به گزارش ایرنا از مطلب روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این پویش به مدت یک روز با محوریت شناسایی دیابت، فشارخون و بیماری های قلبی وعروقی سالمندان، با مشارکت گروه اجتماعی دانشکده پزشکی مشهد و گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شماره یک این شهر برگزار شده است.
وی بیان کرد: در این پویش بیش از ۲۰۰ نفر از مردان و زنان سالمند غربالگری شدند و خدمات مشاوره، آموزش و ارجاع را دریافت کردند که میانگین سن مردان ۶۴ سال و میانگین سن زنان ۵۷ سال بوده است.
رییس دانشکده پزشکی مشهد ادامه داد: ۳۶ درصد از سالمندان سابقه پرفشاری خون و مصرف دارو داشتند که به همکاران حوزه بهداشت برای انجام اقدامات بعدی گزارش شده است.
وی گفت: در ۱۴ درصد از سالمندان غربالگری شده نیز فشار خون بالا برای نخستین بار گزارش شده که برای بررسی و سنجش مجدد فشار خون به مراکز بهداشت ارجاع شدند.
محرری افزود: همچنین مشاورههای رژیم غذایی، تحرک، سبک زندگی بر اساس نتیجه خطرسنجی و مشاوره پزشکی برای موارد پرخطر توسط اساتید پزشکی اجتماعی و دانشجویان پزشکی و کارشناسان ارائه شد و افراد نیازمند کنترل فشارخون و دیابت به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت ارجاع شدند.
وی بیان کرد: شرح حال گیری از سالمندان با تمرکز بر خطرسنجی بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، خطر پوکی استخوان (استئوپروز) و کمبود ویتامین دی، سنجش قد، وزن، توده بدنی و سنجش فشارخون سالمندان از مهمترین اقدامات اجرایی برنامههای سلامت محور در این پویش بوده که توسط دانشجویان و استادان برای سالمندان انجام شده است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.
نظر شما