به گزارش روز سهشنبه گروه علمی ایرنا از دبیرخانه دومین جشنواره جایزه ملی پروفسور وقار، این رویداد ملی با هدف گرامیداشت نام و یاد زندهیاد مرحوم پروفسور «رامز وقار» و ارج نهادن به فعالیتهای علمی، پژوهشی و صنعتی وی برگزار میشود.
این جایزه در ۳ بخش دانشآموزی، دانشجویی و صنعتی برگزار و در بخش دانشآموزی این جایزه به بهترین رتبه کشوری کنکور سراسری ۱۴۰۳ پذیرفتهشده در رشته مهندسی متالورژی و مواد اهدا میشود.
در بخش دانشجویی، این جایزه به بهترین طرح پژوهشی در حوزه مهندسی متالورژی و مواد اعطا میشود که با اثرگذاری در صنعت به تولید محصول جدید، توسعه فرآیند، کارآفرینی، تشکیل هسته دانشبنیان، صرفهجویی مالی/ انرژی یا بهینهسازی محصول یا فرایند تولید منجر شده باشد.
در بخش صنعتی هم، جایزه ملی پروفسور وقار به طرح برگزیده صنعتی در حوزه صنایع معدنی و فلزی که با تائید مدیر تحقیق و توسعه یا واحد پژوهش و فنآوری شرکت ارسال شده باشد، اعطا میشود.
دانشجویان و صنعتگران فعال و علاقهمند شرکت در این جشنواره میتوانند برای ثبتنام به لینک https://meteng.ut.ac.ir/ مراجعه و برای ارسال مدارک اقدام کنند. مهلت ارسال آثار از طریق وبسایت دانشکده مهندسی متالورژی و مواد تا ۱۵ بهمنماه امسال تعیین شده است.
هدف از اعطای جایزه پروفسور وقار، زنده نگهداشتن یاد دکتر وقار بهعنوان پدر دانش متالورژی و مواد ایرا ن، قدردانی و تشویق برگزیدگان دانشآموزی، دانشجویی و صنعتی فعال در حوزه مهندسی متالورژی و مواد و تقویت ارتباطات دانشگاهها (بهعنوان مرکز تربیت متخصصان) با صنعت متالورژی و مواد کشور است.
دومین دوره این جشنواره به همت دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران و با همکاری و مشارکت بنیاد حامیان دانشکده فنی در اسفند ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
رامز وقار (شیمی ۳۲)، استاد برجسته دانشکده فنی، چهره ماندگار، نخستین استاد کشور در رشته متالورژی و پدر متالورژی ایران که در سال ۹۹ درگذشت. وقار سال ۱۳۱۰ در تفلیس به دنیا آمد و سال ۱۳۲۸ وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شد. وی پس از فراغت از تحصیل در رشته مهندسی شیمی با دریافت بورس شاگرد اولی برای ادامه تحصیل راهی دانشگاه پلیتکنیک بروکسل بلژیک شد و تحصیلات خود را در زمینه مهندسی متالورژی تا مقطع دکتری ادامه داد.
وی سال ۱۳۴۰ به ایران بازگشت و به عنوان نخستین استاد کشور با تحصیلات متالورژی، تدریس در دانشکده فنی را با سمت دانشیاری آغاز کرد. سال ۴۷ گروه مهندسی متالورژی در دانشکده فنی تاسیس شد که او از بانیان این اتفاق بود و برای مدتی مدیریت گروه متالورژی را بر عهده گرفت و سال ۱۳۵۴ با خواست خود بازنشسته شد. او از اعضای قدیمی و پیشکسوت کانون فنی بوده و سال ۱۳۸۵ از سوی این کانون به عنوان مهندس برجسته معرفی شد.
برخی از تالیفات وقار، تهیه مواد معدنی و فرآوری مواد معدنی، فناوری میکروبی در متالورژی، آمادهسازی بار کورههای تولید آهن و فولاد، متالورژی مس، هیدرومتالورژی، بیوتکنولوژی (کاربرد میکروارگانیسمها در صنعت متالورژی) و بیش از ۳۵ مقاله علمی است که آثار وی بارها به عنوان کتاب سال برگزیده شده بود.
دکتر وقار به دلیل فعالیت علمی در زمینه متالورژی، پدر متالورژی ایران لقب گرفته است.
نظر شما