به گزارش ایرنا، دکتر براتالله زیدآبادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: برای تولید این میزان گوشت، ۱۷ هزار و ۵۵۹ راس دام سبک و سنگین شامل ۳۸۹ نفر شتر، ۲ هزار و ۳۸۹ راس گاو، ۱۱ هزار و ۴۲۶ راس گوسفند، سه هزار و ۳۰۱ راس بز و ۵۴ قطعه شترمرغ کشتار شده است.
وی افزود: کارشناسان واحد نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی شبکه دامپزشکی سبزوار، مسوولان فنی بهداشتی کشتارگاه دام و ناظران ذبح شرعی بر کشتار دام و تولید گوشت در کشتارگاه سنتی دام سبزوار نظارت دقیق دارند.
وی تاکید کرد: لاشه های سالم و مورد تایید، پس از دریافت مهر دامپزشکی، برای جلوگیری از انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام، از جمله تب کریمه کنگو، مراحل پیشسرد را گذرانده و سپس وارد چرخه مصرف می شوند و لاشه های غیرقابل مصرف ضبط و از گردونه مصرف انسانی خارج می شوند.
رییس شبکه دامپزشکی سبزوار با تاکید بر ضرورت تامین امنیت و سلامت غذایی جامعه، خاطرنشان کرد: کشتار غیرمجاز دام خارج از کشتارگاه، تهدید جدی علیه بهداشت عمومی است و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در این زمینه، با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد.
دکتر زیدآبادی اضافه کرد: شهروندان در موقع خرید فرآوردههای خام دامی به برچسب مشخصات از جمله تاریخ تولید و انقضای آن و مهر دامپزشکی توجه داشته باشند و هر گونه تخلف بهداشتی در تولید و عرضه فرآورده های خام دامی را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به شبکه دامپزشکی گزارش دهند.
شهرستان سبزوار دارای ۲۵۰ هزار رأس دام سبک، ۱۳ هزار رأس دام سنگین و سه هزار نفر شتر است.
سبزوار که بارانداز دام منطقه و از قطبهای تولید گوشت قرمز در خراسان رضوی است اما هنوز از داشتن کشتارگاه صنعتی دام محروم است و طرح ساخت کشتارگاه آن که ۲ دهه پیش آغاز شده، همچنان ناتمام مانده است.
کشتارگاه کنونی سبزوار که مالکیت آن با شهرداری است، سنتی و با قدمتی حدود ۵۰ ساله است که با توجه به برخی مشکلات از جمله فضای محدود، در مقاطعی از جمله عید نوروز و ماه رمضان، که حجم کشتار زیاد می شود، جوابگوی نیاز شهرستان نیست.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
نظر شما