دکتر زهرا نهبندانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بدون ارائه آمار مقایسه ای امسال و سال قبل افزود: تقریبا نیمی از این موارد حیوان گزیدگی مربوط به شهر مشهد بوده است.
وی ادامه داد: تمام افراد مراجعه کننده به مراکز هاری مراقبت کامل دریافت کرده اند و پیگیریهای لازم برای همه آنها انجام شده است همچنین از ابتدای امسال تا کنون یک مورد مرگ هاری انسانی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ثبت و گزارش شده که علت آن عدم مراجعه فرد به مراکز درمان هاری برای درمان بوده است.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هزینه واکسن و سرم دریافتی برای هر مصدوم ناشی از حیوان گزیدگی هزینه واکسن و سرم دریافتی برای هر مصدوم ناشی از حیوان گزیدگی حدود ۲۳۰ میلیون ریال است که در مراکز درمان هاری به صورت رایگان انجام میشود.
نهبندانی افزود: تقریبا ۹۷ درصد گزیدگیها توسط سگ و گربه و بقیه توسط سایر حیوانات از جمله حیوانات وحشی و اهلی انجام می شود.
وی ادامه داد: بیماریهای بسیار زیادی از حیوانات به انسان منتقل میشود که مهمترین آنها هاری، تب کریمه کنگو، تب مالت، سالک و سیاه زخم است.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که بیماری هاری یک بیماری ۱۰۰ درصد کشنده سیستم عصبی مرکزی است و درمان ندارند گفت: این بیماری به راحتی با واکسیناسیون قابل پیشگیری است اما بعد از ابتلای فرد، بیماری درمان ندارد و فرد محکوم به مرگ است.
نهبندانی با اشاره به این که مراکز درمان هاری در خراسان رضوی به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند افزود: افرادی که دچار حیوان گزیدگی میشوند بایستی در نخستین فرصت به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند و بهترین زمان مراجعه ۲۴ ساعت اولیه بعد از گزش است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.
نظر شما