میرصالح طاهری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه اغلب گونه های تیمار و رهاسازی شده پرندگان بودند، افزود: ساری گپه، عقاب طلایی، دلیجه، قرقی، جغد، بوتیمار کوچک، دراج و شاهین از جمله پرندگان رهاسازی شده هستند.
وی اظهار کرد: تعدادی از این پرندگان، جوجه هایی بودند که توسط افراد ناآگاه از لانه برداشته شده و با کاهش توانایی بازگشت به طبیعت مواجه شده بودند اما با تلاش محیط بانان و کارشناسان حیات وحش، قابلیت زندگی در زیستگاه طبیعی خود را بدست آورده و رهاسازی شدند.
وی بیان کرد: همچنین برخی از این گونه ها توسط شکارچیان زنده گیری شده بودند که پس از اطمینان از سلامتی پرنده در زیستگاه خود رهاسازی شدند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: علاوه بر پرندگان گونه هایی مانند سنجاب، خرگوش، روباه و مار از جمله گونه های تیمار و رهاسازی شده هستند.
طاهری با بیان اینکه تیمار حیات وحش آسیب دیده بهنحوی که حیوان قادر به ادامه زندگی در طبیعت باشد بسیار حائز اهمیت است، ادامه داد: برای همین حیوانات آسیب دیده در کلینیک حیات وحش اردبیل تحت نظر دامپزشک قرار گرفته و پس از درمان و بهبود کامل در زیستگاه طبیعی خود رهاسازی میشوند.
وی با اشاره به ممنوعیت قانونی نگهداری حیات وحش توسط افراد در منزل، گفت: چرا که این اقدام باعث می شود گونههای جانوری وحشی از چرخه حیات خارج شده و امکان بازگشت آنها به طبیعت ضعیف شود.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل افزود: حفاظت و حراست از محیط زیست و حیات وحش و نگهداری آن برای نسلهای آینده وظیفه همگانی است.
طاهری از دوستداران و علاقه مندان به محیط زیست و حیات وحش خواست، در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی، موارد را از طریق شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ گزارش کنند.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و جمعیتی افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، زنجان، گیلان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
۳۵۷ گونه مهرهدار شامل ۲۵۷ گونه پرنده، ۴۶ گونه پستاندار، ۲۹ گونه خزنده و ۱۹ گونه ماهی و آبزی تا کنون در این استان شناسایی شده است که ۳۰ درصد از مجموع گونههای کشور را شامل میشود و از این میان ۱۷ گونه در معرض خطر انقراض قرار دارند.
کلینیک تخصصی حیات وحش در کنار موزه تاریخ طبیعی اردبیل واقع در راه دانشگاه، جنب وروی دریاچه شکار ممنوع شورابیل قرار دارد.
نظر شما