به گزارش ایرنا، شرکت کشت و صنعت و فرآوری گیاهان دارویی ' سها جیسا' با تولید ۱۲۰ نوع عصاره گیاهی و ۲ نوع پماد دارویی، تنها شرکت فعال در این زمینه در استان مازندران است.
این شرکت که در شهرک صنعتی سلمانشهر غرب مازندران مستقر است و با ۴۰ نیرو در یک نوبت کاری فعالیت دارد، بر اساس اعلام مدیران آن در صورت حمایت، قادر است در سه نوبت و با به کارگیری نیروی انسانی بیشتر، فعالیتش ادامه یابد.
یوسف نوری استاندار مازندران که امروز به همراه مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط با گیاهان دارویی با هدف بررسی مشکلات و کمک ویژه، از این واحد تولیدی که محصولات آن مورد تایید وزارت بهداشت و درمان کشور است، بازید کردند.
نماینده عالی دولت در استان مازندران پس از بازدید از این شرکت به اهمیت و جایگاه استان در تولید و ظرفیت خدادادی گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲ هزار گونه گیاهان دارویی در استان شناسایی شده است.
بنا به آمار وزارت جهاد کشاورزی تا کنون ۱۰ هزارگونه گیاهان دارویی در کشور شناسایی شد.
نوری با تاکید بر ضرورت حمایت همه جانبه به بخش تولید استان، افزود: شرکت هایی که با مجوز وزارت بهداشت و درمان فعالیت تولیدات گیاهان دارویی و عصاره های گیاهی را دارند، مورد حمایت جدی قرار خواهند گرفت.
استاندار مازندران شرکت سها جیسا را یکی از ظرفیت های اقتصادی این استان برشمرد.
شرکت سها جیسا یکی از پنج شرکت زیر پوشش جمعیت هلال احمر ایران است.
فراز امامی مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و فرآوری گیاهان دارویی سها جیسا با بیان اینکه تمامی محصولات تولیدی این شرکت مورد تایید وزارت بهداشت و درمان وآموزش پزشکی است، گفت: این شرکت علاوه بر تولید داروهای گیاهی، انواع دم نوشها را نیز تولید می کند.
وی کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش را از مشکلات اساسی این شرکت برشمرد و ادامه داد: برای افزایش تولید نیاز به همکاری و مساعدت مسوولان است تا داروهایی برای درمان بیماریهای گوارش، تعریق زیاد، گر گرفتگی، آرام بخش و خواب آور در این شرکت تولید شود.
در زمان حاضر در شرکت کشت و صنعت و فرآوری گیاهان دارویی سها جیسا ۱۲ گونه دم نوش تولید می شود و مشتریان زیادی در داخل و خارج از کشور خواهان محصولات این شرکت هستند.
این واحد تولیدی همچنین ۲ نوع پماد گیاهی' کامو میل ' و ' کالندولا هایپرکوم' تولید می کند.
تولید انبوه چای کیسه ای سبز با طعم های هل، دارچین و طبیعی، دم نوش های خلط آور، ضد سرماخوردگی و شنبلیله و دم نوش های تک گیاه شامل آویشن شیراز، آویشن باغی، بابونه، گل گاوزبان، چای ترش، سنبل الطیب، گل راعی، نعناع و گزنه و تولید عصاره خشک خارخاسک و چای ترش برای اولین بار در ایران از جمله محصولات تولیدی این شرکت است.
همه تولیدات این شرکت بهداشتی است و به گفته مدیران آن با مجوز وزارت بهداشت و درمان تولید و در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد.
پویایی و فعالیت این واحد تولیدی نیاز به مساعدت مسوولان استان مازندران دارد.
به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی مازندران سالانه حدود هزار و ۶۰۰ تن انواع گیاهان دارویی در اراضی مستعد این استان تولید می شود که این میزان گیاهان دارویی از حدود ۸۴۰ هکتار از ارتفاعات و مناطق کوهستانی و میان بند استان تولید و برداشت می شود.
گونه های گل محمدی، بید مشک، باریجه، آویشن، پونه، همیشه بهار، مریم گلی، گل گاو زبان، بادرنجبویه، بابونه، رزماری، بومادران، گلپر، گزنه، سرخار گل و سنبل الطیب از مهم ترین گیاهان دارویی قابل کشت در مازندران است.
به گفته مسوولان امر شهرستان های آمل، بابل، ساری، نکاء، رامسر، سوادکوه، بهشهر و نوشهراز مناطق مهم کشت گیاهان دارویی در مازندران به شمار می روند.
به گزارش ایرنا، مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد. حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند و از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند. بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل است که حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال دارد. ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستانهای ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند.
همچنین مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۱ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
نظر شما