریه، نانوذره‌ها به‌طور خاص به سلول‌های سرطانی با استفاده از خواص فولات در سطح کیتوزان هدف‌گذاری می‌شوند.

شاملویی گفت: پس از هدف‌گذاری، تابش امواج اولتراسوند موجب تغییر فاز پرفلوروپنتان و افزایش فشار داخلی نانوذره می‌شود که به فروپاشی ساختار نانوذره و آزادسازی HOCl منجر می‌شود.

وی بیان کرد: این HOCl با غلظت مشخص به موضع تومور آزاد شده و باعث القا آپوپتوز و در نهایت از بین رفتن سلول‌های سرطانی می‌شود.

وی افزود: با استفاده از این سیستم پیشرفته دارورسانی، امکان دستیابی به درمان مؤثرتر سرطان ریه با کاهش عوارض جانبی و بهبود کارایی تحویل HOCl به تومور فراهم می‌شود.

اخبار مرتبط

  • فرار طلایی

    فرار طلایی

    همدان- ایرنا- مصطفی شاملویی شاگرد آخر کلاس و همیشه فراری مدرسه در همدان پس از کشف استعدادش…

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha