فریبا بریمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع این افراد، ۵۶ نوزاد دارای اختلال شنوایی در سطح استان شناسایی که از این تعداد نیز ۱۶ نوزاد سمعک دریافت کردند و ۴۰ نوزاد نیز برای انجام اقدامات طبی و جراحی به مراکز درمانی معرفی شدند.
وی با اشاره به شعار امسال هفته ناشنوایان دوم تا هشتم مهرماه، با عنوان "زبان دست ها را بشنویم و درک کنیم"، بر لزوم فراهم کردن امکانات لازم برای حضور فعال افراد دارای معلولیت در جامعه، گفت: هم اکنون هشت هزار و ۸۳۶ ناشنوا و کمشنوا زیر پوشش بهزیستی مازندران هستند و نهادهای دولتی و غیردولتی باید زمینه را برای استفاده از امکانات موجود برای این قشر از افراد را در جامعه فراهم کنند.
بریمانی از دلایل اصلی اختلالات شنوایی را ژنتیکی عنوان کرد و اظهار داشت: توسعه غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام شنوایی در نوزادان و شیرخواران در راستای پیشگیری از معلولیت شنوایی برای ارائه خدمات درمانی به این افراد از جمله برنامه های مهم و در دست اقدام بهزیستی مازندران است.
مدیرکل بهزیستی مازندران، بهترین زمان برای تشخیص ناشنوایی یا کم شنوایی در نوزادان را از بدو تولد تا ۶ ماهگی دانست و خاطرنشان کرد: طبق مطالعات متعدد، در صورتی که کودک دارای افت شنوایی پیش از ۳ ماهگی تشخیص داده شود و قبل از سن ۶ ماهگی از وسیله تقویت کننده صوتی و برنامه های توانبخشی مناسب استفاده کند، می تواند به مهارتهای گفتاری و زبان قابل مقایسه با کودکان طبیعی دست یابد.
مدیرکل بهزیستی مازندران تصریح کرد: برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران دارای سه سطح غربال، تشخیص و مداخله است که هر کدام باید به ترتیب و در زمان های پیش از یک ماهگی، سه و ۶ ماهگی انجام شود.
بریمانی با بیان اینکه غربالگری شنوایی کودکان گروه سنی سه تا پنج سال توسط بهزیستی انجام می شود، افزود: شناسایی، بررسی و مداخله انواع افت های شنوایی در این گروه سنی می توانند اثرات مخرب این نقص را بر گفتار، زبان، آموزش و رشد اجتماعی و روانی به حداقل برساند.
وی، سن طلایی کاشت حلزون شنوایی را تا ۲ سالگی عنوان کرد و غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان، تشخیص به هنگام و ارجاع به موقع، ارائه خدمات توانبخشی گفتاری و شنیداری به یکهزار و ۲۴۱ فرد دارای اختلالات شنوایی در مراکز دولتی بهزیستی، ارایه تجهیزات توانبخشی از جمله توزیع یکهزار و ۹۴ مورد سمعک و پرداخت کمک هزینه تعمیر و تعویض قطعات پروتز به ۱۴۲ نفر از افرادی که جراحی کاشت حلزون داشتند را از جمله خدمات ارایه شده بهزیستی مازندران به ناشنوایان زیر پوشش این نهاد حمایتی و خدماتی در طی یکسال گذشته ذکرکرد.
بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.
بهزیستی مازندران ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.
نظر شما