۵ مهر ۱۴۰۳، ۱۳:۱۴
کد خبرنگار: 1573
کد خبر: 85608596
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برآورد تولید ۳.۷ میلیون تن محصولات گلخانه‌ای در سال ۱۴۰۳

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی گفت: در حالی که در چهار ماه نخست ۱۴۰۳ حدود ۲۴۰ هزار تن محصولات گلخانه‌ای صادر شده است، پیش‌بینی می‌شود تولید محصولات گلخانه‌ای تا پایان سال به حدود ۳.۷ میلیون تن افزایش یابد.

به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، الهام فتاحی‌فر مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی در حاشیه بازدید از هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی آیفارم تهران با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: با توجه به افزایش میزان تولیدات گلخانه‌ای، ضرورت دارد نهاده‌های مورد نیاز مانند بذر، کود، سم و بستر کشت به میزان کافی و با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.

وی افزود: در همین حال بر ارتقای دانش فنی و آموزش کارشناسان و بهره‌برداران، افزایش صادرات با تجهیز و تکمیل پایانه‌های صادراتی و زیرساخت‌های حمل و نقل داخلی و خارجی، رعایت استانداردهای کشورهای هدف صادرات، اصلاح و نوسازی واحدهای گلخانه‌ای و شناسه‌دار کردن واحدهای گلخانه‌ای، توسعه بکارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی با توجه به رشد تولید و تغییرات اقلیمی در این حوزه تاکید کرد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر مجموع سطح گلخانه‌های احداث شده و در حال احداث کشور ۲۷ هزار هکتار است و طبق آمار رسمی سال ۱۴۰۱ سطح گلخانه‌های احداث شده حدود ۱۸ هزار و ۲۳۹ هکتار می‌باشد.

فتاحی فر افزود: از این سطح احداث شده طبق آمار رسمی سال ۱۴۰۱ حدود ۱۳ هزار و ۹۴۸ هکتار مربوط به گلخانه‌های سبزی و صیفی با تولید ۳.۱ میلیون تن محصول و ۳ هزار و ۳۳۲ هکتار مربوط به گل و گیاهان زینتی با تولید ۲۴ میلیارد عدد است.

وی درباره اشتغالزایی در حوزه گلخانه‌ها گفت: با احداث هر هکتار گلخانه برای حدود ۱۰ نفر اشتغال مستقیم و پایدار و حدود دو برابر همین عدد اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود.

مدیرکل دفتر گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهادکشاورزی درباره صادرات محصولات گلخانه نیز اعلام کرد: در چهار ماهه نخست امسال نزدیک به ۲۴۰ هزار تن محصولات گلخانه‌ای به ارزش ۱۵۰ میلیون دلار از کشور صادر شده است.

وی یادآور شد: در سال گذشته طبق آمار گمرک ایران بیش از ۷۰۰ هزار تن محصولات گلخانه‌ای، زینتی و قارچ خوراکی به ارزش ۳۱۶ میلیون دلار صادر شد.

فتاحی فر درباره گلخانه‌های کوچک مقیاس اذعان داشت: برای گلخانه‌های کوچک مقیاس، مجوز صادر می‌شود و متقاضیان می‌توانند با مطالعه و انتخاب محصول مناسب در این گلخانه‌ها، تولید اقتصادی داشته باشند.

وی ادامه داد: در حال حاضر در کشور انواع گلخانه‌ها با فناوری‌های بالا و متوسط وجود دارد که از نظر کمیت و کیفیت قابل رقابت با گلخانه‌های کشورهای پیشرو هستند.

فتاحی فر گفت: برخی از گلخانه‌های قدیمی نیز در برنامه اصلاح و نوسازی قرار گرفته‌اند که با تامین تسهیلات مورد نیاز و حمایت از این گلخانه‌داران می‌توان وضعیت کمی و کیفی تولیدات گلخانه‌ای و مصرف بهینه انرژی را ارتقا داد.

وی اضافه کرد: با اقدامات خوبی که در سال‌های اخیر در کشور به همت تولید کنندگان محصولات گلخانه‌ای و سازندگان سازه‌ها و تجهیزات گلخانه‌ای انجام گرفته و همچنین با حمایت‌های دولتی، کشور از وارد کننده تجهیزات و تاسیسات گلخانه‌ای به صادر کننده برخی از این اقلام تبدیل شده و ارزبری در این زمینه کاهش یافته است.

فتاحی فر نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی آیفارم را بستر مناسبی برای تبادل اطلاعات و دانش فنی میان بهره‌برداران گلخانه‌ای و سازندگان تجهیزات و تاسیسات گلخانه‌ای دانست.

وی ابراز امیدواری کرد؛ در سال‌های آینده با برنامه‌ریزی برای برگزاری یک نمایشگاه جامع بخش باغبانی و گلخانه‌ای، بتوان کل فعالان زنجیره تامین نهاده، تولید، پس از برداشت، بازاریابی و بازاررسانی را به صورت متمرکز گردهم آورد تا اثربخشی بیشتری را در این بخش شاهد باشیم.

به گزارش ایرنا،

هفتمین نمایشگاه کشاورزی آیفارم تهران توسط بخش خصوصی و با حمایت وزارت جهادکشاورزی از سوم تا ۶ مهر ماه در محل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می توانند از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۷ بعدازظهر از این نمایشگاه بازدید کنند.

در این نمایشگاه فناوری‌های ساخت و تجهیز گلخانه، نهاده (کود، سم وبذر)، سامانه های نوین آبیاری، پهپادها ، ادوات باغبانی و صنایع وابسته به نمایش درآمده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha