استولتنبرگ: اعضای اروپایی ناتو از نظر توانایی نظامی پائین‌تر از روسیه هستند

تهران- ایرنا- ینس استولتنبرگ دبیرکل سابق ناتو با اذعان به این واقعیت که اعضای اروپایی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از نظر توانایی نظامی نسبت به روسیه در سطح پائین‌تری قرار دارند، گفت: کشورهای اروپایی عضو ناتو باید برای جبران این ضعف توانایی نظامی، بسیار بیشتر از آنچه قول داده‌اند هزینه کنند.

به گزارش بامداد شنبه ایرنا، دبیرکل سابق ناتو در مصاحبه اختصاصی با روزنامه فایننشال تایمز، اظهار کرد: ما می‌دانیم که از نظر نظامی پشت سر روس‌ها هستیم و اگر متحدان اروپایی ناتو می‌خواهند به قول‌هایی که درباره افزایش توانایی‌های نظامی خود داده‌اند عمل کنند، با قاطعیت می‌گویم که هزینه آن بسیار بیشتر از اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی آنها برای هزینه‌های دفاعی است و حداقل باید ۲ و نیم تا ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به این امر اختصاص دهند.

استولتنبرگ در بخش دیگری از این مصاحبه درباره حمایت نظامی ناتو از اوکراین، گفت: اگر موضوعی باشد که من درباره آن متأسف باشم این است که ما باید خیلی زودتر کمک‌های تسلیحاتی خود را در اختیار کی‌یف می‌گذاشتیم.

دبیرکل سابق ناتو با بیان اینکه به اقدام‌های خود در خصوص ترغیب اعضای ناتو برای ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین افتخار می‌کند، اظهار کرد: اما اگر ارسال این کمک‌ها زودتر شروع می‌شد شاید حتی می‌توانست از تهاجم روسیه به این کشور جلوگیری به عمل آورد یا حداقل انجام این کار را برای مسکو سخت‌تر کند.

وی در ادامه با اشاره به هشدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در خصوص اینکه حمایت ناتو از اوکراین این پیمان نظامی را به یکی از طرف‌های مستقیم درگیری تبدیل می‌کند، یادآور شد: متوقف کردن حمایت از اوکراین به دلیل برخی لفاظی‌ها واقعاً یک گزینه نیست و من به عنوان دبیرکل ناتو برای عبور از همه آن خطوط قرمزی که پوتین تعیین کرده بود اصرار کردم و ما از بسیاری از آن خطوط قرمز عبور کردیم و رئیس جمهور روسیه در واکنش، اقدامی انجام نداد.

استولتنبرگ همچنین در خصوص تهدید پوتین برای استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی بر علیه اعضای ناتو که کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین ارسال می‌کنند، یادآور شد: اگر روزی رئیس جمهور روسیه بخواهد عملاً این کار را انجام دهد، می‌تواند تمام بهانه‌های مورد نیاز خود برای استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی علیه اعضای ناتو را ایجاد کند.

دبیرکل سابق ناتو با بیان اینکه از اواسط پاییز ۲۰۲۱ و تقریباً یک ماه پیش از انتشار گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا در مورد افزایش حجم عظیم تجهیزات و ادوات نظامی روسیه در پشت مرزهای اوکراین نسبت به تحقق تهاجم نظامی مسکو به این کشور اطمینان پیدا کرده بود، افزود: وقتی تهاجم روسیه آغاز شد، بر خلاف پیش‌بینی ناتو، پایتخت اوکراین در عرض چند روز سقوط نکرد و حفظ شد ولی اگر کی‌یف سقوط می‌کرد و روس‌ها ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین را می‌گرفتند، این جنگ مسیر دیگری طی می‌کرد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha