عباس سارانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور اجرای احکام صادر شده از مراجع قضایی مبنی بر پر کردن چاههای غیر مجاز در استان، موضوع به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفت.
وی تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی استان مسدود و پرکردن چاههای غیرمجاز برای حفظ آبخوانها در دستور کار این شرکت قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی اظهار کرد: خراسان جنوبی کمترین تعداد چاه غیر مجاز در کشور را داشته و چاههای غیر مجاز عمدتا کم عمق و در نقاطی مانند حاشیه رودخانهها حفر میشوند.
سارانی یادآور شد: برخورد با چاههای غیر مجاز از اولویتهای شرکت آب منطقهای بوده و پایش و شناسایی آنها با جدیت ادامه دارد، لذا از هم استانیها درخواست داریم در صورت مشاهده مراتب را به این شرکت و امورات منابع آب شهرستانها اطلاع دهند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون برای مدیریت برداشت آب در استان ۲۴ حلقه چاه به کنتور هوشمند آب و برق مجهز شده است، افزود: باتوجه به وضعیت بحرانی دشتها و افت سالانه سطح آب آبخوانها نصب این کنتورها تاکنون در مدیریت مصرف آب و برق تاثیر بسزایی داشته است.
سارانی گفت: نصب کنتورهای هوشمند با هدف صیانت و مدیریت بهینه منابع آبهای زیرزمینی در حال انجام است و با نصب کنتورهای هوشمند آب، سهم هر بهره بردار برای برداشت آب از چاه مشخص و از برداشت بی رویه آب از سفرههای زیرزمینی جلوگیری میشود.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۹۹ درصد چاههای کشاورزی، ۷۷ درصد چاههای بخش صنعت و ۸۰ درصد چاهها بخش شرب مجهز به کنتور هوشمند هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی عنوان کرد: نصب کنتورهای هوشمند آب و برق با هدف کنترل میزان برداشت و مدیریت مصرف منابع آب زیرزمینی تا تجهیز همه چاههای استان ادامه دارد.
سارانی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۲ تعداد ۸۸ کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاههای آب در استان نصب شده است.
نظر شما