۱۰ پروژه گردشگری گیلان با ۴.۵ همت سرمایه‌گذاری بهره‌برداری شد

رشت - ایرنا - ۱۰ پروژه گردشگری گیلان با سرمایه‌گذاری بالغ بر چهار هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال امروز همزمان با پروژه‌های کشوری به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایرنا، استاندار گیلان در این مراسم که بصورت تصویری با حضور سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، افزود: با بهره‌برداری از این پروژه‌ها که شامل سه هتل سه ستاره، یک هتل چهار ستاره، یک مجتمع گردشگری، سه اقامتگاه بوم‌گردی، ۲ واحد پذیرایی بین راهی و یک سفره‌خانه سنتی است برای بیش از ۱۶۰ نفر اشتغال ایجاد شده است.
اسدالله عباسی با اشاره به ظرفیت‌های متعدد استان بیان کرد: تاکنون ۴۵۰ عرصه در زمینه‌های مختلف شناسایی شده است که ۳۰ عرصه مربوط به گردشگری و میراث فرهنگی است و برای ۲۸ مورد آن مجوز بی‌نام صادر شده و آماده سرمایه‌گذاری است.
عباسی گفت: ۵۰۰ جشنواره فرهنگی با هدف معرفی فرهنگ و تمدن استان برنامه‌ریزی شده و این استان رتبه نخست در ثبت رویدادهای گردشگری کشور را از آن خود کرده است.
وی با اشاره به تلاش فراوان در راستای ثبت جهانی منظر تاریخی ماسوله گفت: پرونده ثبت جهانی ماسوله در جریان است و تنها چند نقص کوچک بر آن وارد است که بزودی مرتفع می شود تا شاهد ثبت جهانی اثری دیگر برای گیلان باشیم.
در حال حاضر سه هزار و ۱۷۶ واحد اقامتی با حدود ۵۰ هزار تخت در استان وجود دارد که شامل ۱۱۵ واحد آن هتل، ۵۱ هتل آپارتمان، ۱۰۲ مجتمع گردشگری، ۱۹ واحد مجتمع سرگرمی و تفریحی، ۱۷۱ اقامتگاه بومگردی، پنج واحد اقامتگاه سنتی و ۲ هزار و ۶۶۰ خانه مسافر است.

استاندار گیلان همچنین امروز در ادامه این برنامه از پروژه های شهری در دست اجرای شهرداری بندرانزلی نیز بازدید کرد و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهرداری بندرانزلی پروژه های خوبی اجرا کرده که یکی از آنها سنگفرش پل قدیمی این شهر است که جاذبه گردشگری برای شهروندان و گردشگران ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: هم اینک 2 پروژه کنار گذر بندرانزلی و تعریض خیابان بایندر در دست اجراست که در صورت بهره‌برداری تا پایان امسال 20 درصد بارترافیکی شهر به این مسیر هدایت خواهد شد.


کارنامه گیلان در ثبت جهانی
۱۱ تیر ماه سال ۹۷ نخستین فرایند ثبت جهانی برای گیلان رقم خورد و روستای قاسم آباد رودسر از سوی شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی به عنوان روستای ملی چادر شب بافی ثبت و نامزد ۲۰۱۹ جمهوری اسلامی ایران برای ثبت جهانی شد و در بهمن ماه ۹۸ با عنوان روستای جهانی چادرشب بافی از سوی شورای جهانی صنایع دستی ( World Crafts Council) به ثبت جهانی رسید.
جنگل‌های هیرکانی در تاریخ ۱۴ تیرماه سال ۱۳۹۸ در چهل و سومین گردهمایی جهانی یونسکو در کشور آذربایجان باکو؛ به عنوان دومین میراث طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد و مناطق حفاظت شده سیاهرود رودبار، گشت رودخان و لیسار با مساحت ۵۸ هزار و ۵۳۴ هکتار در استان گیلان قرار دارند.
پرورش کرم ابریشم و تولید سنتی ابریشم برای بافندگی، سال ۱۴۰۱ در شهر رباط مراکش به‌ عنوان بیست و یکمین عنصر میراث ‌فرهنگی ناملموس کشورمان مشترک با کشورهای افغانستان، آذربایجان، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در هفدهمین نشست کمیته بین‌الدولی پاسداری از میراث ‌فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت جهانی شد.
۳۱ استان کشور در حوزه صنعت نوغانداری فعالیت دارند و گیلان به عنوان قطب تولید پیله‌تر ابریشم در کنار خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله‌تر با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور پایتخت ابریشم‌کشی ایران به شمار می‌رود.
قدمت ابریشم گیلان به دوران اشکانیان و ساسانیان برمی‌گردد و جزو مرغوبترین تولیدات ایران و جهان محسوب می‌شود؛ تعداد زیادی از بناهای مجموعه ابریشم گیلان دارای ارزش تاریخی است و در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
۲۶ شهریور ۱۴۰۲ ثبت جهانی کاروانسرای تی تی گیلان در قالب پرونده کاروانسراهای ایرانی جهانی شد و هنوز فرصت ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله از سوی یونسکو باقیست لذا، برای مردم این سرزمین شوق جهانی شدن کاروانسرای ۶۰۰ ساله با ثبت جهانی شهر تاریخی پلکانی‌شان تمام می‌شود.
بیش از پنج هزار و ۲۰۰ ثر تاریخی در گیلان شناسایی شده که یک هزار و ۲۳۵مورد آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ۲۳ موزه هم در استان فعال است که از این تعداد ۱۳ مورد به صورت تخصصی در سال‌های اخیر ایجاد شده و شی‌سپاری به موزه‌های گیلان هم افزایش یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha