ضرورت اهتمام دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد بر ایفای نقش اجتماع محور

یاسوج- ایرنا- استاندار کهگیلویه وبویراحمد در حالی بر ضرورت و نقش پررنگ و محسوس مراکز دانشگاهی در حوزه اجرایی و پیوند مستحکم آن با صنعت و حوزه های مختلف تاکید دارند که باید اذعان کرد که مقوله ارتباط دانشگاه با صنعت و در ابعاد وسیع تر آن با جامعه و حوزه های مختلف اجرایی امری پذیرفته شده و قابل درک و یک ضرورت اجتناب ناپذیر در شرایط کنونی است.

به گزارش ایرنا، جوامع هرگز بدون تعامل بخش صنعت و دانشگاه به پیشرفت نرسیده‌اند و امروزه نبود چنین پیوندی را در زمین گیر شدن بنگاه‌های اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد که در این راستا استاندار کهگیلویه و بویراحمد معتقد است این پیوند باید شکل بگیرد تا فرایند توسعه استان با شتاب بیشتری پیش‌برود.

استان کهگیلویه و بویراحمد سالهای سال است که در میان استان‌های کم‌برخوردار قرار گرفته است. این استان با وجود داشتن منابع غنی مانند نفت و گاز، از نظر شاخص‌های توسعه صنعتی، در رتبه های آخر قرار گرفته و نیازمند توجه بیشتری از سوی مسئولان برای بهبود وضعیت صنایع و تخصیص بهینه منابع است.

با وجود پتانسیل‌های طبیعی غنی استان کهگیلویه و بویراحمد نتوانسته به توسعه صنعتی مطلوب دست یابد، تمرکز زیرساخت‌های صنعتی در استان‌های برخوردار مانند تهران و اصفهان، موجب شده است که این استان با وجود داشتن منابع طبیعی ارزشمند، از نابرابری‌های شدید در دسترسی به زیرساخت‌ها و منابع صنعتی رنج ببرد. این وضعیت، نشان‌دهنده عدم توازن در توسعه صنعتی کشور است که نیازمند توجه ویژه سیاست‌گذاران است.

برخی گزارش‌های رسمی نیز بر محرومیت کهگیلویه و بویراحمد مُهر تایید می‌زنند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت دوازدهم، در دو سال پیاپی (۱۳۹۹ و ۱۴۰۱) گزارش‌هایی با عنوان «پایش فقر» منتشر کرد. در گزارش پایش فقر ۱۳۹۹، نرخ محرومیت کهگیلویه و بویراحمد در جدول نخست ۴۲ درصد ثبت شده بود. این رقم بالاتر از متوسط کشوری (۳۱ درصد) قرار داشت.

از طرفی سال گذشته رسانه تحلیل بازار در گزارشی به این نکته اشاره کرد که بیش از ۲۰ درصد از خانوارهای این استان درگیر فقر قطعی هستند.

کهگیلویه ‌و بویراحمد در برخی از شاخص‌های اقتصادی نیز همچنان شرایط خوبی ندارد. جدیدترین گزارش‌های مرکز آمار نشان می‌دهد دو شاخص تورم و بیکاری در این استان بالاتر از متوسط کشوری است.

از سویی نرخ بیکاری در این استان برخلاف روند کلی کشور، در بهار ۱۴۰۳ نسبت به بهار ۱۴۰۲ افزایشی بوده و از ٦.٩ درصد به ۹ درصد رسیده است؛ در حالی که این شاخص در همین بازه زمانی در کل کشور از ٨.٢ به ۷.۷ درصد کاهش یافته است.

نرخ فلاکت (مجموع تورم و بیکاری) نیز در این استان بالاتر از میانگین کشوری است. در حالی که در سال ۱۴۰۲ نرخ فلاکت کشور به ۴۸.۸ واحد رسیده بود، این رقم در کهگیلویه و بویراحمد حدود ۴۹ واحد اعلام شده است.

در بهار ۱۴۰۳ نیز این شاخص برای کل کشور به حدود ۳۹ واحد و برای کهگیلویه و بویراحمد به حدود ۴۸ واحد رسیده است (اکوایران و اقتصادنیوز).

این وضعیت ضرورت اتخاذ یک رویکرد جامع و چندجانبه برای توسعه صنعتی استان را می طلبد که استاندار گهگیلویه و بویراحمد در این رابطه معتقد است همکاری و هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف دولتی، بخش خصوصی و دانشگاه‌ها به تدریج وضعیت صنعتی استان را بهبود می خشید و به توسعه پایدار آن کمک می‌کند.

یدالله رحمانی افزود: پیوند بین صنعت، دانشگاه و دستگاه های اجرایی باید دوسویه، ساختاری و اورگانیک باشد و تمامی طراحی‌ها و الگوهای دانشگاه مورد توجه قرار گیرند تا دستاوردهای لازم را داشته باشد.

وی تاکید کرد: نگاه به پژوهش و نوآوری با هدف تولید و تجارت بیشتر بین صنعت و دانشگاه اختصاص داده شود. دانشگاه ها در بحث پژوهش وقت ، هزینه و سرمایه گذاری کنند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: مقالات محققان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه های مختلف نباید بدون استفاده بماند بلکه لازم است به سوی کاربردی شدن پیش روند. تجاری سازی فعالیت های پژوهشی در کهگیلویه و بویراحمد ضعیف بوده و باید اقدامات و چاره اندیشی لازم در این زمینه انجام شود.

رحمانی گفت: پژوهش ها، تحقیقات و تولیدات علمی در کهگیلویه و بویراحمد باید بر مبنای رفع نیازهای جامعه و کاهش مشکلات حوزه صنعت انجام شود.

وی بیان کرد: توزیع عادلانه امکانات و ظرفیت‌های صنعتی در استان‌های مختلف، کلید توسعه متوازن و پایدار صنعتی در سراسر کشور است. با این رویکرد، می‌توان شکاف‌های پیشرفت بین مناطق مختلف را کاهش داده و از ظرفیت‌های نهفته هر بخش به بهترین نحو بهره برداری کرد.

رحمانی عنوان کرد: توزیع عادلانه امکانات صنعتی، علاوه بر ایجاد توسعه متوازن، منافع دیگری نیز به همراه دارد. از جمله این مزایا می‌توان به افزایش تولید و بهره‌وری، ایجاد اشتغال پایدار در مناطق محروم و جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه به کلان‌شهرها اشاره کرد. همچنین، با ایجاد زیرساخت‌های صنعتی مناسب در همه استان‌ها و سرمایه‌گذاری در آموزش نیروی انسانی متخصص، می‌توان به توسعه صنعتی پایدار و ایجاد اشتغال پایدار کمک کرد. علاوه بر این، ایجاد خوشه‌های صنعتی در مناطق مختلف کشور، به افزایش ارزش افزوده محصولات و توسعه صادرات غیرنفتی کمک کرده و رقابت‌پذیری صنایع داخلی را افزایش می‌دهد. در نهایت، توزیع عادلانه امکانات صنعتی، به عنوان یک اصل مهم در اقتصاد مقاومتی، می‌تواند کشور را در برابر شوک‌های خارجی مقاوم‌تر کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: نابرابری‌های موجود در توزیع امکانات و ظرفیت‌های صنعتی در استان‌های مختلف کشور، مانع از توسعه متوازن و عادلانه شده است. به‌طوری‌که برخی استان‌ها مانند تهران و اصفهان از سطح بالاتری از توسعه صنعتی برخوردارند، در حالی که استان‌هایی مانند کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت‌ها بهره‌مند نیستند.

وی ابراز امیدواری کرد از ظرفیت و پتانسیل بالای استان کهگیلویه و بویر احمد در حوزه علم و دانش، نهایت بهره را ببریم. همه باید تلاش کنیم کیفیت آموزش عالی ارتقا یابد تا منجر به بهبود فعالیت در بخش دولتی، خصوصی، اقتصادی، عمرانی و سایرحوزه‌ها شود.

رحمانی گفت: این استان نیازمند تلاش، کارمیدانی و فعالیت است و این باید شعار، هدف و اولویت ما باشد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: وفاق و همدلی که شعار دولت چهاردهم است سرلوحه کار و فعالیت ها قرار داده شود.

وی تاکید کرد: دست مردم و همه کسانی که در بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی فعالیت دارند را به گرمی می فشارم و از آنها می‌خواهم برای توسعه، عمران و آبادانی استان و تکمیل کارهایی که در طی ۴۶ سال عمر انقلاب انجام شده اما شرایط جغرافیایی اجازه نداد شاخص ها را مطابق میل مردم ارتقاء دهیم کمک کنند تا بتوانیم زحمات گذشتگان را به نتیجه برسانیم.

رحمانی عنوان کرد: فلسفه وجودی مدیران دستگاه ها خدمت به مردم، حمایت از تولید، رفاه و آسایش مردم است و حضور ما در این جایگاه ها برای خدمت به مردم است و نباید صرف حضور در پست ها و منصب ها ما را از رسالت اصلی که خدمت به مردم و آبادانی استان است دور کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه کهگیلویه و بویراحمد نیازمند کار، کار و کار است و این موارد همواره باید شعار ما باشد، گفت بر پیگیری و به نتیجه رساندن پروژه ها و اقدامات به جای مانده تلاش می کنیم.

وی با بیان اینکه قول می دهیم کارهای خوب صورت گرفته در دولت گذشته را به سرانجام برسانیم، گفت: امیدوارم با همدلی بتوانیم برنامه های مورد نظر در دستگاه های مختلف را به سرانجام برسانیم و موجبات رضایت مردم را فراهم کنیم.

به گزارش ایرنا، کهگیلویه وبویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه ای که افزون بر۴۰درصد گونه های گیاهی و دارویی کشور را هم اینک در خود جای داده است.

این خطه با یک درصد خاک و جمعیت کشور بیش از ۱۰ درصد روان آبهای ایران را دارد، حتی یک مترمربع خاک شور ندارد، پوشیده از انبوه جنگل های بلوط ، به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید، کریدور شامل به جنوب کشور است و طبیعت بکر و سحرانگیزش شکوه و شوکت آفرینش می سراید.

کهگیلویه وبویراحمد با وجود همه ظرفیت ها و قابلیت های منحصر بفرد بویژه در حوزه های نفت و انرژی، منابع طبیعی، کشارزی، گردشگری ، آبزِی پروری ، گیاهان دارویی و محط زیست اما همواره کمبود زیرساخت ها، منابع و امکانات مانع از شکوفایی این استعدادها و پیوند آنها با اقتصاد، معیشت و رفاه مردم این خطه شده است.

این استان به ۹ شهرستان تقسیم شده و بیش از ۱۷۰۰ روستا دارد.

کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۵۵ خورشیدی از دو استان فارس و خوزستان جدا و یک استان مستقل شد. محدوده جغرافیایی آن از آن زمان تاکنون تغییری نکرده است.

کهگیلویه و بویراحمد با حدود ۱۶هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع وسعت، یک درصد ازمساحت ایران و٩ / درصد از جمعیت کشوررا دارد وبه طورمیانگین در هر کیلومترمربع آن ٤٢نفرزندگی می کند.

جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد بر اساس سرشماری عمـومی نفـوس و مـسکن آبانمـاه ۱۳۹۰، بـه تعـداد ۶۵۸ هزار و ۶۲۹ نفر بود. ۴۹.۹۷ درصد از این جمعیت را مردان و ۵۰.۰۳ درصد را زنان تشکیل می دهند.

این آمار در پنج سال گذشته افزایش یافته و براساس برخی گزارش ها به بیش از ۷۰۰ هزار نفر رسیده است؛ ۵۲ درصد در نقاط شهری و ۴۸ درصد در نقاط روستایی (ساکن و غیر ساکن ) زندگی می کنند.

همه این آمارها نشان دهنده لزوم گرفتن تصمیم های راهبردی برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد است تا بتواند بخشی از شکاف ایجاد شده با سایر استان های کشور را پر کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha