روح الله حسنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در اجرای مطلوب الگوی کشت در نظر گرفتن رفتار کشاورزان و ذینفعان از مولفه های مهم و تاثیرگذار است، افزود: در پیش گرفتن سیاست قیمت گذاری مناسب بهترین را ه کنترل کشت محصولات و تحقق الگوی کشت است.
وی با بیان اینکه زنجان، جزو استان های با منابع آبی محدود است، اظهار کرد: از ۴۷۰ هزار اراضی کشاورزی این استان، حدود ۷۰ درصد دیمی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه برای تعیین الگوی کشت در استان، اقلیم و رفتار کشاورزان در کشت محصولات نیز در نظر گرفته شده است، ادامه داد: از سال ۱۴۰۱ در نخستین اجلاس سراسری الگوی کشت محصولات کشاورزی، سند کشت محصولات استانها رونمایی و ابلاغ شد و قرار است هدایت فعالیت های کشاورزی در استان ها با اتکا و محوریت این سند انجام شود.
حسنی گفت: بر اساس قانون بودجه تسهیلات یارانه، یارانه نهادهها و عوامل تولید، کمکهای بلاعوض، امتیازات فنی و اعتباری و بیمه از مولفه های تشویقی کشاورزان به سمت الگوی کشت است.
وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته انحراف خیلی کمی از میزان تعیین شده در الگوی کشت در استان داشتیم، گفت: فعالیت کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام می شود و تلاش ما این است تا با ارائه مشوق ها و حمایت ها، الگوی کشت هدفگذاری شده در استان به مرور محقق شود.
بخش کشاورزی در استان زنجان اهمیت ویژهای دارد و بیش از ۳۲ درصد سهم اشتغال استان را به خود اختصاص داده در حالیکه میانگین سهم اشتغال کشور در این بخش ۱۸ درصد است.
استان زنجان با ۱.۳ درصد مساحت کل کشور حدود ۸۴۰ هزار هکتار عرصه های مناسب کشاورزی معادل پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را دارد.
بخش کشاورزی در استان زنجان حدود ۱۰۰ هزار بهرهبردار دارد که به تولید انواع محصولات زارعی و باغی اشتغال دارند.
نظر شما