«مظفر روستایی» روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا به شروع کشت پاییزه گندم در دیمزارهای کشور اشاره کرد و افزود: بذر تولیدی گندم دیم در داخل کشور ۵۱ رقم را شامل میشود که امتیاز تولید آن از طریق این موسسه به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی اضافه کرد: استفاده از بذرها در کنار رعایت دستورالعملهای فنی این مؤسسه و دانشبنیان کردن کشاورزی دیم موجب افزایش ۳۵ درصدی تولید محصولات زراعی در سال گذشته شد و تداوم همین روند افزایشی در سال زراعی جاری نیز پیگیری میشود.
به گفته وی از مهمترین عوامل مؤثر در افزایش بهرهوری در مزارع دیم کشور میتوان به استفاده از ارقام پرمحصول، تابآور و دارای دامنه مناسبی از مقاومت به بیماریها اشاره کرد.
وی ادامه داد: افزایش ضریب نفوذ ارقام جدید در دیمزارها، استفاده کود پایه در کشت پاییزه، مقدار مناسب بذر در واحد سطح و تاریخ و عمق کشت مناسب نیز در افزایش بهرهوری مزارع دیم موثر است.
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور خطاب به دیمکاران کشور هم اظهار کرد: برای افزایش تولید گندم دیم مهمترین فاکتور تأثیرگذار، مدیریت مناسب زمان کاشت و بهکارگیری دانش فنی است.
وی اضافه کرد: اگر در زمان کاشت توصیههای تحقیقاتی به خوبی به کار گرفته شود، امکان تولید محصول اقتصادی برای بهرهبرداران تحت هر شرایطی وجود دارد.
به گفته «روستایی» دانش فنی و بستههای زراعی برای سناریوهای مختلف شامل خشکسالی، شرایط نرمال و ترسالی در موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور تهیه شده است و کشاورزان باید بیشترین دقت را در مدیریت کاشت داشته باشند.
به گزارش ایرنا بخش ستادی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد؛ این موسسه دارای پنج ایستگاه اصلی در مناطق مختلف کشور است که نماینده آن اقلیم به شمار میرود.
ایستگاه تحقیقاتی «مراغه» نماینده اقلیم سرد، ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل سرد، ایستگاه گچساران در کهکیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی نماینده اقلیم معتدل سرد و خشک است.
نظر شما