به گزارش ایرنا، دکتر سیدمجید غضنفری روز شنبه، به مناسبت ۲۸ سپتامبر، هفتم مهر، روز جهانی هاری، با تاکید بر اهمیت پیشگیری و کنترل بیماری مهلک و خطرناک هاری، اظهار کرد: این دانشگاه با بیش از سه هزار و ۴۰۰ مورد گزش، رتبه بالایی در زمینه حیوان گزیدگی دارد که این آمار به شدت نگران کننده است.
وی مهمترین راه مقابله با هاری را آموزش و آگاهیبخشی به جامعه دانست و با تاکید بر بهرهگیری از این روز به عنوان فرصتی برای افزایش آگاهی افراد جامعه در خصوص بیماری هاری افزود: هدف از این اقدام باید جلب نگاه ها و اراده ها در حمایت و مشارکت و همچنین ایجاد تعهد و هماهنگی در سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی برای پیشگیری از حیوان گزیدگی و کنترل و حذف بیماری هاری باشد.
وی با تاکید بر تلاش همهجانبه برای اطلاعرسانی به اقشار جامعه، اظهار کرد: تغییر رفتار و ایجاد یک رفتار درست و استاندارد بهداشتی، محصول نهایی آموزش و اطلاع رسانی درست و اصولی است که این هدف جز با تلاش در راستای کاهش مواجهه و کاهش گزش ها حاصل نمی شود.
دکتر غضنفری افزود: با توجه به تغییر سبک زندگی و رواج فرهنگ ناصحیح نگهداری حیوانات در منزل و در نتیجه افزایش موارد حیوانگزیدگی و مرگ و میر ناشی از بیماری هاری در کشور، باید گفت که این بیماری زنگ خطر بزرگی برای سلامت جامعه محسوب میشود.
هاری یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان و یکی از کشنده ترین امراض شناخته شده است و با توجه به اینکه این بیماری درمانی ندارد و خطر مرگ و میر آن ۱۰۰ درصد است، اگر فردی که دچار حیوان گزیدگی شده با تاخیر به مراکز درمانی مراجعه کند و علائم بیماری در فرد آشکار شود، نتیجه ای جز مرگ نخواهد داشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار تاکید کرد: در صورت حیوان گزیدگی، با مراجعه به موقع میتوان از خطر ابتلا به بیماری هاری و پیامدهای ناگوار آن جلوگیری کرد.
دانشگاه علوم پزشکی سبزوار علاوه بر جمعیت افزون بر ۵۲۰ هزار نفری زیر پوشش در ۶ شهرستان سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد، بخشی از بار درمانی شهرستانهای کاشمر و بردسکن در جنوب غربی خراسان رضوی، شهرستانهای اسفراین، گرمه و جاجرم در خراسان شمالی و نیز شهرستان میامی در استان سمنان را به دوش میکشد.
نظر شما