کریم رهیده روز چهارشبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به هفته جهانی ناشنوایان اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون اقدامات خوبی در تامین تجهیزات کمک شنیداری برای کم شنوا و ناشنوایان این اسان انجام شد.
وی بیان کرد: تاکنون بالغ بر یکهزارو ۳۵۰ قطعه دستگاه سمعک و پنج هزار حلقه باتری سمعک و باتری کاشت حلزون برای ناشنوایان تامین که تاکنون بخش زیادی از این اقلام تحویل شده است.
رهیده تصریح کرد: با تامین تجهیزات لازم کودکان ناشنوای مطلق و ناشنوای عمیق که در یک دهه پیش مجبور بودند با ادامه این وضعیت و پایان دوره طلایی توانبخشی درک گفتار را از دست دهند امروزه با کاشت حلزون در مراکز جراحی کاشت و توانبخشی گفتاری در مراکز توانبخشی بهزیستی این استان به زندگی معمولی خود ادامه دهند.
وی اضافه کرد: در مراکز توانبخشی بهزیستی این استان خدمات توانبخشی و توانمندسازی جامعه هدف به نحو مطلوب و با به روزترین روش ها انجام می شود.
رهیده اظهار کرد: کودکان کاشت حلزون در هنگام ترخیص از مراکز موضوع لکنت یا لهجه در کلام که ناشی از اختلالات شنوایی و گفتاری در خانواده را دیگر نخواهند داشت.
وی با اشاره به کاشت حلزون برای بیش از ۲۰۰ کودک در این استان تصریح کرد: سازمان علاوه بر خدمات گفتار درمانی و توانبخشی در مراکز خانواده و کودک کم شنوا خدماتی نظیر ارائه باتری و تامین کمک هزینه تعمیرات کاشت حلزون را تامین میکند.
رهیده بیان کرد: برای اولین باردر این استان مترجم زبان اشاره برای ناشنوایان بهزیستی اجرایی شد که هر نهاد در صورت تمایل به استفاده از زبان اشاره میتواند با درخواست از سازمان بهزیستی به صورت رایگان از این خدمت بهرهمند شود.
معاون بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با همکاری بخش خصوصی طرح توانمندسازی ناشنوایان برای ارتقا در زمینه اشتغال و برطرف شدن مشکلات انها برای اولین بار در استان نیز اجرایی شد.
وی راه اندازی هیات مذهبی عزاداری ویژه ناشنوایان با حضور سخنران و طلبه مسلط به زبان اشاره را از دیگر خدمات در این حوزه اعلام کرد.
۱۰ درصد جمعیت ۳۰ هزار نفری افراد دارای معلولیت در کهگیلویه و بویراحمد یعنی نزدیک به سه هزار ناشنوا هستند که از این تعداد ۵۰۰ نفر ناشنوای مطلق هستند.
نظر شما