صالح یاوری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: براساس طرح پایگاه تغذیه سالم تمامی بوفه های مدارس باید از آموزش و پرورش مجوز دریافته کرده و طبق ضوابط و مقررات مشخصی فعالیت کنند، این در حالی است که سازمان علوم پزشکی و شبکه های بهداشت نیز نظارت بر تغذیه سالم دانش آموزان را برعهده دارند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش قزوین افزود: پایگاه های تغذیه سالم در مدارس به ۲ دسته درجه یک و ۲ تقسیم می شوند که در قالب آن پایگاه های درجه یک تنها ملزم به فروش مواد خوراکی استاندارد و با بسته بندی های مناسب بوده و پایگاه های تغذیه سالم درجه ۲ نیز که غذای گرم در آن توزیع می شود، باید مکان نگهداری مواد اولیه و محل پخت و پز آن مطابق با استانداردهای بهداشتی بوده و آشپزها نیز حتما کارت بهداشت خود را هر سه ماه تمدید کنند.
یاوری با بیان این نکته که فهرست اقلام مجاز برای تغذیه سالم در مدارس از سوی علوم پزشکی ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: فعالیت بوفه های مدارس تنها می توانند از طریق رعایت این دستورالعمل ها فعالیت کرده و باید از فروش اقلام غیر مجار خودداری کنند و فروش ساندویچ های دست ساز، تنقلات، چیپس، پفک، خوراکی های غیر مفید و آبمیوه های زیر ۲۵ درصد در مدارس ممنوع بوده و بوفه هایی با تخلف از این ضوابط پلمب خواهند شد.
این مسوول با تاکید به این نکته که نظارت بر تغذیه سالم دانش آموزان جدی گرفته شود، تصریح کرد: ایجاد فرهنگ تغذیه سالم در بین دانش آموزان از اهداف بلند مدتی بوده که وزارت آموزش و پرورش دنبال می کند، اما از دسترس خارج کردن خوراکیهای غیرمجاز و ناسالم نیز می تواند در سلامت دانش آموزان تاثیر بسزایی داشته باشد؛ بنابراین به همه مدیران و مربیان بهداشت اعلام شده تا در هنگام ورود و خروج دانش آموزان با حضور در مقابل مدارس از فروش اقلام غیر مجاز به دانش آموزان جلوگیری کنند.
نظر شما