مصایب صادرات مقطعی از مازندران

۹ مهر ۱۴۰۳، ۷:۵۹
کد خبر: 85612385
مصایب صادرات مقطعی از مازندران

ساری - ایرنا - تولیدکنندگان مازندران بر این باورند صادرات مقطعی نه تنها به نفع تولید کننده نخواهد بود بلکه زمینه ای برای از دست رفتن اعتماد در بازارهای جهانی را فراهم کرده و این رویه در درازمدت به ضرر تولید و صادرات کشور منجر می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان مازندران که در تولید ۱۲ محصول کشاورزی رتبه نخست کشور را دارد از جمله استانهای با ظرفیت بالا در بخش صادرات در کشور محسوب می شود.

موقعیت جغرافیای این خطه از شمال به گونه ای رقم خورد که بازارهای پر رونق خارجی پیش روی تولید کنندگان این استان قرار دارد و از طرف دیگر کشورهای مختلفی به محصولات تولیدی این استان نیاز جدی دارند.

تولیدکنندگان استان بر این باورند کشورهای همسایه علاقمند واردات محصول تولیدی مازندران هستند و بازار فروش خوبی هم خواهیم داشت اما وقتی صادرات را آغاز کردند با تغییر نوسان قیمت در داخل کشور به یک باره صادرات متوقف و بازار جهانی از دست ما خارج می شود.

از طرف دیگر کشورهای وارد کننده محصولات کشاورزی به دنبال واردات از کشوری هستند که امنیت غذایی آنها تضمین شده باشد نه این که کشور مبداء با تصمیم آنی صادرات را قطع و این امر سبب بروز چالش برای آنها شود.

این موضوع به حدی برای تولید کنندگان و مدیران ارشد استان اهمیت پیدا کرد که حتی از مجمع نمایندگان مازندران خواستند برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

تولیدکنندگان بر این باورند تولید برخی از محصولات کشاورزی در مازندران به گونه ای افزایش یافت که بیشتر از مصرف داخلی است و باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا به صورت مستمر صادرات انجام شود.

مرغ، مرکبات، کیوی، برنج و گل و گیاه از جمله تولیدات این استان محسوب می شوند که از ظرفیت صادراتی بالایی برخوردارند اما چون برخی از این محصول به صورت مقطعی صادر و به یکباره با یک دستور صادرات آن قطع می شود تولید کننده رقبتی برای صادرات ندارد.

مازندران سه هزار روستا و آبادی دارد که بنا به اعلام اداره کل امور روستایی استانداری مازندران براساس آخرین سرشماری کشور در سال ۱۳۹۵ جمعیت روستایی در کشور ۲۶ درصد است که این رقم برای مازندران ۴۶.۴ درصد است.

استان مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار حدود هشت میلیون تن، حدود ۱۱درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

مصایب صادرات مقطعی از مازندران

مازندران دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است. طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور، رتبه اول را دارد.

بر اساس آمارهای رسمی اقلام غذایی ۸۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی تامین می کنند و در این بین نقش مازندران که ۴۰۰ هزار کشاورز آن حدود هشت میلیون تن محصولات مختلف کشاورزی تولید می کنند، بسیار مهم و حساس است.

مشتری در صف

تولید کننده ملی جوجه یک روز در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اگر اجازه صادرات دائمی داشته باشیم بازارهای بسیار خوبی برای صادرات و ارز آوری پیش روی ما است.

مصطفی عباس نژاد شانی گفت: در خواست های زیادی از عمان برای صادرات مرغ در وزن یک کیلو گرم تا یک کیلو و ۳۰۰ گرم وجود دارد اما اجازه صادرات دائمی نداریم.

وی با اشاره به این مطلب که بعد از تلاش های زیاد در نهایت با یک شرکت خارجی برای صادرات به توافق می رسیم، اظهار کرد: بعد از اندکی صادرات با یک دستور این رویه متوقف می شود که این امر اعتماد بازارهای جهانی نسبت به ما را تغییر می دهد.

مدیر عامل هلدینگ پیوند ادامه داد: یک یا دو بار کشورهای وارد کننده این روش صادراتی ما را تحمل می کنند اما برای بار سوم بدون تردید کشور ترکیه یا کشورهای دیگر را برای واردات جایگزین خواهند کرد.

مصایب صادرات مقطعی از مازندران

این تولید کننده ملی با اشاره به این مطلب که در صنعت مرغ زمانی صادرات آزاد خواهد شد که بازار داخلی به صورت کامل اشباع و انبارها مملو از مرغ باشد، ادامه داد: این روش صادراتی برای تولید کننده زیان آور خواهد بود.

عباس نژاد شانی تصریح کرد: صادرات در صنعت مرغ می تواند ارز آوری بسیار خوبی برای کشور داشته باشد و خواسته ما آن است که فرایند صادرات دائمی شود.

نیازمند حمایت مجلس

در این پیوند استاندار مازندران اظهار کرد: نمایندگان مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی حامی صادرات مستمر محصولات تولیدی این استان باشند.

وی گفت: با توجه به رقابتی که در بین کشورها برای تصاحب بازارهای جهانی وجود دارد صادرات مقطعی برخی محصولات بازار فروش دائمی را از دست تولید کننده خارج می کند.

نوری با اشاره به این که در حال حاضر ظرفیت تولید جوجه یک روزه مازندران از ۱۴ میلیون قطعه به ۱۸ میلیون قطعه در روز رسید صادرات آن باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: تولید کننده انتظار دارد با افزایش صادرات واحد خود را در مسیر سودآوری قرار دهد.

وی گفت: در مقطعی صادرات مرغ و جوجه یک روزه آزاد می شود و به یکباره بعد از افزایش مصرف داخلی صادرات قطع می شود که این امر به زیان تولید کننده خواهد بود.

مصایب صادرات مقطعی از مازندران

نوری با بیان این مطلب که استان مازندران در تولید ۱۲ محصول کشاورزی رتبه نخست را دارد، بیان داشت: از دست دادن بازار صادرات خارجی تحت هیچ شرایطی به صلاح تولید کننده و اقتصاد استان نخواهد بود.

این مقام مسوول تصریح کرد: یکی از خواسته های اصلی و مهم تولید کنندگان و مسوولان در شرایط فعلی آن است نمایندگان مجلس در این بخش با وضع قوانین کمک کار باشند.

به گزارش ایرنا، طبق اظهارات نماینده گمرکات استان مازندران در این جلسه، ‌در ۶ ماهه امسال ۵۸ میلیون دلار صادرات انجام شد که کشور عراق به عنوان مقصد نخست کالاهای صادراتی استان بوده است.

بنابراین گزارش در ۶ ماهه امسال ۳۲ قلم کالا به وزن ۹۶۱ هزار و ۱۸۲ تن انواع محصولات به خصوص فرآورده های لبنی، مواد پلاستیکی، کاغذ، فرآورده های گوشتی، مواد خوراکی گوناگون به ۴۲ کشور دنیا صادرات شده است.

امسال چهار هزار و ۲۲۸ تن کیوی مازندران به کشورهای مختلف صادر شده است که این آمار رشد قابل توجهی را نشان می دهد.

شیلات مازندران نیز برنامه صادراتی امسال را حدود هشت هزار تن انواع آبزیان عنوان کرد، ‌بنابر این گزارش در ۶ ماهه امسال پنج میلیون و ۳۰۰ هزار دلار صادرات آبزیان استان انجام شد که ۲۹۰ هزار دلار آن خاویار و ۴۶۰ هزار دلار گوشت ماهیان خاویاری بوده است که ۱۷ درصد به لحاظ وزنی و ۱۶ درصد به لحاظ ارزشی رشد را نشان می دهد.

شیلات مازندران دلیل افزایش رشد صادرات را فعال شدن ۲۲ واحد آبزی پروری که ۱۷ واحد آن پرورش ماهیان خاویاری بوده است، عنوان کرد.

شیلات مازندران با دارا بودن بیش از سه هزار و ۵۰۰ مرکزآبزی پروری و اشتغال بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر در این واحدها، جایگاه ویژه ای درفعالیت های شیلاتی کشور دارد.

مصایب صادرات مقطعی از مازندران

طبق آمار شیلات مازندران پارسال حدود ۱۰۵ هزار تن انواع آبزیان پرورشی در استان تولید شد.

مازندران سه بندر امیرآباد، نوشهر و فریدونکنار دارد علاوه بر این قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص و تلاش های انجام شده برای احیای کریدور شمال-جنوب باعث شکوفایی صادراتی این استان با بهره گیری از این ظرفیت های موجود و افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات محصولات استان از نظر وزنی و ارزشی در سال جاری باشیم.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه حدود هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۱ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha